Bir Şey Sorabilir miyim
Dalga geçme benimle dünyevi. Bir şey sorulmayacağını biliyorsun, bir şey sorabilmek için; "şey"’in tanımı olması gerek. Tanımı olmayan bir şey sorulmaz, sorulamaz.
Hem neden cümlelere büyük harfle başlıyorsun sen, bir cümle nokta (.) işareti ile bitiyorsa, zaten; sonraki cümleye geçtiğini, geçeceğini veya ilk yazdığın cümlenin bittiğini gösterir. ikinci cümleye büyük harfle başlamak şeysizliktir, en kaba tabiriyle. haklı olabilirsin üstad. bu bilgi için teşekkür ederim. paragraf başlarını büyük harfle başlayalım, gerisini nokta (.) işareti halletsin o zaman, anlaştık mı. teferruatına girmeyelim ancak anlaştık. sen bir zamanlar şiirde büyük harf kullanılmasının şeysizlik olabileceğini düşünüp yazıyordun, doğru yola girmişsin, aferin sana. thanks ettim üstad, sağol.
Şimdi hadi uyu. not vermeyi unutma.
Not: en büyük soru nasıl sorulmalıdır. not 2: notta da görüldüğü üzere, "nasıl" bir soru olduğu için soru işareti (?) koymaya gerek yoktur.
Dünyevi, sana kalırsa Tanrıya da gerek yok. tanrı’nın ilk harfini küçük harfle yazarsak günaha girmiş olur muyuz. ( -mu eki de soru olduğu için, cümle sonuna soru işareti (?) koymaya gerek yoktur.)
Tamam, anladım dünyevi, bu gece saat 04:52 de aklına bir şeysizlik gelmediği için, şeysizlik yazmaya devam edeceksin. evet, haklısın üstad. şeysizlik yazacağım.
Neden dünyevi, change etmeye çalışıyorsun bir şeyleri. ı not know. üç beş ingilizce öğrendin diye yazılarına da ingilizce ifadeler mi serpiştireceksin yani. olamaz mı üstad, hem iyi olur. karışık dillerde yazmak zihnimiz için iyi olabilir, bunama başlangıcımızı uzatmış veya engellemiş olmaz mıyız.
Not: iki çarpı iki neden dört etmez, sıfır nasıldır, tanrı hareket halinde midir. insan nedir.
Kimi söylencelere göre evren 13,6 mıdır nedir, 13,6 milyar yıl yaşında. bu bağlamda karşıt bir makalede evrenin yaşının bilinenden iki kat daha fazla olabileceği ileri sürüldü. detayına vakıf değilim. yani evren 27,2 milyar yıl yaşında olabilir.
Dünya geçmişimizden bugüne kadar öğrenme ve bilme yeteneğimiz gelişiyor ancak ilk anlardan itibaren bugüne kadar insanı asla öğrenemedik ve bilemedik. sıkıntı burada.
Belki de devirler yani zaman döngüsü sonlarında, insan veya öncekiler nasılını öğrendi veya bildiği için zaman döngüsü yok oluş ile veya dağılışla neticelenmiştir. yeni zaman döngüsünde ise yeni bir varlık döngüye girmiş olabilir.
Bilinen dünya döngülerinde 5. döngünün başında olmalıyız. yani 4. döngü bitecektir. bu döngülere de vakıf değilim ancak buradaki sonuçta 4. veya 5. döngüdeyiz. yok oluşumuz veya dağılışımız, bilebildiğimiz kimi kaynaklara göre 26 bin kimi kaynaklara göre de 53 bin yıllık bilgi birikimimiz, "şey"’i öğrenmemize yeterli olmadı.
Huzurun ne olduğunu bulmuşlar zaten eskiler. huzur, aramakmış sadece. burada da kaç türlü aramak olduğu sorusu karşımıza çıkıyor. oysa karşımıza çıkmıyor çünkü aramak canlı bir eylem değildir ki somut bir şekilde karşımıza çıksın, aramak; başlı başına soyutun özüdür.
Buldum, bildim, inandım diyenler yalancıdır. arıyorum diyenler en doğru insanlardır.
Not: balkon kapısının örtülme mevsimi gelmiş çünkü üşüyorum.
Not: uykuyu yenebilmek için güç lazım.
Güç seninle olsun demeyi, star wars’ın senaristleri dünyamıza sunmuştur. buradaki güç, kimine göre tanrı, allah, ra veya döngüdür. güçü anlamlandırmak veya anlamaya çalışmak için jeday, okunduğu gibi yazarsak ceday olma yolculuğuna çıkmanız lazımdır.
İnsan, vücudundaki kıl sayısını bilemediği sürece cahildir, kendini bilemez, bildim diyen yalancıdır. kıl etkisini hafife almamalıyız bu yüzden. kafatasına saç kıllarının yerleşiminde bile söz sahibi, hüküm sahibi değiliz bireysel insanlar olarak.
Tanrı’yı bir "şey"’e benzetmek için öncelikle benzetilecek olanı bilmeliyiz. benzetilecek olan ile benzetilen de eş veya denk değildir, aralarında nüans yani ince bir detay mutlaka, kesinkes vardır.
Huzur namazda, yoga yapmada, spor yapmakta, dizi izlemek veya şiir, yazı yazmakta değildir asla. huzur her şeydedir demek de vahşetçilik olacaktır. huzur sadece ve sadece aramaktır, zihinde bulamadığın bir şeyi bulmuş olamazsın, bilmiş olamazsın, anlamış olamazsın. yani asla olduramaz, bildiremez veya bulduramazsın sen de.
Not: uykuyu yenmek için ne yapabiliriz.
Aslında sevgiden bahsedecektim, hatta bahsetmişti zihnim, karşılıksız sevgiden. tanrı’nın karşılık yaratması tanrıya kusur olarak yeter değil midir.
Not: üşüyorum.