Evren aynı kalmak için değişir, biz ise farklı olmak için. john fowles
Gün bu gün
Gün bu gün

RUH CANDIR

Yorum

RUH CANDIR

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

74

Okunma

RUH CANDIR

RUH CANDIR

Biz insanların aslı-özü Ruh değil mi? Hep Bedenimizi besliyoruz. Ruhumuzu beslemeyi hiç düşünmüyoruz. Psikolojimiz bozulunca bedenimizde bundan çok etkileniyormuş birden öğreniverdik.” RUH CANDIR—CANDA RUHTUR” diye.

RUH CANDIR—CANDA RUHTUR

BEDENİMİZE CAN VEREN, ELBET’TEKİ RUHTUR.
RUHUMUZ YÜCE ALLAH(C.C) TAN GÖNDERİLMİŞ HEPİMİZE,
EL’LE TUTULMAZ, GÖZLE GÖRÜLMEZ DİYE, YOK DEĞİLDİR,
RUH CANDIR—CANDA RUHTUR, YOK DEĞİLDİR.

ELE TUTTURAN, GÖZE GÖRDÜREN, RUHTUR,
RUH OLMAZ’SA, DUYARMI KULAK? TAT ALIRMI DİL?
RUH OLMAZ’SA ÜŞÜR MÜ? HASTA OLUR MU? BEDENİMİZ,
CAN RUHTUR, RUH DA CANDIR, YOK DEĞİLDİR.

RUH OLMAZ’SA ACI ÇEKER Mİ? STRESE GİRER Mİ İNSAN?
CAN DEĞİLDİR BEDENİMİZ, SUDANDIR, TOPRAKTANDIR,
BEDENİMİZ EMANETTİR BİZE, BU DÜNYADAN KISA BİR SÜRE,
RUH CANDIR, CANDA RUHTUR, YOK DEĞİLDİR.

EL’LE TUTULAN, GÖZLE GÖRÜLEN, MADDEDİR BEDENİMİZ,
BEDENİMİZ, EKMEK BİÇMEK, ÇALIŞMAK İÇİN ARAÇTIR BİZE,
BU DÜNYA MADDİYAT EKİP, MANEVİYAT BİÇME TARLASIDIR BİLENE,
CAN RUHTUR, RUH DA CANDIR, YOK DEĞİLDİR. CANDIR BİZE.

BU DÜNYA YÜCE YARATICININ, RIZASINI KAZANMAK İÇİN YARIŞ ALANI,
BEDEN RUHU TAŞIMAZ, RUH BEDENİ TAŞIR. ÖRNEĞİ SENSİN, BİZİZ.
RUHU İNKÂR EDEN, CAN TAŞIMIYOR, CESET TAŞIYOR DEMEK,
RUH CANDIR, CANDA RUHTUR, BEDEN TEK BAŞINA CESETTİR, CESET.

Bu nedenle ruhumuzu beslemeyi, ihmal etmek ne büyük yanlış, en büyük gaflet, önceliği Ruhumuz belemeye vermeliyiz. Çünkü ruh bedeni terk etti mi. zaten bedenimizi besleyemeyiz, gittiğimiz yerde huzur bulamayız. Ahiret sınavımızı unutuyoruz, çoğu zaman, oysa! “ASIL SINAV-ASLİ SINAV” Ahiretteki sınav. Torpil yok, kopya yok, haksızlık yok, tekrar yok, ne verdinse elinle o gelecek seninle. Yedinse, yedirdin se helallerden, vazgeçmedinse ibadetlerden, dualardan, Hak yoldan. Bütün sorular gelecek hak yoldan. Kurtuluruz inşallah, Yaratanın yardımıyla, Azaplardan, Zorluklardan” ASIL SINAVDA, ASLİ SINAVDA”


Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ruh candır Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ruh candır yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
RUH CANDIR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL