KAĞIT KEMAL
İstanbul’un fakir mahallelerinden birinde bir devlet kurumunda idarecilik yapan,son derece dürüst,namuslu ve etrafında saygı gören Ali Sırrı Bey 5 nüfuslu ailesiyle oturmaktadır. Bu adamın 3 çocuğundan biri kurgumuzun ana karakteri Kemaldir.
A. Sırrı Bey uzun yıllar devlet dairesinde çalıştıktan sonra arkadaşlarının ve muhatap olduğu çoğu kişinin yalancı,riyakar,üç kağıtçı davranışlarından sıkılarak emekli olur ve köşesine çekilir. Kemal kendisine babasını örnek alır.Ama babasını yetersiz görür.’’Ben büyüyünce hem babam gibi dürüst bir insan olacağım hem de çok güçlü,kuvvetli olup zorda kalanlara yardım edeceğim’’ Diyerek bu amacı için yaşar.
Kemal okulda okurken bir taraftan da karate kursuna giderek karate öğrenir. Okulda okurken güçsüz arkadaşlarını sürekli korur. Okul bitince kendisine arzuhalci dükkanı açar.Bir taraftan insanlara dilekçe yazarak para kazanır diğer taraftan da zorda kalan insanlara yardım etmeye devam eder.
Mahallesinde yaşayan tüm insanların karanlık işler çeviren bir faizciye senet karşılığı borçlandıklarını öğrenir ve onunla mücadele etmeye başlar.Kendisine ’’Kağıt Kemal’’ ismini verir.Bu isimle anılmaya başlar. Çoğu gencin sürekli söylediği ’’Biz erkekliğin kitabını yazıyoruz’’ Sözüne karşılık Kemal ’’Önemli olan insanlık.Ben insanlığın kitabını yazıyorum’’ Sözünü söyler.Etkilediği insanlara doğruluğu,dürüstlüğü,zorda kalanlara yardım etmeyi öğretir,sevdirir.
Kemal faizciden mahallelinin senetlerini alır.Faizci de korkusundan kaçar.Tam mahallelinin Kemale teşekkür edeceği zaman Kemal ortadan kaybolur.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.