- 689 Okunma
- 2 Yorum
- 0 Beğeni
*- BAKMAYI BİLMEK
Nereden bakarsan oradan görürsün. Ne görürsen onu algılarsın. Doğal olarak algıladığını kendi doğrun olarak kabul edersin. Ama biliyorsun ki çevrende senden başkaları da var. Onlar da bakıp görüyor ve algılıyor.
Öyleyse insanın doğru bildikleri mutlak değil görecedir. Doğrular ve yanlışlar, kişi,zaman ve mekâna göre değişir. Doğru ve yanlışlarımızı zaman zaman sorgulamalıyız ki bağnazlık ve dar düşünce kalıplarının cenderesine düşmeyelim.
Bağnazlık ve fikrisabit, kişiyi felâkete dahi götürebilir. Hayata gülümseyerek bakabilmeyi, ılımlı olmayı bilmelidir insan. Ilımlılık ve hoşgörü fanatizmi ortadan kaldırır. Fanatizm kişiyi kibirli yapar ki felâket tellalları hep bu gibi kimselerden çıkmıştır. Oysa sorgulayıcı bir kuşkuculuğun getirdiği akılcılık insanı inanca götürür.
RECEP AKIL
Bu yazı bir deneme değil tabi ki.Naçizane bir kaç cümleden oluşan bir metindir.
YORUMLAR
gerçekten baktığımızı görürüz...nasıl bakıyorsak onu fazlası yada azı değil... güzel bakmak güzelliği getirirken, sürekli kuşkucu bakmak ve yaklaşmak ta kuşkuyla geçecek günleri getirecektir yaşamlara...ne zor bir durum... duyan kişi içinde , duyulan kişi içinde... her zaman güzel ve sevgi dolu bakalım, olacağın önüne geçemeyiz... bazen kontrolü elden bırakıp zamanı yaşamakta fayda var. kuşkuyla geçireceğimiz zamanlar yüzünden yaşanacak mutlu anları ıskalamamak gerek.......
dj.kale tarafından 1/7/2009 11:42:08 AM zamanında düzenlenmiştir.
İnsan, gerçeği gözlerinin gördüğüne göre şekillendirirmiş.
Yazınız bunu anlatıyor.Bir kimseyi, dışından baktığınızda soğuk ve kibirli bulabilirsiniz.Aslı öyle değildir oysa.Bu şekilciliktir bir yerde.Tanıdığınızda durum tamamen farklılaşır.Göz yanıltır insanı çoğu zaman.Güzel bir konuya değinmişsiniz.İyi yıllar.
Hâdiye Kaptan