ANADULU’NUN ORTASI ŞİİRDİ
ANADULU’NUN ORTASI ŞİİRDİ
14. KEZ ŞAİRLER SİMAV’DA BULUŞTU
Bu sene yine en anlamlı ve kapsamlı şairler şöleni olan SİMAV 14. ŞAİRLER ŞÖLENİ’ne katılmak için yine yollara düştük.
Her yıl mayıs ayının ikinci haftası düzenlenen SİMAV ŞAİRLER ŞÖLENİ, bu yıl da 10-11-12 Mayıs tarihlerinde şair – yazar Osman Karaarslan’ın organizasyonu ve Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın destekleriyle görkemli bir şekilde gerçekleşti.
Yolun çok uzak olmasına rağmen yine orada olmayı çok istedim ve Cuma sabahı oradaydım. Sevgili arkadaşım Osman Karaarslan’ın sıcak karşılaması ile yorgunluğumu unuttum. Her yıl olduğu gibi yine Asım Kısbet her yere koşturuyor ve herkesle dostça, sevgi dolu yaklaşımıyla yakından ilgileniyordu.
Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen şair- yazar- bestekar- gazeteci ve dergi sahipleri Simav’a geldiklerinde Eynal Kaplıca’larında ayrılan yerlerine yerleşip dinlendiler.
Saat 17.00 de yeşillikler arasındaki bir parkta hepimiz toplandık. Bizlere çay, Simav ekmeği, peyniri ve domatesi ikram edildi. Osman Karaarslan konuklara “hoş geldiniz” dedi ve program hakkında bilgi verdi. Yine yıllardır tanıdığımız sanatçı dostlarla birlikte olmak hepimiz için büyük mutluluktu.
Gece şölenin resmi programı vardı. Hepimiz hazırlandık ve salonda yapılacak toplantıya katıldık.
Simav Kaymakamı Rıza Dalan, belediye başkanı Kazım Karahan, Simav’ın ileri gelenleri ve halk salonu doldurmuştu. Gecenin sunuculuğunu şair ve radyo programcısı Özen Gülay Atacan ve Anadolu Simav Dergisi Sanat yönetmeni Necmettin Selçuk birlikte yaptılar.
Program Osman Kararslan’ın be belediye başkanının açış konuşması ile başladı.
Bu sene ilk kez şiir yorum yarışması düzenlendi. Jüride şair- ve belleklerimize yer eden bir çok şarkının söz yazarı YALÇIN Benlican, Şair- yazar İsmet Bora Binatlı, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Hafize Gün –Gündüz Yayınları sahibi- şar- yazar Gündüz Aydın vardı.
Yarışmaya katılım oldukça fazlaydı. En sonunda dereceye girenler açıklandı. 1. Bursa’dan şair- radyo programcısı Hayatcan Öztürk, 2. İstanbul’dan şair- şarkı sözleri de yazan Nedim Saatçioğlu, 3. Ankara’dan şair ve Aşık Didari rumuzunu da kullanan Pakize Altan oldu.
Plaketlerin verilmesine sıra gelmişti. Verilen plaketler;
1 - Yılın Şair Annesi ; Cahide Ulaş Simav Anadolu Dergisi verdi
2 - Yayın yoluyla Türk Şiirine hizmet Maki Dergisi Abidin Güneyli Simav Anadolu Dergisi verdi
3 - Simav’ın Tanıtımına katkılarından dolayı Anadolu RC Life Dergisi Rüştü Okyar - Simav Beld. Bşkanı Kasım Karahan verdi
4 - Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan’a şölene katkılarından dolayı Simav Anadolu Dergisi verdi.
Afyon Kültür ve Sanat Derneği de; Yılın Şair Annesi seçilen Cahide Ulaş’a, 2009 yılı Yılın Bayan Şairi seçilen Pakize Altan’a ve 2009 yılı Yılın şairi seçilen Şevki Dinçal’a plaketleri verildi.
Yılın şair annesi seçilmekten büyük onur duydum ve oldukça etkilendim. Gözyaşları ile plaketimi Kütahya’dan şair Av. Güler Yılmaz’ın elinden aldım. Sahneden inmeye hazırlanırken “daha bitmedi” dediler. Bu kez de RC Life Dergisi Türk Kültür ve Edebiyatı’na hizmetlerimden dolayı bana plaket veriyordu. Bu plaketi de şair Ali Akçeken’in elinden aldım. Ne diyeceğimi şaşırmıştım. Bu kez sahneye Osman Karaarslan’ın eşi Nevin Karaarslan elinde çiçeklerle geldi ve bana verdi.
Programın devamında Mehmet Nuri Parmaksız’ın şiir ile ilgili konuşmasının ardından, Arslan Bayır’ın Türkçe’yi doğru kullanma ile ilgili söyleşileri hepimiz için çok faydalı oldu.
Böyle bir onuru bana yaşattıkları için can dostum Osman Karaarslan’a ve RC Life Dergisi sahibi Rüştü Okyar’a ve tüm dostlara sonsuz teşekkürler!..
Cumartesi sabahı kahvaltıdan sonra Eynal Kaplıcaları önünde toplu fotoğraf çektirdik.
Osman Karaarslan’ın ilk kitabı olan “İKİ KAR TANESİ” isimli kitabı çıkmıştı. Hepimize imzalayarak takdim etti. Çok da güzel olmuş!..Kutluyor ve şansının bol olmasını diliyoruz!.. Belediyenin bizlere tahsis ettiği araçla bir yayla gölü olan Gölcük’e gittik. Orada doğanın güzelliği ile adeta sarhoş olduk. Dönüşte Simav’ın tanıtımında ve şairler şöleninin başlamasında büyük katkıları olan ve geçen yıl vefat eden şair- Simav Anadolu Gazetesi sahibi Ali Abdülkerimoğlu’nun mezarını ziyaret ettik toplu olarak.
Daha sonra her yıl olduğu gibi yine Beyce Beldesi’ne gittik.
Oradan Beyce Beldesi’ne gidildi. Altıyüz yıllık çınar’ın altında Simav Belediye Başkanı Yunus Gümüş organizasyonu ile Simav kuru fasulyesi, pilav, ayran ve helva ikram edildi. Burada da şiir dinletisi yapıldı. Buradaki toplantıya Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ile çevre belde belediye başkanları, muhtarları ve yöre şairleri de katılıp şiirlerini okudular.Burada programın sunuculuğunu Ben ve Özen Güly Atacan birlikte yaptık.
Beyce İlköğretim Okulu kız öğrencilerinden oluşan milli oyun ekibi yöre oyunlarını oynadılar. Beyce gençlerinin oluşturduğu genler oyunlarını sergilediler. Daha sonra Beyceliler tarafından yöre müziği eşliğinde yöre oyunları oynandı. Beyce halkı da programı sonuna kadar izledi.
Saat 17.30 da Simav Hükümet Konağı’nın önündeki Atatürk Büstü’ne çelenk kondu.
Sunuculuğunu benim yaptığım gecede müzik ağırlıklı programda yine şiirler okundu. Usta yorumcu Engin Çır, Tahir Sıral ve İsa Kahraman bizlere mini birer konser sundular.
Her yıl olduğu gibi bu yıl yine Kosla Helvaları Necmettin Selçuk aracılığı ile bize helva göndermişti, onlar dağıtıldı.
Pazar günü kahvaltıdan sonra da herkes dönüş yolculuğuna mutlu, huzurlu bir şekilde çıktı.
Dillerde yine bir şiir yolculuğunda, bir başka durakta buluşmak dileği vardı.
Programa katılan sanatçılar;
1 - Necmettin Selçuk ,2 - Yalçın Benlican ,3 - Nevin Koç, 4 - Özen Gülay Atacan, 5 - Cahide Ulaş
6 – Av.Güler Yılmaz ,7 - Hafize Gün, 8 - Şaziye Çelikler, 9 - Şevki Dinçal, 10 - Nedim Saatçioğlu, 11 - M. N. Parmaksız ve eşi,13 - İsmet Bora Binatlı ve eşi,15 - Rüştü Okyar, 16 - Ali Akçeken, 17 - Engin Çır, 18 - Arslan Bayır, 20 - Tahir Sıral, 21 - Pakize Altan , 22 – Halise Tek baş, 23 - Yılmaz Gül, 24 - Gündüz Aydın, 26 - Hayatcanan Öztürk,, 27 - Nuri Çevirgen, 28 - Abidin Güneyli, 29 - Şerife Çınar, 30- Ömer Erhalim, 31 - Emine Erhalim, 32 - Faruk Ambarcıoğlu, 33 - Kadir Güven, 34 - İsa Kahraman, 35 -Veysel Çeliker, 36 - Ramazan Sezer, 37 - Fikret Erim Tek, 38 - Süleyman Kaptan, 39 - Zehra Selçuk Üçgül40- Meryem Özdemir
41 - Süreyya Kaya, 42 - Fazilet Polat , 43 - Ali Rıza Yamalıoğlu, 44 - Birsen Yamalıoğlu, 45 - Korhan Yamalıoğlu , 46 - Filiz Tekgül, 47 - Sevim Toprak
Anadolu’nun ortasında, yeşillikler arasındaki Kütahya’nın Simav İlçesi’nde 14 yıldır, artık geleneksel hale gelen SİMAV 14. ŞAİRLER ŞÖLENİ’ni organize eden Osman Karaarslan’ı, bu şöleni sahiplenen ve destek veren, hep yanımızda olan; Simav Belediye Başkanı Kazım Karahan’ı ve Simav’a kısa süre önce atanan ve bu şölende ilgisiyle yanımızda olan Simav Kaymakamı Rıza Dalan’ı, bu etkinliğe sahip çıkan tüm yöneticileri ve emeği geçen herkesi Türk Kültürüne, Edebiyatına, Şiirine katkılarından dolayı kutluyoruz!..
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşı için ilk adımı 19 Mayıs 1919’da Samsun’a giderek attı. Yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelleri işte bu günlerde atıldı.
Cumhuriyetimiz kurulduktan sonra da 19 Mayıs tarihi bayram olarak kabul edildi.
Atatürk bu bayramı,
“EY TÜRK GENÇLİĞİ!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
…………………………..
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!”
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur !!!”diye hitap ettiği Türk gençliğine armağan etmiştir.
Yarınlarımızda iyi yetişmiş Türk gençleri ile daha huzurlu, mutlu ve gelişen bir Türkiye’de tüm dünyada adımızı duyurmaya devam edeceğiz.
Birliğe, beraberliğe, hoşgörüye çok ihtiyacımız olduğu günümüzde yarınlara dair umutlarımızı hiç tüketmiyoruz.
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN!..
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.