- 584 Okunma
- 7 Yorum
- 0 Beğeni
Yaşamın G Noktası Yazıtı
yalnızlar kalabalıklardan çoktur; ama onların bir güdücüsü olmadığı için daima mağlupturlar...
*
çok değil daha elli yıl önce televizyon yokken ve internet; bilişmeden sevişilir, ilişmeden sıvışılırdı.
o zamanlar ve öncelerinde, davet edilmediğin yere giremez, girdiğin yerde kepazelik çıkaramazdın.
söz verilmeden konuşmak için bayağı bir varlığın olmalıydı mecliste.
elli sene önce dünya her yıl bir yıl yaşlanırdı, şimdiki gibi senede on yıl değil...
karpuzun adı kışın anılmazdı, domatesler içliydi, lezzetli...
kadının firijit olma hakkı yoktu ve erkeğin impotans...
hastalık abardığında ölürdün, yaşamak için doktor doktor tahlil tahlil gezmezdin.
hpv ve aids bilinmezdi.
nokia’nın aklına cep telefonu düşmemişti.
masallar vardı, serenatlı aşklar...
azdı çok şey ve yoktu imkanlar. huzura tepik sallanırdı, yollar huzur tenekelerinden geçilmezdi. çoğalmışların bunalmışlıkları onlara akla ziyandı.
ajda pekkan genç kızlığa henüz adım atmıştı ve çirkindi.
*
kuyuya iki kova su koy, iki haftada bozulur. su akmaya meyyaldir. onu bir kaba bir kuyuya hapsettiğinizde başınıza bela alırsınız. yaşam yaşamınıza bela olmaya başladıysa, sorun sizin kuyu mantığınızda, yaşamda değil.
yeni bir güne uyanman düne göre daha da eskimen demektir. kuş değilsin. uçmak için kanadın yok; ama kanatlara hakimiyetin var. ruh ve beden senkronize olduğunda süzülürsün yaşamda, aksi durumda büzülürsün yatakta. ikisini aynı anda yaşa ki, yaşlanmayasın.
yaşamın g noktası yazıtı mailis nalars mö. 3421
YORUMLAR
sevgili lizeya, teşekkür ederim, var olun efendim; ayrıca kaz kafalı tabirini görünce şimşek çaktı ve çok eskiden okuduğum bir yazı vardı, acaba bulabilir miyim diye nette araştırdım; bakın ne buldum :)
*
Göç eden kazları havada süzülürken hiç izlediniz mi? 'V' şeklinde bir formasyonla uçtuklarını farketmişsinizdir. Bilim adamları araştırmış, 'Bu kazlar neden V şeklinde uçarlar' diye... Ve sonuçta kazların hiç de 'kaz kafalı' olmadıkları ortaya çıkmış. Hatta bizlerin ders alacağı noktalar var...
1. Uçan her kuş, kanat çırptığında arkasındaki kuş için onu kaldıran bir hava akımı oluşturuyor. V şeklindeki formasyonla uçan kaz grubu, birbirlerinin kanat çırpışlarındaki hava akımını kullanarak uçuş menzillerini %71 oranında uzatıyorlar. Yani tek başına gidebilecekleri maksimum yolu grup halinde neredeyse ikiye katlıyorlar.
BİZE ÇIKAN DERS: Belli bir hedefi olan ve buraya ulaşmak için biraraya gelen insanlar oraya daha kolay ve çabuk erişirler. Çünkü birbirlerinin çekimini kullanırlar.
2. Bir kaz, V grubundan çıktığı anda uçmakta güçlük çekiyor. Çünkü kaldıraçla hava akımının d! ışında kalmış oluyor. Bunun sonucu olarak hemen formasyona geri dönüyor ve 'V'nin gücünü kullanıyor.
BİZE ÇIKAN DERS: Kafamız kaz kadar çalışıyorsa bizimle aynı yöne gidenlerle bilgi alışverişini sürekli kılarız.
3. Başta giden V lideri yorulduğunda en arkaya geçiyor ve hemen arkasındaki, lider konumuna geçiyor. Bu değişikliği sürekli yapıyorlar.
BİZE ÇIKAN DERS: Liderliği paylaşmak ve zor işi rotasyonlu yapmak ivme kazandırıyor.
4. Gerideki kuşlar öndekileri daha hızlı gitmek üzere bağırarak uyarıyor.
BİZE ÇIKAN DERS: Takım ruhu.
5. Formasyondaki bir kuş hastalanırsa veya bir avcı tarafından vurulur da uçamayacak hale gelirse... Düşen kuşa yardım etmek üzere formasyondan iki kaz ayrılıyor ve korumak üzere yanına gidiyor. Tekrar uçabilene kadar -veya ölümüne kadar- onunla beraber kalıyorlar. Sonra gider bir V formasyonuna katılır kendi gruplarına ulaşıncaya kadar beraber uçarlar.
BİZE ÇIKAN DERS: İşler zorlaştığında kenetlenmenin faydas! ı ve sadakat.
V formasyonunda uçunca, önünde kimse olmuyor !
http://iktibas.net/metin.php?seri=111
Mailis Nalars tarafından 7/7/2009 8:23:56 PM zamanında düzenlenmiştir.