- 681 Okunma
- 1 Yorum
- 0 Beğeni
içimdeki insanı öldüremiyorum
öldüremiyorum evet. çok zor ağır bir külfet bu. yapamıyorum edepsiz bir iffet bu. hazmedemiyorum tatsız tuzsuz bir zillet bu. alt edemiyorum zorlu bir düşman bu. ölemiyorum işte gardaş üvey den öz özden üvey bir hısım bu. kimi kimsesiz kimi herkesle yaşar ben bunla yaşıyorum. yaşamak denirse tabi. içimdeki bu adamı öldüremiyorum. kim o bilmiyorum. o kadar yabancı ki bana. ama beni o kadar iyi tanıyor ki. anamdan babamdan öte biliyor. adının bile koyamadığım birinin bana yaptıklarını bir bilsen. kalp kırma desen onda, gönül yıkma desen onda, edepsizlik desen onda, hayasızlık desen onda. yüzsüzlük desen onda, adilik desen gene onda. ben bu adamla ne yapacağım söyleyin hele.
YORUMLAR
Aslında farkına varmadan bir çok insan besliyoruz içimizde. Bazen bir sanıyoruz, bazen onlarcası ile mücadele etmek durumunda kalıyoruz. İyiler, kötüler, alınganlar, vurdumduymazlar, kibirliler, mütevaziler, öfkeliler, sakinler... Mesele hangilerini besleyip büyüttüğümüz, hangilerini diğerlerine baskın hale getirdiğimizle alakalı. Eğer alınganları, öfkelileri, kibirlileri beslersek onlar baskın hale gelerek içimizdeki iyi insanları bastırıyor, seslerini çıkaramaz hale getiriyor.
Bu süreçte dış kaynaklardan aldığımız bilgiler ve bilgileri yorumlama şeklimiz çok önemli. Dışardan gelen bilgiler pozitifse ve biz de bilgiyi pozitif yönde yorumlama kaabiliyetine sahipsek mutluluğa, iç huzuruna, kendimizle ve insanlarla kuracağımız sağlıklı iletişimi adım adım yaklaşıyoruz. Tabi dışardan gelen bilgiler her zaman olumlu olmuyor, olmayacak. Düğüm gelen bilgiler olumsuz olsa bile onları sağlıklı bir şekilde yorumlayabilmemizde, zihnimizde pozitife çevirebilmemizde. Dış dünya ne kadar çekilmez, huzursuz, negatif ve acı verici olsa da yorumlama şeklimiz pozitifse eğer daha iyi bir insan olma yolunda yürüyebiliyoruz.
Peki daha iyi, daha sağlıklı, daha pozitif bir yorumlama yeteneği kazanmamın yöntemi nedir? Cevap uygulaması zor olmakla birlikte basit: Gündelik konuşmalarımızı pozitif kelimeler ve cümleler üzerine kurmak, daha az düşünmeyi sağlamak için daha çok eyleme geçmek ve insanlar ve olaylarla ilgilenmeyi bırakıp fikirler üzerine kafa yormak.
Olumsuz yorumlama illeti bir alışkanlıktır ve arzu edildiği takdirde önüne geçilebilir. Sürekli "mutluyum, hayat çok güzel, daha da güzel olacak, iyileşiyorum, ben iyi bir insanım, eşimi ve ailemi seviyorum, var bunda da bir hayır" gibi örnek cümleleri tekrar ederek hayatınızı pozitifleştirebilir, içinizdeki kötüleri pasifleştirebilirsiniz.
Konu uzun, aklıma gelenleri yazdım, şifa bulmanız dileği ile.