Senden nefret edenleri sev; iyilikten başka üstünlük alameti tanımıyorum. -- ludwig van beethoven
Ramazan Teke
Ramazan Teke
@ramazan-teke

Merhaba Dünya

4 Kasım 2020 Çarşamba
Yorum

Merhaba Dünya

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

449

Okunma

Merhaba Dünya

Merhaba Dünya

Merhaba dünya; ben geldim!
Yeni yeni nefes almaya başladım ve bu defa ilk kez ağrısız oluyor nefes alışlarım.
İlaçsız ve makinalara bağlanmadan nefes alıyor olmak, ne güzelmiş.
Oysa en büyük armağanmış acısız nefes almak.
Ne güzel bir şeymiş başında bekleyenlerin umutsuz bakışlarını, gülen yüzlerin alması.

Bu gün yedinci gün ve ilk kez kızım ve oğlumu gördüm camlar ardından, ilk defa güldü yüzüm ve unuttum tüm acılarımı.

Biliyor musunuz?
Uzun zaman sonra ilk defa mutluluğa oldu gözyaşlarım.
İlk kez hayata dönmenin ve çocuklarımı yeniden görmenin mutluluğunu yaşadım.

Oysa daha dün, ha öldü ha ölecek gibiydi tüm bakışlar, görmesem de endişeliydi kapılar ardında bekleyişler.
Oysa, ölmekten hiç bu kadar korkmamıştım, dün ilk kez bu korkuyla tanıştım, ölülerin vücudu soğuk olur derlerdi, vücut sıcaklığım hiç düşmedi.
Herkes düşürmek için uğraşırken ellerini tutmak istedim, durun ateşim düşerse öleceğim diye içten içe haykırdım ama yüzüme geçirdikleri oksijen maskesinden sesim çıkmadı.
Bu gün maskeyi de çıkardılar, ara ara takıyorlar ve nefes alırken zorlanmıyorum.
Aslında zorlansam da onu takmaktan korktuğum için söylemiyorum.
Maskeden de korkum başka sebepten ya neyse, o uzun hikaye…

Yedi gündür ne bir yemek yedim ne bir bardak su içtim, o kadar özledim ki annemin elleriyle yaptığı mercimek çorbasını.
Ya yurdumun yazın serinleten, kışın ısıtan çayı, olsa şimdi, içsem bir bardak kana kana, sanki geçecek gibi tüm ağrılarım.

Yarım saat önce doktor geldi ve böyle giderse yarın normal odaya alacaklarmış, sanırım birkaç günde orada izleyecekler.
Bu gün bir sigara yakıp, izmariti sevilenin yüreğine basmak geldi içimden, sonra durdum düşündüm, onlar değildi seni bu hale getiren, inanarak hata yaptın ve sen çekiyorsun.
Sonra gidene de kalana bir el daha salladım, ve dedim ki;
Merhaba dünya, yeniden ben geldim.







Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Merhaba dünya Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Merhaba dünya yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Merhaba Dünya yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.