Öyle sitemler vardır ki, bir medihtir ve öyle medihler vardır ki, bir kötülemedir. la rochefaucauld
Sakin Karakaş
Sakin Karakaş

ÖĞRETMENİM

Yorum

ÖĞRETMENİM

4

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

731

Okunma

ÖĞRETMENİM

Bu sayfada yer alan herkesin özü birdir sözü birdir. Hiç kimse ile inatlaşmaya ne gerek var ki öğretmenim. Laf ebeliğine ne gerek var ki sen bana yanlış olanı anlat öğretmenim. Duman nedir? Dursun nedir? Bu usta kimdir? Bu işler nasıl doğruya dönecek onu ah bir bilsek öğretmenim. Bu duruma nasıl düştün öğretmenim. Bu hallere ne gerek vardı. Gerçekten ihtiyaç mı vardı. Ah öğretmenim vah öğretmenim. Bırak her şey doğalında gelişsin. Birinci, üçüncü ya da onbeşinci ne fark eder ki öğretmenim. Dursun’a ve Usta’ya rağmen inan biz seni çok seviyoruz. Bırak bu işleri madem öz diyorsun haklısın. Dön özüne her şeyi doğalında gelişsin. Boş ver Dursun’u, dumanı relaks ol, sakin ol öğretmenim. Her senin istediğin gibi olsun. Gönlün hoş olsun ama doğru olsun. Eğer ki Dursun’a, Duman’a ve ustaya ihtiyaç duyuyorsan
vaziyet hiç hoş değil. Sıkıntılı bir durum var. Hemen gereğini yapmak gerek. Yoksa inan vaziyet iyi değil. Gidişat kara ve sonra gitgide gide gönülde oluşur yara. Kendine iyi bak, Dursun’u mazide bırak, doğaya çık. Yaylalara var çam havası iyi gelir. Oksijeni boldur. Bırak Dursun yerinde dursun. İşte böyle usta bütün ustalar aynı görüşte bu hususta. Öğretmenler hep doğru öğretir doğru yazar, doğru söyler. Öyle değil mi öğretmenim. Unutma öğretmenim aşırı hırs insanın sağlığını bozar. Aşırı hırs işte böyle bir öğretmene bile yanlış işler yaptırır. Hırs önde gidince akıl gölgede kalır. Dost acı söyler. Bu durumda inan halin Duman öğretmenim.

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Öğretmenim Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Öğretmenim yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖĞRETMENİM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ŞÜKRÜ ATAY
ŞÜKRÜ ATAY, @sukruatay
2.7.2022 21:12:02
10 puan verdi
Haklı sitemlerle harika yazılmış paylaşımınız için gönülden kutluyorum tebrikler üstâdım.
Kalemine ve yüreğine sağlık diliyorum.
Sonsuz selam ve saygılarımla.
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy, @gulum-camlisoy
2.7.2022 18:58:22
ÖĞRETMEN

En asil meslek hocam ucundan kıyısındab nasiplendiğim


Konu nedir bilmiyorum ama kaleminiz hep doğruyu yazar.


Haksızlığa uğrayan her kimse zaten hangimiz hak ettiğimizi yaşıyoruz ki?



Selam ve saygılarımla değerli hocam
MOR
MOR, @mor
2.7.2022 15:27:39
Doğru insanlar hiç bir yanlışın önünde eğilmezler.Hele ki öğretmenler sebebine gelince doğru ile yanlışı bize öğreten onlar olduğu için.
Ben konuyu tam anlamı ile bilmiyorum.Anladığım kadarı ile bir haksızlık var Sakin hocama sakinliğini kaybettiren meslektaşına aleni mesaj verdirtecek hale gelmiş.
Umarım mesaj yerine ulaşmıştır.Yanlışını anlayıp düzeltmekte büyüklüktür.
Saygı ile...
Etkili Yorum
Osman Akçay
Osman Akçay, @osmanakcay
2.7.2022 15:09:42
Öteki dünyaya gidince ne kadar popüler olduğumuz sorulmaz. Kul hakkı başta olmak üzere en ufak haksızlıklardan hesap sorulur. Ne gerek var? Değerli yazar açık açık sormakta. Duman nedir? Dursun nedir? Bu Usta kimdir? Üç soruda her gün sadece bir kişinin şiirlerini beğenen, başka hiçbir şiiri okumayan, arada aynı kişiyi güne de seçen üç isim hakkında bilgi sorulmakta. Bu soru bir öğretmene yöneltilmiş. Özün ve sözün bir olmasından bahsedilerek başlanılan kısacık, isim zikredilmeden incitmeden kaleme alınmış bir yazıda. Daha çok şey yazılır da yazmaya gerek yok.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL