- 818 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
GÖLE KAZ YETİŞTİRİCİLERI DERNEĞİ
Türkiye genelinde ; Kaz yetiştiriciliği oldukça yaygındır. Özellikle Ardahan ile Kars ilimiz ve ilçeleri kaz yetiştiriciliği konusunda, bölgesel başarıyı elde edip, öz kayak ve marka olması yolunda bireysel çalışmalar yapmaktalar.
Kaz yetiştiriciliğini ; Devlet desteği ile kaz yetiştirme çiftliği projeleri planlansa da, hayata geçirilememiştir.
Tasarladığım projenin özetinde de, anlaşıldığı gibi. Birlik ve beraberlik anlayışı ile uzun vadeli başarıyı elde etmek ve piyasa koşullarına karşı dayanıklı olabilmek için, kaz yetistiricileri olarak, bir araya gelmek ve DERNEK statüsünde yürümek en verimli ve kuralları ile kalıcı olacak sistem olarak görülmektedir. GÖLE KAZ YETİŞTİRİCİLERİ DERNEĞİ.
Kaz yetiştiricileri ve pazarının canlı olması için,
Öncelikle gölede, yetiştiricileri bir araya toplanıp, birlik oluşturmalı.
Kaz yetiştiriciliği için, standartlar ve kriterler hazırlanmalı..
Tarım işleri müdürlüğü desteği ile., Köyler de her hanede, canlı kazların özellikleri doğrultusun da nufus sayımı ve kayıtları tutulmalı.
Konuya dair. Bilgi ve yetkiye sahip. Kamu görevlisi ve sivillerden oluşacak. Bir heyyet tarafınca. Elde edilen bilgiler değerlendirmeye alınıp.
Kaz yetiştirici izin karnesi alma hakkının alt yapısı oluşturulacak ve halka yasal olarak ilan edilecektir.
Kriterlere birey olarak yeterli olamayan. Yetiştiriciler, köylerinde ortak hareket imkanı sağlayacaktırlar.
Yetiştirme ve pazar kriterleri kesinleşince.
Kaz’ın canlısından ve her organından, konturollü ve istikrarlı gelir elde edile bilinir.
Batıda kaz özlemi duyan halkımız. Aldatılma vb. Gibi sorunlar yaşamamak için.
Başta kaz ve diğer hayvansal gıda ürünlerini satın alma kararlılığında.
Başta Ardahan ve beşkardeşler bölgesini, tercih etmiyorlar ve bölgenin özkaynaklı ekonomik gücü zayıf kalıyor ve umutlar her gün biraz daha, fakirleşiyor..
Bu durum da; güç birliğine ihtiyaç kaçınılmazdır..
Dilerim: kamu yararına fayda sağlayacak önerim, ilginizi çeker ve hayata geçmesi aşamasında, projede yer alabilme şerefine de nail olurum..
Saygılarımla
Proje sahibi : Bilent Atalay
-------------------
PROJEYE DESTEK VERENLER
Dr. Çetin Avcı’ nın Projeye dair seslenişi.
Sa. Bülent kardeşim. İyi fikir. Sana ve ilgilenecek arkadaşlara destek sözü veriyorum. Göle derneklerinin desteği lazım. Her platformda gündeme getirelim İnşallah. Ayrıca bal konusu var. İlgilenmek lazım. Doğal bal sağlık açısından çok değerli. Ayrıca Göle ye ciddi ekonomik kaynak sağlar. Ben ticaretten anlamam. Ama hijyen vb konularda üzerime düşeni yapabilirim... Bu konu üzerine herkes kafa yorsun. Mesala Bülent Şirin bu konuların uzmanı ve ayrıca ticareti de iyi bilir. Desteğini beklerim. Tüm arkadaşlara selamlar. Allaha emanet.
--------------------------------------
ÖNDER KAYA
projenizi destekliyor ve bu işten aracilarin çıkması lazım bizler dernekler olarak yonumuzu daima goleye döndük önce kaşar festivalini hayata geçirdik amaç. tabana gitmek süt üreticilerinin sütünü satması için zemin hazırlamak onun içinde kasarin reklamını kasarcilardan çok istanbul göle Derneği yaptı daha sonra kaz geceleri düzenleyip bir piyasa oluşturduk ama hemşerilerimiz bunu ticarete döküp Afyon Kütahya ve göle dışındaki değişik yerlerden getirip satmaya başladılar ..Bunların önüne geçmek için projenizi sonuna kadar destekliyor basarilar diliyorum ..Önder kaya ist göle Derneği genel sekreteri. .
-----------
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.