Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
yakuphan kılınç
yakuphan kılınç

Poşet Eldiven

Yorum

Poşet Eldiven

2

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

609

Okunma

Poşet Eldiven

Baştan uyarayım ağır fakirlik duygusallık içerir, kaldıramayacak olanlar okumasın!

Hayatım zorluklarla geçti. Bir zamanlar tatlıcılık da yaptım. Hiç unutmam bir gün tatlıdan kazandığım para 25 kuruştu; gerçek yazıyorum inanın! Ondan sonra da tatlıcılığı bıraktım. Ama tatlıdan toplam kazandığım para 60 mı 80 mi tl falan paraydı, bana ilaç gibi gelmişti.

Geçmişte bir ara İstanbul’a gittim, YAKUPHAN Herşeyimsin isimli cd yani müzik albümümü yaptım bütün parayı bütün birikimi albüme yatırdım; beş parasız ortada kaldım iyi mi! Albüm tutsaydı etrafımda dört dönerlerdi. Albüm tutmayınca etrafımda kimse yoktu. Albüm çıktıktan sonra televizyondan aradılar, İstanbul’a gidecek yol parası bile yoktu o derece yani. Yol parasını nasıl nerden buldum hatırlamıyorum, İstanbul’a gittim, televizyon programına katıldım... Albüm tutmadı. Bende bir heyecan bir heyecan, o zamanlar çok toyum, böyledir huyum, vallahi kısa boyum. Bu zor günleri de aştım.

Kaç sefer zor duruma düştüm tam olarak bilmiyorum. 2017 yılında da zor duruma düştüm. Manavgat’ta kıymet verdiğim iki büyük abim var öz değil. Yüzüm kızara kızara yanlarına gidip borç para istedim sağ olsunlar ikisi de verdi. Sonra borçlarımı ödedim. Bu süreçte evdeki televizyonu, elbise dolabını, birde bozuk televizyon vardı onu da sattım! Herhalde yanında bir parça eşya daha vardı hatırlayamadım, travmalar beynimi çökertti.

Hayat kolay değil değerli dostlar. Sene 2020’ye geldik. Sürünmeye devam... Birde başımıza korana virüs belası çıktı; bu virüse ikna olamadım proje olduğunu düşünüyorum!

Yazıya poşet eldiven başlığını attım ama bahsetmek yazının sonuna kaldı; fakat başlık ana temayı kapsıyor, aklı başında insanlar anlar!

Hâl böyle olunca para kıymete bindi. Şu anda biri erkek, ikisi dişi üç tane kedim var. Dişi kedilerim doğum yaptı; yavrular büyüyünce hepsini sahiplendireceğim. Muayene eldivenini kedilerime bakarken takıyordum. Koronadan önce 16 tlye aldığım yüz adetli muayene eldiveni kırk, kırkbeş tlye çıktı. Eldiven satışı patladı, fiyatı da patladı! Bende eldiven almadım. Zor günler yaşayan gören adam kırkbeş tlye eldiveni nasıl alsın? Su parasından da tasarruf etmek için elime evden küçük bir poşet taktım kedilere baktım. Bu poşete de poşet eldiven ismini verdim. Poşeti elime takmasam, elimi sabunlu suyla yıkıyorum buda hem üşütüyor, hem zaman alıyor, hem de su harcıyor.

Dünyada benden kötü durumda olanlar da var, hâlime bin şükür. Sağlığım sıhhatim yerinde. Allah bundan kötü durumlara düşürmesin.

YAKUPHAN KILINÇ

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Poşet eldiven Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Poşet eldiven yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Poşet Eldiven yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Meyzem
Meyzem, @meyzem
9.5.2020 22:45:32
Hayat zor kimi bir sıfır yenik başlıyor
Yazılanlarınızı hep okuyorum
Kedilerinizi bile tanıyorum inanın
Sadece herzaman yorum yapmıyorum
Sevgiler
Allah size uzun ömür versin
Ahmet Zeytinci
Ahmet Zeytinci, @ahmetzeytinci
9.5.2020 10:51:14
Hayat dertler toplamı olur kimi zaman sabır ile mücadeleye devam etmek en akıllıca yapılacak iş... Şükür dilden ve gönülden eksik olmazsa ne güzel olur...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL