Başarıyı hedef alın mükemmel olmayı değil. yanlış yapma hakkınızdan vazgeçmeyin; vazgeçerseniz yeni şeyler öğrenme ve gelişme olanağınızı kaybedersiniz. unutmayın; mükemmeliyetçiliğin arkasında korku yatar. insan olduğunuzu hatırlayarak korkularınızı göğü
İsmet ANİK
İsmet ANİK

ÖYKÜ OLAN UMUTLAR / Bir Bayram Hikâyesi

Yorum

ÖYKÜ OLAN UMUTLAR / Bir Bayram Hikâyesi

2

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

242

Okunma

ÖYKÜ OLAN UMUTLAR / Bir Bayram Hikâyesi

ÖYKÜ OLAN UMUTLAR
Bir Bayram Hikayesi ( 2)

Babam köyümüze hayli uzakta bir kasabada traktör şoförü olarak çalışıyor bayrama birkaç gün kala çalıştığı Ağa’dan izin alarak geldi,
Ben o sene Zile Kale ortaokulu son sınıfa başladım onbeş onaltı yaşlarındayım, ilk defa yeni potin alındı. Ortaokul boyunca ayakkabı tamircilerinden tamir edilmiş potinler alınırdı, Köyde ilkokulda okuduğumuz zamanlar yandan kopçalı naylon ayakkabı giyerdik, onlarda defalarca tamir görürdü.
Ayakkabı tamircilerinin ya ispirto ocağı ya da gaz ocağı olurdu ocaktaı lama testereden bozma falçatayı ısıtarak yırtılan kopan kısmı rastgele renklerde naylon ayakkabı parçalarıyla tamir edilir ve giymeye devam ederdik o kadar çok tamir görürdü ki bazen naylon ayakkabınızın asıl rengi yama renkleri arasında azınlıkta kalırdı.
O bayram ilk defa potinim olmuştu hemde rugan bende sevinç tavan yapmış hani derler ya ayakkabıları başucuma yastığa koyupta yattım bizim nesil onu birebir yaşamıştır ve bende yaptım,
Rahmetli babam birkaç defa tembihledi sabah bayram namazına giderken eski ayakkabılarını giy yenilerle gitme çaldırırsın diye, ben babama he tamam desemde aklıma koydum sabah bayram namazına yeni potinlerimi giyip kırışa kırışa gideceğim ve öylede yaptım.
Bayram namazından çıkışta potinlerimi koyduğum yerde bulamadım aradım aradım yok, cemaatin sonunu bekledim ve eski bir çift çedik kaldı onları giydim ayağıma eve geliyorum ama Babama Anama ne diyeceğim, bayramda ne giyeceğim, suratım asık vaziyette eve geldim. Evdekiler anlamışlar namaza yenilerle gittiğimi beni o vaziyette görünce durum anlaşıldı, bayram sabahı hatırına, uzun zamandır bizleri görmemiş onun hatırına babam canın sağolsun eskilerle idare edersin dedi ve geçiştirdi. Ama ben azar’a da sopaya da razıydım çünkü hakketmiştim.
Evimiz dışkapıdan girer girmez merdivenlerle çıkılan ikinci katta oturuyoruz aşağıdan arkadaşlar bayram gezmeleri için çağırdılar, çaresiz eski tamir görmüş ayakkabıları giydim ve mahalledeki evleri teker teker gezmeye başladık öğlene kadar gezdik ve öğlenden sonra buluşmak üzere evlerimize dağıldık.
Ben eve geldim dışkapıdan girdim ve merdivenlerin başında beş altı çift ayakkabı, bir başka gurup bayram gezmesinde bizim eve gelmişler ve o ayakkabıların içinde de benim potinler, hemen potinleri aldım koşa koşa " baba ayakkabılarımı buldum buldum" diye bağırarak merdivenleri çıktım ve evde mahalleden arkadaşlar oturuyorlar arkadaşlardan birisi kızara bozara "onları yanlışlıkla ben giymişim" dedi, rahmetli babam bana sus diye işaret ederek
-Arkadaşa olur böyle yanlışlıklar siz arkadaşsınız diyerek olayı örtmeye çalıştı ama arkadaş çok mahcup olmuştu.
Bilmiyordu ayakkabıların kime ait olduğunu bilseydi o ayakkabılarla bize gelirmiydi hiç.

0205/2022 - İ.ANİK

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Öykü olan umutlar / bir bayram hikâyesi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Öykü olan umutlar / bir bayram hikâyesi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖYKÜ OLAN UMUTLAR / Bir Bayram Hikâyesi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
16.5.2024 20:35:54
Helal mal kendi ayaklarıyla geri gelmiş.
Etkilendiğimiz anılar unutulmazlar.Kaleminiz daim olsun.Sağlıcakla.Saygıyla.
Rû //
Rû //, @r --
16.5.2024 20:21:50

bir eşyamızı kaybedip üzüldüğümüzde
dedem ''üzülmeyin çocuklar helal mal, döner dolaşır sahibini bulur'' derdi.
ne mutlu size ki ayakkabı bulununca üzüntünüz sona erdi.

güzel bir anıydı
teşekkür ederiz paylaşım için
saygılar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.