İnsan vardır ki söylediği sözlerle büyür, söz vardır ki, söyleyen insan yüzünden büyük görünür. ısmail habip sevük
mustafa ertürk
mustafa ertürk

değil mi ki

Yorum

değil mi ki

0

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

104

Okunma

değil mi ki

gönlümün yarısı baharda
yarısı tutunup kakmış karda
değil mi ki yaş olmuş küsurlu elli,
hayat salınıp durur karşımda kelli felli
monam yolculuğun nereye olduğu belli

bir ayağım yanar yazda
bir ayağım serin sonbaharda
sağ şakağım sararmış yazda
sol şakağım bozarmış sonbaharda
salınıyorum dalda sararmış yaprakla
değil mi ki gözümüz hep kara toprakla

monam hasretim, hep hayalim ilesin
sormuştum hayaline; ’ mutlu musun’
susmuştun ahlar çekmiştin derinden
yıldızlar akar olmuştu gözlerinden
değil mi ki açsa açsa hüzün çiçekleri
açar kırağılı serin sonbaharda

Arşiv 1998 / Elmadağ
Def. 7/1 Sf. 68





















Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Değil mi ki Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Değil mi ki yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
değil mi ki yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL