0
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
151
Okunma
Kapitalizmin işleyişinin ve onun tüketiminin dışında bir gün olsun sevgi günümüz. Tüketim ve hediye çılgılığından uzak, mütevazi, hırsın, çekişmenin, kıskançlığın, hasetliğin ve kinin dışında barışçıl bir dünya mutlaka var ve de olacaktır.
Sevgi bir güne değil, bir kişiye değil; tüm insanlığa, doğaya, çoçuklara, hayvanlara ve diğer tüm canlılara karşı bir dengede yürütülerek insanlığın geleceğini de garantiye alarak en az eşyayla en mutlu şekilde yaşamayı öğrenmektir benim için.
Çocukça, çiçekce, gül ile, su ile
Seviyi döndürelim ideolojiye
Ülkesi Dünya,
Ufku ve yüreği evrenin alanına
Nefreti olmayan
Herkese kucak açan,
Temennilerden uzakta kalan
Ve gerçek olan
Irkı da, dili de, insan
Kopmayan yaşadığı coğrafyadan
Nasibini insanlıktan alan
Gelsin koysun başını bu yola,
Devam edelim hayatı yaşamak için
Girelim kol kola
Ve dostca!
Yetmişüç dil adına!
Fransızca: Bonne fête des amoureux!
Almanca: Alles Liebe zum Valentinstag. veya Frohen Valentinstag!
Hollandaca: Veel liefde vandaag en altijd. veya Fijne Valentijn!
Latince: Felicem Diem Valentini!
Inglizce: Happy Valentine’s Day!
Italyanca: Buon San Valentino!
Kürtçe: Roja hezkirinê pîroz be.
Farsça: ارک - Ruz-e Eshq Mobarak. Okunuşu: Ruz-i Eşk Mobarak.
Size sadece bu sekiz dilde değilde, yüzünün konuşulan tüm dillerinde daha başka ve daha insanca sevginin olduğu ve olacağı konusunda adım kadar emin olduğm dillerde mutlu yarınlar ve günler temenni ediyorum.
Dostca ve sevgiyle kalın, sevmenin ilk kuralı saygıdan geçer. Saygısız sevgi olmaz ve sevgisiz de saygı olmaz.
Diplompedagoge Hasan Hüseyin Arslan - 14.02.2026
Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.