Gençlikte sevmek için yaşarız, yaş ilerledikçe yaşamayı severiz. saint euremond
Fatih yokuş
Fatih yokuş

Rahmet Ayı Ramazan

Yorum

Rahmet Ayı Ramazan

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

378

Okunma

Rahmet Ayı Ramazan

Allah’a binlerce şükürler olsun ki Ramazan ayına ulaştık.
Ve yine binlerce şükürler olsun ki bu aya özel olan farz orucu tutuyor ve teravih namazını kılmaya gayret ediyoruz.
Ramazan ayı; Rahmet, Mağfiret ve Cehennemden azad olma ayıdır.
İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini barındıran Allah ayıdır.
Diğer zamanlara nazara en az on misli sevap kazandıran müstesna bir aydır.
Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azat olma ayıdır.
Yeter ki inanarak, sevabını Allah’tan umarak gündüzünu oruç ile geçirip gecesinin ihya edelim.
O zaman annemizden doğduğumuz gün gibi (kul hakkı dışında) günahlardan ter temiz oluruz.
Bu ayda dikkat etmemiz gerekenler ise maddi orucun yanında manevi orucu da tutmak lazım.
Yeme, içme de kendimizi muhafaza ettiğimiz gibi, dilimizi gıybet ten, dedikodudan ve kötü sözden korumamız gerekir.
Allah’ın emrine icabet edip af ve mağfiret istediğimiz gibi, kin ve intikam duygusunu bırakarak bize karşı suç işleyenleri af etmeliyiz.
İftar açarken duyduğumuz sevinci, fakir, miskin, komşu ve akrabaları iftara çağırarak sevincimizi onlarla paylaşmayız.
Kendimize dua ettiğimiz gibi, tüm müslümanlara özellikle mazlum müslümanlara bol bol dua etmeliyiz.
Seçim ve siyaseti tadında bırakmalı, kalp kırmadan siyaset yapmalıyız.
Bu Ramazanı son Ramazanımız olabilir düşüncesiyle orucumuzu ve ibadetimizi yerine getirmeliyiz.
Kur’an okunmalı, mukabele yapmalı ve boş zamanımızda zikir etmeliyiz.
Selavati şerifleri bol bol söylemeliyiz.
İftarı açmakta acele ederken sahur yemeğini geç yemeye gayret etmeliyiz.
Oruç tutmasalalar bile çocuğumuzu sahura kaldırmalı ve iftarı beraber yapmalıyız.
Güzellikler sizlerle olsun.
Dualariniz kabul olsun.
Orucunuzu kabul olsun.
Allah’a emanet olun.
Selam ve dua ile.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Rahmet ayı ramazan Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Rahmet ayı ramazan yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Rahmet Ayı Ramazan yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL