Kutsalı Savunmak mı 1
*Bu yazı korku türünde kılavyeye basılmıştır.
Kutsal olan nedir? Hadi sözlüğe bakmadan yanıt arayalım. Evet gençler, kutsalınız nedir sizlerin? Aileden ve kendinizden bahsetmiyorum.
Sevgilimdir efendim, namusumdur şerefimdir…
Vatanımdır efendim, namusumdur şerefimdir…
Evet başka kutsal olan bir şey ne var gençler..
Dinimiz, kitabımızdır hocam…
İnsanlar neden kitap yakıyor gençler; aşırı milliyetçiler, dini sevmeyen ve dini insanlığa karşı bir tehdit olarak görenler?? Neden sizin kutsal saydığınız kitabı yakıyor?
Kafirliklerinden, gavurluklarından elbette efendim.
Peki kitap yakan birine neden yaktığını sordunuz mu? Yakın geçmişimizden bir örnek verelim, Mesela Madımakta insanlar diri diri neden yakıldı. Her insan bir kitap değil midir sonuçta?
Kitap yakmak mı daha büyük bir suç yoksa insan yakmak mı? Ortaçağda Katolik kilisesinin yaptığı zulümleri, vahşilikleri günümüzde kendini kutsal savunucusu ilan edenler yapmıyor mu?
Katolik kilisesinin barbarlıklarını araştırınız, bir sonraki ödevimiz olsun..
“Suçlu bulunanlara; ateşte yakma en ağırı olmak üzere, ölüm, hapis, mallarına el koyma, kamçılama, resmî kurumlardan menetme, sürgün etme ve birtakım küçük düşürücü işaretler taşıma şeklinde cezalar verilmiştir.”
Engizisyona göre suç nedir, sorusuna sonra cevap vermek üzere…
Ateşte yakma ilk ceza türü: Madımakta diri diri yakılan insanlara cezayı Engizisyon vermiş olabilir mi?
Peki Kuran yakma da bir engizisyon cezası mıdır?
Kağıt yanınca ortaya çıkan kimyasal tepkimeleri açıklayınız…
Kağıdı oluşturan maddeler; ağaçtan elde edilen selüloz, selüloz su ile karıştırılarak kağıt elde ediliyorsa; kitap yakan insanlar; selüloz ve suyu yakmış oluyor, sonra kağıdın üzerinden bulunan mürekkebi ve renk verici olan pigmentleri. Yani özetle; kitap yakan insan; selüloz, su, pigment yakmış oluyor?
Peki insan yakınca ortaya çıkan tepkimeleri açıklayınız?
Kitap içindeki yanlış maddeler, insanlığı kötülüğe sevk eden yazılar ve manaları için yakılır. İnsan da içindeki kötülüğü diğerlerine yaymasın veya örnek teşkil etmesin diye hali hazırda ibret olsun diye yakılır ki… Bunun amacı nedir?
Yani kitap yakmak ile insan yakmak arasında bir amaç birliği var mıdır? Kitap cansız bir madde, insan canlı. Kitabın yanarken çektiği ızdırabı duyamayız ancak insanın yanarken çektiği ızdırabı duyarız görürüz.
Peki günümüzde dinlerin bu kadar kargaşaya sebep olmasının nedenleri neler olabilir? Veya dinler sadece toplumları gütmek için uydurulmuş, çoban kültürünün bir yansıması olabilir mi?
1- İnsanlık serüveninde yönetimşel gelişim sonucu din hukukundan daha üstün ve insanlık medeniyetine yaraşır bir hukuk sürecinin karşımıza çıkması sonucu, söylevsel ve sosyal saygınlıklarını kaybetmek istemeyen, din üzerinden geçimlerini sağlayan insanların, diğer daha az bilen insanları; modern hukuğa karşı kendi çıkarlarını korumak için kışkırtmaları...
2- Geleneksel kültürden beslenen dede ve nine denilen insanların torunlarına ve gençlere öğretebilecekleri her hangi bir şeylerin azalması ve yok olmaya yüz tutmuş olması sonucu gençlere din üzerinden bir şey öğretebileceklerini zannederek din üzerinden kutsal kavramını öne sürmeleri...
3- Ülkemiz dışında kalan müslümanların kendi dillerinde kuran okumaları veya kuran’ın, normal bir kitap gibi fazla açıklamaya ve dipnota ihtiyaç duyulmadan direk basılması, ancak ülkemizde arapça öğretim sonucu, okuyanların sadece ezbere okudukları ve din tarihi ve gelişimi konusunda ilahiyatçıların da bir fikir birliğine varamaması nedeninden öte, kuran üzerinden nafakalarını temin edenlerin bu işlerinin ellerinden alınmasına bir tepki olarak kutsalı ön plana sürmeleri...
Araştırma konusu 1: Hatay’da meydana gelen depremi Allahın kırbacı olarak gören, ve depremi din adına; yorulan atın kırbaçlanması olarak anlatan insanın, yetişme ve öğretilme süreçlerini araştırınız.