Gerçeği bilenler ile onu sevenler hiçbir zaman eşit değildirler. confucius
kurumahmut
kurumahmut

ŞAHLANAN AMERİKA

Yorum

ŞAHLANAN AMERİKA

( 1 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

94

Okunma

ŞAHLANAN AMERİKA

ŞAHLANAN AMERİKA

Amerika şahlandı benzin kokusu aldı,
O benzin kokusu seni sarhoş mu etti?
O sarhoşluk iştahı İran’ı hafife aldı,
İran yönetimini sen maduro mu sandın?

İran dediğin devlet tarihine baksana,
Yumuşak görünse de set kayadan farkı yok,
O Müslüman ülkesi tanrısına diz çöker,
Müslümanlara karşı sen kabus olamazsın,

O bir Allah dedimi sen karşı duramazsın,
İnancına bağlıdır düşmana kök söktürür,
Pasif gördüğün İran asırlardır yaşıyor,
Onda İslam kanı var inancına bağlıdır,

Zenciye hiç benzemez düşmana kök söktürür,
Yarasına basanın gözünden yaş döktürür,
Kimseye boyun eğmez cevabını bildirir,
Hakkına göz dikenin cevabını erdirir,

15.04.2026 Suat

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Şahlanan amerika Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Şahlanan amerika yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ŞAHLANAN AMERİKA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
2.5.2026 13:35:51
5 puan verdi
Her ne kadar İranın Molla rejiminin halkına karşı yaptıklarından dolayı karşı olsamda Amerikaya karşı direnişini kutluyorum.
Bu anlamda kaleme alınmış bu şiiri ve değerli şairi tebrik ediyor Yüce Rabbim tüm iyilerin yar ve yardımcısı olsun.
Saygılar selamlarımla.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
2.5.2026 12:39:40
Beğeni:
1
Okunma:
94
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL