- 944 Okunma
- 1 Yorum
- 0 Beğeni
Eşlik mi? Eşitlikmi?
Tarih boyunca tartışıla gelen Kadın ve Erkek eşitliği veya eşitsizliği hakkında bir dostum ile aramızda geçen bir yazışma metnidir.
Konu özel olmaktan ziyade herkesi ve her zamanı ilgilendirdiği için bu konudaki görüşlerimi siz değerli dostlarımla da paylaşmayı uygun gördüm.
Her görüş ve düşünceye elbette herkesin aynı şekilde katılması doğru olmamakla beraber mümkün de değildir. Çünkü insanların düşünceleri içinde yaşamış oldukları hayat şart ve imkânları doğrultusunda oluşur ve gelişir. Buna bir de her insanın özeli olan ruh dünyasını eklediğimizde anlaşılır ki, farklı insanları bir konu üzerinde moda mod aynı düşündürmenin imkanı yoktur, ancak yakın ve paralellikler bulunabilir. Saygılarımla.
Sevgili Arkadaşım.
Gönderdiğin yazıyı okudum.
Fakat belki senin anlamamı istediğin bir şekilde anladığımı söyleyemem.
Amma zan ediyorum bu yazı size ait değil, birileri yazmış size göndermiş, sizde bana göndermişsiniz.
Böyle bir konuyu benimle paylaşmayı düşündüğünüzden dolayı teşekkür ederim.
Size de bir dost olarak, anarşinin ve anarşistliğin her çeşidinden uzak durmanızı âcizane tavsiye ederim.
Sonra insanlık ailesinin vaz geçilmez iki ana temel unsuru olan kadın ve erkeğin hiç bir şekilde birbirleri ile rakibane mukayese edilmesinden yana değilim.
Ve kadın ile erkek arasında ruhsal ve biyolojik farklılığın var olduğunu görür ve kabul ederim.
Ancak bu farkın bir dengesizlik sebebi olduğunu ise kesinlikle kabul etmem.
Çünkü ben kadın ve erkeğe eşitlik açısından bakmıyorum.
Farklı cinslere eşit muamelenin adaletten çok zulme sebebiyet vereceğine inanmaktayım.
(güçlü bir kimse ile zayıf bir kimseye aynı yükü yüklemenin adaletten çok zulüm olacağı gibi.) Biyoloji ve fizyolojimizden kaynaklanan farklılığın düşünce ve davranış farklılıklarını beraber getirdiği inkâr edilemez bir gerçektir.
Aynı zamanda toplumsal sosyal yapıda kadın ve erkeğin, doğalarına uygun yeteneksel vazifeleri eş olup, eşit olmamalarını gerekli kılıyor.
Eşitlik kavramında, eşitlik dengesini korumanın kavgalı mücadelesi!
Eşlikte ise bir birinin noksanını tamamlamanın mutluluk dolu yarışı vardır.
Çünkü onlar birbirinin bütünleyicisi manasına gelen eşitlikten çok öte birbirlerinin eşi vaz geçilemez olmazsa olmaz parçasıdır.
Eşler arasında eşitlik olursa hayatın ailenin dengeleri yok olur.
Tabi eşitlik sosyal yapı içindeki cinslerin farklılıklarından kaynaklanan bütünleyici bir özellik adınadır, yoksa elbette ki hukuksal açıdan herkesin eşit olması gerekir.
Bence eski amazon kadınlarının erkek düşmanlığından kaynaklanan intikam duygularını asrımıza taşıyarak toplumsal huzur ve barışı tehlikeye sokarak tehdit etmenin bir manası ve mantığı da yoktur.
Erkek ile kadın arasında sevgi ve birlik bağlarının güçlendirilerek aile müessesesinin yeniden aktif bir şekilde hayata kazandırılması gerekmesine rağmen, bazı cinsiyetini ve cinsiyetinden kaynaklanan farklılıkları kaybetmiş ne idüğü belirsiz gerçekten ruh anarşisi hastalığına yakalanmış hasta ruhların insanlık ailesine ihanet eden bir kanser virüsünden farkı olmadığına inanıyorum.
Sevgili kardeşim.
Belki tepkimin dozu biraz kaçmış olabilir.
Sizden ricam!
Bu konularda eğer bir tereddüt yaşıyor veya paylaşmak istediğiniz fikir ve düşünceniz varsa her zaman sizinle görüşmek konuşmak ve beraberce bazı konulardaki yanlışlarımızı düzeltmeye çalışmalıyız.
Yoksa böyle söylediklerine kendilerinin de inanmadığı bazı lafazan ve şarlatanların temelsiz dayanaksız insan doğasından uzak iddiaları ile hareket edecek olursak, yüreğinden bir parça olarak dünyaya doğduğumuz Annemizi veya hayatını bizi yaşatma adına unutan babamızı düşman ilan ederek, dünyanın gidişatını değiştiremeyeceğimiz halde, dünyayı kendimize zindan eder sıkıntı, depresyon ve streslerden kurtulamayız.
Sevgili kardeşim şunu bil ki sana o yazıları gönderenler senin ve mensubu bulunduğun İnsanlık ailesinin dostu değiller ve asla da olamazlar.
Çünkü erkeksiz kadın kadınsız erkek ve ikisinin de bulunmadığı medeni bir hayat düşünülemez.
Sevgilerimle.
Eşlik mi? Eşitlikmi? Yazısına Yorum Yap
"Eşlik mi? Eşitlikmi?" başlıklı yazı ile ilgili düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi diğer okuyucular ile paylaşın.