- 2639 Okunma
- 31 Yorum
- 0 Beğeni
10-11-EKİM SİVAS ŞİİR ETKİNLİĞİ’NİN ARKASINDAN…
10-11-EKİM SİVAS ŞİİR ETKİNLİĞİ’NİN ARKASINDAN…
===============================================
09.10.2009 Cuma günü Aydın’dan başlayan yolculuğumuz ertesi günü sabaha karşı SİVAS’a varmamızla son buldu. Otobüs Terminalinde biraz oyalandıktan sonra tüm şairlerin toplanacağı Sivas Öğretmenevine doğru yola çıktım. Öğretmenevine vardığımda beni kapıda Değerli Şair Dostum Zeki Tombul Bey karşıladı. Gelen arkadaşların olduğunu ve kahvaltı salonunda olduklarını söyleyerek birlikte kahvaltı salonuna indik. Orda değerli Hocam Üstade Sevinç ATAN hanımefendi ve yine Ankara’dan Bestekar İlgün SOYSEV beyle kısa bir sohbetin arkasından orda bulunan değerli can dostum Adana-Ceyhan’dan Şair Ahmet ÇELİK beyefendiyle yukarı kata çıktık. Arkadaşlarımız Öğretmenevine gelmeye devam ediyordu. Gelenlerle selamlaştık sonra kısa sohbetler yapmaya başladık. Bu arada yine Adana’dan Değerli Gazeteci şaire arkadaşım Halise TEKBAŞ ile değerli Şair Dost Mansur EKMEKÇİ Bey geldi. Arkasından yine çok değerli şair dostum İbrahim ŞAŞMA beyle biraz sohbet ettik. Bu arada ismini duyup ilk kez karşılaştığımız arkadaşlarla hoş muhabbetler yaptık. Ahmet ÇELİK beyle dolaşırken Antalya Alanya’dan Şaire Fatime Olcay ALTUNTAŞ hanımefendi geldi. Üçümüz sohbet ederken Sivas SİYŞAD Sekreteri Bekir ALİM beyle karşılaştık. Birbirimize sarıldıktan sonra değerli dostumla kısa bir sohbet yaptım.Candan ve içten davranışı ile taktirimizi kazanan dost Bekir Alim bey misafirlerle ilgilenmeye başladı.O arada başından programın sonuna kadar sıcak içten ve misafirperver davranan Bülent ARI beyle tanıştık Bu arada ilk kez tanıştığımız arkadaşlarımızla da dost olup kaynaştık.Bu arada yine başından sonuna kadar zaman zaman yanımıza gelerek hatırımıza soran ilgilenen ve sıcak içten konuşmalarıyla misafirlerin gönlünü kazanan hanımefendi Şaire Fatma PINARBAŞI ile sohbet ettik. O sırada Derneğin Başkanı sayın Sabiha SERİN hanımefendi gelerek bizlere Hoş geldiniz dedi.
Saat 11.30 da Sivas Tur Otobüsü gelerek bizi programın yapılacağı Sivas Ticaret ve Sanayi Odasına getirdi. Burada verilen bir öğle yemeğinin ardından Konferans salonuna geçtik. Tahminen 90 kadar şair ve şaire vardı. Burada yine eskiden tanıdığım değerli Dostum Şevki KAYATURAN beyefendi ile ayaküstü sohbet ettik.
Program, saygı duruşu ve istiklal marşının salonda bulunan tüm katılımcılar tarafından okunmasıyla başladı. Arkasından SİYŞAD Başkanı Sabiha SERİN hanımefendinin ‘’Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım ve Değerli Şair arkadaşlarım sözleriyle devam etti. Sonradan Vali beyin ve Belediye Başkanının salonda bulunmadığını söylediler. Dernek hakkında ve şairlerin Sivasta buluşması ile ilgili konuşmadan sonra İsim Listesinin birinci sırasında bulunan Değerli can dostum Ahmet ÇELİK (Su Lalesi) beyin kürsüye çağrılması ile başladı. Gür sesiyle okuduğu şiir gönüllerde çığır açtı. Arkasından listeye göre şairler çağrılırken sıra bozuldu bir alttan bir üstten bir ortadan çağrılmaya başladılar. Bu arada yine İspanyadan katılan değerli Şaire dost, konuşmasıyla duruşuyla ve güler yüzüyle gönüllere taht kuran Hadiye KAPTAN hanımefendinin şirini büyük bir zevk içinde dinledik. Arkasından sinevizyon görüntüleriyle Gız Anam şiirini okuyan İbrahim ŞAŞMA beyi nefessiz dinledik.
Saatler geçiyordu…Bir ara kura’mı öyle çıktı, yoksa birilerimi öyle istedi bilemedik ama listeye bakanlar bunu hemen gördü Bir Sivas’tan birde …….. (istismar yapılmasın diye buraya İL’in adını yazmıyorum. Çünkü içinde bu İlden gelen çok değerli can dost şair arkadaşlarım var) çağrılmaya başladı Şairler kürsüye geldiler birer birer. Hepsi de ayrı tatta birer cevherdi… Birinci bölümün son kısmında Bestekâr İlgün SOYSEV hocam Udu’yla güzel şarkılar söyledi… Bu arada Sevinç ATAN ve Miyaser GÜLŞEN hocalarımın da şarkı olan şiirleri hep birlikte söylendi.
İkinci aradan sonra tekrar başladı şairler kürsüye çağrılmaya… Zaman geçiyordu… İkinci bölümün sonuna doğru da (Bu üç bestekârın sahneye çıkış sırasını şaşırmış olabilirim. Aklımda kaldığı kadarıyla yazıyorum) Bestekâr Aslan BAYKARA hocam sahnede yerini aldı… yine çok güzel şarkılar dinledik.
Üçüncü bölüm şiir dinleti başladığında salon birer birer boşalmaya başlamıştı. Dinleme yetisi azalan şairler haklı olarak Konferans salonundan dışarıya çıkıp hava alıyorlardı. Şöyle bir baktım elimdeki listeye. Üst ve alt sıradaki şair arkadaşlar şiirlerini okumuşlardı. Ama ben neden se kalmıştım. Saatler geçti… Artık kimsenin şiir dinleme sabrının kalmadığı ve yarıdan fazlasının dışarıda olduğu bir anda adımın okunduğunu duydum. Ancak hemen değiştirdiler bir başka arkadaş kürsüye geldi.Bunu çok üzüldüm.Elimde okumak için ayırdığım bir şiirimi çantama bıraktım.Bu arada çağrılan şair arkadaşta şiirini tamamlamıştı.Adımın tekrar okunduğunu duydum.Saate baktım 6 ya yirmi var… Kürsüye geldim. ‘’Değerli Arkadaşlar Salon yarıdan fazla boşaldı.Ben şiir okumayayım.Bir hikaye anlatayım dedim ve başladım anlatmaya…’’Askere gidenler çok iyi bilirler Acemi birliğinde Yeni Askerlerin Direncini arttırmak ve zorlukları alıştırmak için sabahtan akşama kadar zorlu eğitim yaptırılır, akşam üstü yorgunluktan biten acıkan asker yemekhanenin önüne getirilir.Yemekhaneden mis gibi yemek kokuları geliyordur.Asker bir an önce yemekhane gidip karnını doyurmak ister.Tek sıra halinde yemekhaneye girerler.Komutun gelmesi bekleniyordur.yemek yenmesi için.Ancak ayağa kalk tek sıra halinde dışarı…Asker şaşkın biçimde dışarıya çıkar..İstikamet eğitim sahası.koşar vaziyette marş! Asker ne oluyor diye düşünürken eğitim alanına varmıştır.yarım saat kalınır.Tekrar yemekhanenin önüne getirilir.Ama artık içerden buram buram sıcak yemek kokuları gelmiyordur.İçeriye girer komut verilir yemeğe başlar.Ama açlık kalmamıştır iştah kalmamıştır..Yemeğini yemek için yer…..İşte bizim şiir okuma sırası aynen böyle oldu arkadaşlar.Artık bu saatten sonra şiir okumanın bir tadı tuzu kalmamıştır.Bu nedenle sadece bir şiirimden bir kıta okuyup kürsüden ayrılacağım dedim…
-Toplumda iki taraf, ezilenler ezenler,
Umutla bekleyip de, şu canından bezenler.
Sıra gelmiş gelmemiş, hep durmadan gezenler,
___Her bir şeyi bırakıp, bu düzene uydun mu,?
___Pişmiş aşın içine, su koymuşlar duydun mu?
Deyip Kürsüden ayrıldım. Çünkü o sırada artık Salonda SİYŞAD Başkanı bile yoktu. Benden sonra çıkan iki arkadaş da sitemli okudular.Son okuyan arkadaş Her dörtlükte AMİN deyin deyince, ta arkalarda oturan Fatma Hizmetli hanım bağırdı..Amin dedirteceğine Bir Organizenin ne kadar zor yapıldığını biliyor musun?.... Tabi ki her zorluğu insanlar özellikle şairler bilirlerde işte zor olmasın diye Organize onun için yapılır. Sanırım bunu da o bağıran arkadaşım bilmiyordu…
Bestekâr Sezai KAYA Üstadımın güzel şarkılarıyla şiir okuma programımız böylelikle Mutlu bir şekilde SONA ERDİ…
Yine, Sivas Tur Otobüsüyle Akşam yemeği yenilecek yer olan Aksu çayının kenarındaki Aksu Restaurant’a geldik. Akşam yemeği burada yendikten sonra yine Çay ve müzik dinlenmesi için Paşabahçe Alabalık Tesislerine gittik. Burada değerli Bestekârlarımızın eşliğinde okunan sanat müziğinin yanı sıra Miyaser Gülşen hanımefendi ile Hadiye KAPTAN hanımefendilerin nefis şarkılarıyla ruhumuz şarkı gıdasını aldı... Saat 12 de Gece konaklayacağımız yerlere dağıtıldık.
İLK GÜNÜN SONU…
11.Ekim Pazar günü saat 8.30 da kalmakta olduğumuz Sağlık Müdürlüğü Misafirhanesinden Sivas Tur Otobüsüne binip, diğer misafirhanelerde kalan arkadaşları da toplayıp sabah kahvaltısının yapılacağı Hafik Gölü Belediye Tesislerine doğru yola çıktık. Gelirken iki arkadaşımızın misafirhane de kaldıklarını öğrenince döndük onları aldık.Sonra Hafik Gölü Tesislerine geldik.Bizi Hafik Kaymakamı ile Hafik Belediye Başkanı sıcak bir şekilde karşıladı.Gölün güzelliği bir harikaydı.Kuş cenneti gibi..Göl kenarında güzel bir kahvaltı yaptık. Kahvaltıdan sonra Şiir ve Şairler ile ilgili Kaymakam İlyas MEMİŞ bey çok güzel bir konuşma yaptı.Arkasından Belediye Başkanı Uzman Dr.Zeki AYDIN bey yine çok sıcak sevecen ve şairlere önem veren bir konuşmayla gönlümüze fethetti.Biraz orada durduktan sonra tüm şair arkadaşlarla tek tek tokalaşarak bizi oradan yolcu ettiler.. İşte Ülkenin İdarecileri böyle yapıcı ve halkıyla iç içe olmalılar. Keşke Vali bey yada Vali yardımcısı bey göstermelik olsa da bizlere bir Hoş geldiniz deselerdi. Ülkenin dört bir yanından gelen Şairler Onları minnetle yad ederlerdi. Sivas tur Otobüsüyle Şehir Merkezine geldik. Otobüslerden inerek Paşabahçe piknik alanına gittik. Orada şelalede resimler çektirdik. Yarım saat orda durup, tekrar otobüse binerek, 02.Eylül-18.Aralık 1919 da Milli Mücadele Karargâhı haline getirilen Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesine gezdik. O meydanda bulunan Buruciye Medresesi, Hükümet Konağı Jandarma Binası Taş Han gezildi. Madımak Otelini karşıdan gördük… Sonra son yemeğimiz olan öğle yemeğini yemek üzere Pide Lokantasına geldik. Öğle yemeğinden sonra Türkiye’nin dört bir yanından gelen Şair arkadaşlarla vedalaşarak, Sivas tan ayrıldık.
Sivas Şiir etkinliği birkaç sıkıntı dışında çok güzeldi….
Özellikle başından beri misafirlerle ilgilenen her gittiğimiz yerde doyurucu açıklamalarıyla bilgilendiren Bülent ARI beye, olgun ve bilinçli içten davranışlarıyla bizleri mutlu eden Sayın Bekir ALİM beye, güzel konuşmalarıyla Zeki ÇİMEN beye, başından beri güler yüzlü tatminkar açıklamaları sıcak ev sahibi tavrıyla bizleri çok mutlu eden fırsat buldukça yanıma gelerek bizlerle sohbet yapıp Sivas hakkında bildi veren Fatma PINARBAŞI hanımefendiye buradan şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca SİYŞAD Başkanı Sabiha SERİN hanımefendinin güler yüzlü samimi tavırlı sevgili Eşine de çok teşekkür ediyorum.
Şiir etkinlikleri, Ülkemizde kalemiyle duygularını pınar gibi akıtan, akıtırken baktıran,bakarken dinlerken şiiri sevdiren can yüreklilerin buluştukları yerlerdir.Bu yerlerde kaynaşma, kültürel aktarım ve bizi biz yapan değerlerin zenginleştiği,coştuğu zemin oluşturması bakımından ve etkinliğin yapıldığı yerlerin tanıtımı bakımından büyük önem arz eder…Bir önemli günü de böyle geçirdik….Hoşça kalın…
Hakan KURTARAN
12.Ekim.2009-Aydın
YORUMLAR
Başınıza gelen talihsizliğe çok üzüldüm. Yerinizde olsam, ya kürsüye çıkmazdım ya da şiirimi tamamlamadan ayrılırdım oradan. Bir keresinde yaptım onu. Çatal bıçak sesleri ve koyu sohbetlerin olduğu yemekli bir şiir etkinliğinde, şairlerin şiirlerini dinlemek yerine kendi aralarında konuşuyorlar... Sıra bana geldiğinde, anons yaptım. '' Lütfen sessiz olunuz, sohbeti bırakınız. Şiir okuyacağım. '' dedim. İlk mısrayı okudum,sesler kesilmedi. Baktım çevreme... '' Siz, ön masadaki hanımefendiler.. Evet evet sizler... ve orta sıradaki beyfendiler, bayanlar.. Lütfen saygı duymasını öğreniniz... Şiir filan okumam bu saatten sonra. '' deyip mekandan ayrıldım. Bir daha da hiç bir şiir etkinliğine katılmak istemedim.
Önce saygı efendim.
Sağlıcakla kalınız değerli ustam.
Aradan 7 Yıl geçmesine rağmen, ilgi ile okudum...
Tarafsız yazılmış bilgi ve haber.
Şaire, Sabiha Serin'i 2015 yılında Trabzon'a, Giresun'un bir ilçesinden alış-veriş için günü-birlik geldiğinde, otobüsten indiği yerde yüz-yüze tanıdım... İnternet üzerinden tanıyıp- yüz- yüze tanışmak için Trabzon'da ziyâretime gelen Şaire Miyaser Gülşen'i de tanıdım.
Şair buluşmaları, biri- birimizi tanımak için çok değerli buluşmalar.
Bir arkadaşımın sözüdür; "toplantı düzenleme zahmeti birbuçuk ay sürer ve birbuçuk saatte biter... bu kadar zahmete katlanacağına, bir kitap hazırla ve yayınla; bir ömür yaşasın ve seni yaşatsın."
Toplantıyı düzenlemede emeği geçenleri ve zahmetine katlanıp yazıya döküp bizlere ulaştıran eski dost Siz değerli Ustam, Hakan KURTARAN'A minnet duygularımla dâim Selâm ederim...
Vârolun...
kadiryeter Kadir Yeter.
09.7.2016 Kavakmeydan Mah. Stad yanı. TRABZON.
w.edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=46586
HakanKurtaran
Hakan kardeşim yazın anlatımın özellikle hocalarından saygıyla bahsetmen çok etkileyici
ve içinizi burkan aksiliğide güzel bir asker yaşanmışlığı ile siteminizi dile getirmiş beklentinizin ne olduğunu
anlatmışsınız rabbim gönlünüzdekini yaşamak gerçekleştirmeyi nasip etsin...
ancak şunu hatırlatmadan geçemicem şansınızın farkındamısınız ?
şaşırdığınızı görür gibiyim evet şanslısınız sizin yazınızı okuyana kadar ben böyle bir etkinliğin olduğunu bile bilmiyordum o yüzden herkesten çok etkilendim yazınızdan
benimle aynı dili konuşan aynı duyguları paylaşan yürek sesinden hoca kimliğini almış üstatlarla olmak benim için ne büyük bir onur olurdu günü bir de bu yanından yaşayın eminim benim gibi yüzler binler vardır orda olmanın hayal olduğu ve biliyormusunuz ben yıllarca yazdıklarımı köşe bucak sakladım yaşadığım ortamda alay konusuydu şiir bizler için nefes almaktan ötedir onların elinizden alınıp okunuyor alay ediliyor hesap soruluyor tartaklanıyorsunuz aklınız almıcağı hakarete uğruyosunuz sonunda gözünüzün önünde yırtılyor canınız içinizden çekiliyor anlatılmaz bir duydu ve benim canım çok çekildi...sevgiyle kalın ...
Paylaşım çok güzel bir olay gönül istiyorki dernekler kurulup ülkemizin her köşesideki
şair ve yazarlardan haberdar olup büyük bir dayanışmayla yazılan şiir ve kitaplarımızı
halkımızın gözleri önüne sergilememiz gerekir. Böylelikle insanlarımıza okumayı
teşfik etmiş oluruz.kutluyorum düşünceleriniz daim kaleminiz yazar olsun
Selamlarımla Osman AKSOY
Kutlarım...Yazınız çok güzeldi.Sağ olunuz.
Bu yazıyı görünce içim sevinçle doldu.
Adeta memleketin kokusu ve havasını aldım gibi oldum.
Gönlüm hiç görmediğim
Sivas Divriği'nin Decde köyünde çünkü daima.
Orası ata memleketimiz.
Teşekkürler...gönlünüze.
Selam ve saygılarımla
kadiryeter
Nur içinde yat...Müfide Decdeli...
kadiryeter 2016
Yazıyı baştan sona okudum...
Şiir dinletilerinin bir çoğunda şahit olduklarımı yaşamışsınız...
Katılım çok olunca sona doğru sıra konulan şairleri dinleyenler birer birer eksilir....
Bu yalnızca dinleyiciler değil, birlikte katıldğınız ve önceden şiirini okuyan şairlerdir genelde salonu terkeden...
Bunun iki nedeni var
1. Süre uzamış ve mola ihtiyacı doğmuştur (Katılım fazla olunca süre uzun olur)
2. Kendi şiirin okuyan arkadaşın salonda kalması için bir sebep kalmamıştır (nadiren de olsa böylesi arkadaşlar vardır. Kendi şiirinin dinlenilmesini ister ancak başkasının okuyacağı şiire tahammülü yoktur...
Ve protokol...
İnanın çok nadirdir böylesi etkinliklere katılmaları... Katılanlar ise sanatı seven ve değerini bilenlerdir
Her etkinlikte olduğu gibi iyi anları da olur insanın kötü anları da...
Önemli olan orda bulunmak ve şiir sevdasını paylaşmaktır...
Nice güzel etkinliklere
Saygımla
Değerli şair dostum Hakan bey O gün sizleri yolcettikten sonra aşağıdaki şiirimi kaleme almıştım. Sizleri unutmadık. Selam ve saygılar.
ŞAİRLER KERVANI
Şu Sivas’ın hoştur havası suyu
Gören şehrimizden ibret alıyor
Kul kulu seviyor güzeldir huyu
Gelen giden konuk memnun kalıyor
Şair yazar hepsi Sivas'a koştu
Okundu şiirler yürekler coştu
Bu ne güzel gündü duyanlar şaştı
Gönülden gönüle sazlar çalıyor
İzzet ikram ilgi sayamam çoktu
Ayrılık gayrılık bizlerde yoktu
Herkes pınarından suyunu döktü
Gönüllere neşe huzur doluyor
Muhabbet kervanı izler bıraktı
Çok sevecen mutlu yüzler bıraktı
Ustalar toplanmış gönül çıraktı
Ayrıldım onlardan gülüm soluyor
Yüreğimde kaldı sevgi izleri
Şimdiden özledim dostlar sizleri
Sakın unutmayın sizde bizleri
Deli gönül burdan selam salıyor
Teşekkür ederim hizmet verene
Bu gülleri ilimizde derene
Allah razı olsun gönül serene
Zeki Tombul sizde huzur buluyor
15.10.2009
Merhaba hakan bey sivas toplantısında oldugun için yazdıklarınızı gülümseyerek okudum siz yine iysiniz bir kaç gün öncesınden sivasda toplantıyı düzenleyenlerle derneklerınde tanıştıgımız sohbetler ettıgımız halde şiir dinletisinde adım anos edildi yok katılmadı dendi :)) yazdıklarınıza tümüyle katılıyorum hatta fazlasıyla izlenımlerim var olumsuz ,, , beyefendı bekir alim, can arkadaşım zeki çimen, sakınlıgıyle dikkat çeken bülent bey ,bizi sivasda yalnız bırakmayan seza hanım , ve şu anda adını hatırlayamadıklarım emegı geçen herkese teşekkür ediyorum bu bir tecrübedir daha dikkatli bir programla dinletileri daha güzel yapabılırler ama öncelıkle ev sahıpleri bir adım geride olmalı nerdeyse sabiha serın şarkı ve şiir dinletisindeydik düşüncesındeydım ki salondakıler zaten birer ikişer eksılmeye başladı kimi insan eleştirileri sevmez onun içindirki gerisi bende kalsın bülent beyin sabrına hayran kaldım söylemeden geçemiyeceğim .Şiir dinletisine sponsor olan sivaslı işadamlarına valılıe hafık kaymakamlıgına belediye başkanına etkınlıkte ev sahıplıgı yapan herkese teşekkür ediyorum
HAKAN BEY SİVAS ANINIZI ÜZÜLEREK OKUDUM.MALESEF HEMEN HEMEN BÜTÜN ŞİİR DİNLETİLERİNDE AYNISI OLUYOR.BENDE ANKARA'DAKİ GİTTİĞİM 2-3 DİNLETİLERDE EN SONLARA KALMIŞTIM VE BİR KAÇ KİŞİYE ŞİİRİMİ OKUMUŞTUM.ONUN İÇİN SİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM.İNSANLARIN BENCİLLİĞİNE ÇOK KIZIYORUM.ŞİİRİNİ OKUYAN GİDİYOR.HALBUKİ KİMSE GİTMESE VE BİRBİRİNİ DİNLESE NE GÜZEL OLUR.BUNA BİR ÇÖZÜM BULMAK GEREKİYOR BENCE.SEVGİYLE KALIN HOŞÇAKALIN.GÜLHAN KESKİN.
Merhaba gardaş. Güzel yazın için sana yeşekkür ediyorum. Böyle büyük ve aynı zamanda ilk olan toplantıda; organizasyon eksikliği sizin de dediğiniz gibi yok denecek kadar azdı. Sizin şahsınızda Tüm sivaslı kardeşlerimi saygıyla selamlıyor, bunun devamını diliyorum. Kaynaşmamıza vesile olur inşallah.- Ahmet Çelik
CAN DOST
Önce merhaba goş geldin demek istiyorum
Yazınızı okudum evet birazda üzüldüm desem haklıyım sanırım bir gönül insanı olarak o kadar yol gitmek hemde davet edilerek gitmek ve gereken in yapılmaması üzücü neyseki ordaki gönül dostlarının sıcaklığı ve en azından gönül dostlarıyla bir araya gelmek onlarla kucaklaşmak bile ayrı bir güzellik biliyorsun bunu herkes bilir bu bir gelenek haline gelmiş sanırım böyle bir toplantıda yada etkinlikte nedense plaketler şiltler hediyeler ön plana çıkıyor oysa gönül isterdiki orda gönül insanlarının sesinin yankılanması gerekirdi hani bizde düğünlerde bile düğün başlarbaşlamaz takı töreni başlar düğün unutulur takı sırasına girilir göstermelik olur her şey ve o düğün düğünden çok gösteriş caka gibi gelişir oysa oraya bir çiftin birlikteliğini ve eğlenilmesi gerekirken çift unutulur ve gösteriş yarışıyla son bulur
Sivas toplantısına katılan gönül dostları değerli kalemlerimizin gerek yurt dışından gerek yurt içinden uzak şehirlerden gelip duygularını orada ifade edememeleri biliyoruzki gönüllerde kırgınlıklar yaratmıştır edebiyatımızda edebiyatta çok önemli bir yeri olan şahsiyetlerin pir sultan ve aşık Veyseller gibi değerler katan bir şehrimize gelen gönül dostlarınını istediği cuşkuyla ayrılamamaları üzücü olmuştur bundan sonra yapılacak organisasyonlarda eksiklerin görülüp tekrarlanmayacağına gönülden inanıyor tüm gönül dostlarını saygıyla selamlıyorum……
Gönül bir dergahtır kırktır kapısı
Merhabayla gelen can olur gider
Mihrap ta sevginın renk li yapısı
Gönül bağban ile gül olur gider
Gönül peyman kalır narın içinde
Dost dost der dolanır harın sacında
Tatlı bir kelamla dilin ucunda
Mansur ile yolu Selman a gider
Zehri sun ki saki cennet bulayım
Dost un yarasına tabip olayım
Bu başın narğını nerden bulayım
Bir pulsuz kervana yol olur gider
Ahmet der dolanır dilinde hece
Nur u celamliden varır mihraca
Bu gamlı gönülden hakka varınca
Kalır dost gönlünde kul olur gider
AHMET BOGÜN
GEBZE
14/10/09
Saygıdeğer Hakan bey
Cankardeşim
Kilometrelerce yoldan Sivas'a gelip bizleri onurlandırdığınız için SİYŞAD Sivas Yazarlar ve Şairler Derneğimiz olarak çok teşekkür ediyoruz. İnanın sizlerin aramızda olmanızla sonsuz mutlu olduk. Elbette her etkinliklerde istenmeyen bazı aksaklıklar olabilir ancak sizlerin hoşgörü ile karşılayacağınıza eminim. Sizlerin aramızda olmanız en büyük kazanımdı bizler için. Teşekkür ederiz.
İnşallah bir başka şiir dinletimizde yine sizi aramızda görmek istiyoruz. Sizleri memnun uğurlayabilmek için elimizden geleni yaptık, inşallah Sivas'ı güzel izlenimlerle anarsınız..
Kucak dolusu selam sevgi ve saygılarımla
Hakan Kardeşim.Kültür ve Sanat Kenti Sivas'ta siz degerli dostlarımızı agırlamak,konuk etmek bizleri mutlu etti.Bu tür geniş kapsamlı şiir dinletilerinde hata yapmamak mümkün değil.Biz SİYŞAD Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Yönetim kurulu olarak bunun bilincinde idik çünkü bu ilk dinletimiz değildi aradan Beş ay gibi kısa bir süre geçmeden aynı arkadaşlarımızla 10 Mayıs 2009 tarihinde "Sivaslı Şairler Antolojisi GÜLDESTE Kitabı için yine böyle bir dinleti hazırlamıştık.
Program esnasında hatalarımız ve aksaklıklarımızın olabileceğini tahmin edebiliyorduk.Biz bunları hep en aza en asgari düzeye indirme gayreti içerisinde olduk hep.
Sonuç itibari ile Güzel bir dinleti oldu Sizin gibi dost yürekleri daha yakından tanıma ve görme imkanımız oldu İlimize gelerek bizleri yalnız bırakmadıgınız için tüm katılımcı dostlara ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.
Sizleri mutlu bir şekilde iyi bir izlenim bırakarak gönderebildiysek ne mutlu bize.
Bekir ALİM /Sitemkar Aşık
Hakan kardeşim bu tip organizasyonlar zor olur aksilikler zaman zaman olsada tatlı geçer.Kaynaşılır tanışılır belki ilk düzenleniyordur onun için aksilikler olmuştur bence o kadar şair şiir okuyacağına dış illerden gelenlere öncelik verilip on kadar şair şiir okusaydı dha güzel okurdu.
Birde asla öğrenemediğimiz ,asla öğrenemiyeceğimiz dinleme kültürü var tabi salona çağrıldınız geldiniz bir etkinlik yapılıyor kafana göre al başını çık dışarı bence biraz ayıp oldu.
Sevgili Hakan Kurtaran her şey güzel oldu dedi ben inanmadım nezaketen dediğini düşünüyorum ama şunada inanıyorum tekrarı yapılsa daha iyi olacaktır.Ben şair değilim ama orda olmak isterdim.Bir şiirim vardı tombulum diye o şiirde Zeki bana biraz bozulmuştu belki barışırdık..
Hakan kardeşim protokolün ilgisizliğinden bahsetti sanki hiç böyle insanlar görmemiş gibisin Hakanım onlar en iyi yerde otururlar en iyi yemekleri yerler burunlarındanda kıl adırmazlar onlar boş çuval gibidir takma onların sanata edebiyata verdikleri değer o kadar sorsan toplantımız var derler billahi yalan hemde küllü yalan....
Paylaşımınız için teşekkürler Hakan kardeşim.....