Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
Fehmi Tazegül
Fehmi Tazegül

YILMAZ ÖZDİL.

Yorum

YILMAZ ÖZDİL.

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

572

Okunma

YILMAZ ÖZDİL.

YILMAZ ÖZDİL.

YILMAZ ÖZDİL.
Yılmaz Özdil, 1965 yılında İzmir’in Konak İlçesine bağlı Kahramanlar semtinde doğdu. Babası Veli Özdil, annesi ise Nadide Özdil’dir. Öğrenim hayatına Necatibey İlkokulu’nda başladı. Lise öğrenimini İzmir Atatürk Lisesi’nde yaptı. Yükseköğrenimini ise Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik bölümünde tamamladı. 1989 yılında Hülya Özdil ile evlendi ve bu evlilikten Pelin adında bir kız çocuğu oldu.

Gazetecilik hayatına Yeni Asır gazetesinde başlayan Özdil, burada muhabirlik yaptı. 1994 yılında Milliyet gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü, bir yıl sonra da Sabah gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. Kısa bir dönem Star gazetesinde çalıştıktan sonra tekrar Sabah gazetesine döndü. Aynı gruba bağlı ATV’de ana haber bülteninin genel yayın yönetmenliğini yaptı.

Sabah gazetesi ve ATV, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilince, seçimlerden bir gün önce 21 Temmuz 2007’de görevinden istifa etti. Daha sonra Hürriyet gazetesinde çalışmaya başladı. 2008 yılında Star Ana Haber Bülteninin genel yayın yönetmenliğini yapmaya başladı. Bu görevini 2011 yılına kadar sürdürdü.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yılmaz özdil. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yılmaz özdil. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YILMAZ ÖZDİL. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ironi
ironi, @ersinbasegmez
6.6.2020 21:04:26
10 puan verdi
bir yanda Uğur Mumcu bir yanda Yılmaz Özdil

bilgi için teşekkürler
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL