Bir kalbin ne kadarla dolacağını hiç kimse, hatta şairler bile ölçememişlerdir. (zelda fitzgerald)
Zeynep Karabulut
Zeynep Karabulut

Sonsuz kanun

Yorum

Sonsuz kanun

( 2 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

46

Okunma

Sonsuz kanun

Duygu insanı insan yapan özelliklerin en önde gelen gereksinimlerindendir.Sonrasında düşünme yetisi ve karar verme mekanizmaları gelir.İnsan vâr olduğu toplumun frekansında duygu durumunu kalıplaştırırken,evrende hiç bir varlık doğaları gereği oluşumunun asl olan frekanslarını kısıtlamaz.Örnek aldığımız şey gelip geçici şeyler değilde,sonsuz nizamına kurulu devir daimi olmuş olsaydı çağımızın pek çok kaosunu tetiklemez,dünyayı bu kadar yaşanmaz kılmazdık.
İnsanoğlunun vâr olma ile ilgili oturup tekrar düşünmesi gereken çok şey var.Varlığını inkar etmesi,o şeyin yok olduğu anlamına gelmez.Gerçek üstü örtülse de gerçektir,vardır ve oradadır.Ve gerçeğin gizli-saklı kalmama gibi bir özelliği de vardır.
İnsan beyni kendi arzularına uygun olanı kabul edip,hoşuna gitmeyeni reddettiği sürece doğru yapmış olmadığı gibi sonsuz nizamın parçası olmayı da reddettiğini kabul eder.
Unutmamak lazım ki;bizler dünyaya gözümüzü açtığımız ilk andan beri evrenle yapmış olduğumuz sözleşmeye bağlı kalacağımızın garantisini vermiş,böylece ilk nefesimizi almışızdır. Hiç kimse 3 aylık gebelik sonrası dünyaya gelmedi yada 13 ay anne karnında kalmadı.Ağaç kökleri her zaman toprağın altında olacak şekilde yerleştirildi, kökleri göğe yükselip dalları toprağın altında olan bir ağaç görmedik.Yani oluşumun yegane kurallarının karşısında olmayla olan savaşımızın vereceği zarar sadece kendimize vereceğimiz zarar demektir

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Sonsuz kanun Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sonsuz kanun yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sonsuz kanun yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
6.3.2026 22:14:53
5 puan verdi
Sayın Hocam; 'Sonsuz Kanun' metni, modern insanın en büyük yanılgısını —doğaya ve evrensel frekansa kafa tutma çabasını— çok sarsıcı bir netlikle ortaya koymuş. Özellikle 'Kökleri göğe yükselen bir ağaç görmedik' benzetmesi, fıtrata aykırı yaşamanın ne denli beyhude ve yıkıcı olduğunu harika özetliyor. İnsanın kendi arzularına göre gerçeği perdelemesinin, sonsuz nizamın bir parçası olmayı reddetmek olduğu tespiti gerçek bir uyanış çağrısı. Kaleminize, zihninize sağlık; hayatın 'ilk nefesle yapılan sözleşmesini' bizlere tekrar hatırlattınız."
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
6.3.2026 22:07:42
5 puan verdi
Yüreğinize sağlık, çok derin ve felsefi bir metin olmuş.
“Sonsuz kanun” başlığı altında duygu, düşünce ve evrenin düzeni üzerine yaptığınız sorgulamalar, insanın kendi varlığını ve evrendeki yerini yeniden düşünmeye davet ediyor. Özellikle evrenle yapılan “sözleşme” metaforunuz, insanın doğaya ve yaratılışa karşı sorumluluğunu hatırlatan güçlü bir ifade.

Doğanın değişmez kurallarına karşı çıkmanın aslında sadece insana zarar vereceğini vurgulamanız, metnin özünü çok net ortaya koyuyor. Bu satırlar, okuyana hem içsel bir muhasebe hem de evrensel bir ders sunuyor.

Kaleminiz daim olsun; böylesi derinlikli yazılar, insanın kendiyle ve evrenle bağını yeniden kurmasına vesile oluyor. ✍️
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL