- 607 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Birlikte Yürüyecek Miyiz? Bekleyip Göreceğiz!
Malatya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Çakır’ın 24 Haziran da yapılan 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde aday olmak için istifa etmesiyle boşalan göreve Büyükşehir Belediye Meclisince yapılan seçimle Yeşilyurt Belediye Başkanı olan Hacı Uğur Polat getirilmişti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Hacı Uğur Polat, zaman geçirmeden hazırladığı ve devam eden projeleri hemen uygulamaya başladı.
23 Temmuz günü yeni Nikâh Sarayında yapılan bir programda hazırladığı 112 projenin yer aldığı “Acil Eylem Planı”nı “Birlikte Yürüyeceğiz” sloganı ile Malatya kamuoyuna açıkladı.
Yapılan bu toplantıda ben de katılmış ve Başkan Hacı Uğur Polat’ın sunumuyla açıkladığı projeleri sonuna kadar dinlemiştim.
“Acil Eylem Planı” kapsamında “Birlikte Yürüyeceğiz” sloganıyla hazırlanan 112 projenin içerisinde kimler yoktu ki?
Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler ve yaşlılar. “112 Acil Eylem Planı” kapsamında hazırlanan projelerde toplumun her kesimini görmeniz mümkündü.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat programda yaptığı konuşmada, “Malatya gibi seçkin bir şehirde yaşıyorsak her an, her insan, bu şehre ilişkin her varlık bizim için çok değerlidir. Ve bu değerlilik sadece benim zihnimde ve yüreğimde değil, hepimizin zihninde ve yüreğindedir. Bir daha geri getiremeyeceğimiz zaman bize emanettir. Mekân da… Mekânda yer alan her şey de bize emanettir. Ama benim için bu şehrin çocuğundan gencine yaşlısından engellisine kadınından erkeğine insanları sadece emanet değil, aynı zamanda mukaddestir. Bu mesuliyet ve inançla görevi devralır devralmaz öncelikli yol haritamızı çıkaralım istedik. Bu doğrultuda ekiplerimizle 2018 yılı sonuna kadar beş ay gibi bir sürede yapacağımız çalışmalarla ilgili ‘Acil Eylem Planı’ olarak yol haritamızı oluşturduk. Bu çerçevede gerçekleştireceğimiz ve her aşamasında takipçisi olacağımız 314 çalışmamızın 112 tanesini birlikte yürümeyi ilke edinmiş yönetim anlayışımızın gereği olarak size arz etmek istedik.” dedi.
Konuşmasına devam ederken davetlilerin masalarına bırakılmış olan kitapçıktan birini eline alarak, “Bu kitapçık bizim Malatyalı hemşerilerimizle aramızda bir senettir. Göreve gelir gelmez arkadaşlarıma acil eylem planı hazırlama talimatı verdim. 112 çalışmanın yer aldığı bu kitapçıktaki her şeyi hemşerilerimize taahhüt ediyoruz. Kitapçığımızın sonunda bu 112 projemizi tamamlama tarihlerimizle taahhüdümüz var. 2018’in sonuna kadar 44 temel atmayla birlikte 112 projemizi tamamlamış olacağız. Büyüyen Malatyamıza bütüncül bir yaklaşım ile “modern bir kent, modern bir yaşam” anlayışında sunduğumuz hizmetlerde gerek altyapı gerekse de üst yapısıyla yarınların Malatyasını hep birlikte oluşturacağız. Bununla beraber kentimizin tarihi, ekonomik, sosyal, kültürel, demografik potansiyeline uygun ilerlemesi için de bu değerlerimizi hep merkeze koyarak birlikte yöneteceğiz. Malatya için aynı istikamette yürüdüğümüz bu yolda siz değerli yol arkadaşlarımızın rehberliği ve fikirleri bizim için büyük önem taşımaktadır. Yaşadığımız bu coğrafyada ortak paydada buluştuğumuz her alanda kentin misyonunu ve vizyonunu oluşturarak daha dinamik bir kent, daha yaşanabilir bir Malatya için omuz omuza hareket edeceğiz, yarınlara.“Birlikte Yürüyeceğiz” dedi.
“Birlikte Yürüyeceğiz” sloganıyla 2018 yılında temeli atılacak olan projeler arasında Doğu ve Batı Bölgesi İtfaiye Merkezi Yapımı, Orduzu Spor Sahası Yapımı, Masal Parkı Yapımı, Yerli Tohum Bankası (Malatya’da Üretilen), Malatya Kültür Sarayı Yapımı, Özalper Engelliler Parkı Revize Yapımı, Fuar Merkezi Yapımı, İnderesi Tabiat Parkı Yapımı (1.Etap), Eski Belediye Meydanı Düzenleme Yapımı, 21 Adet Dinamik (Akıllı) Kavşak Yapımı ile daha birçok projeler yer alıyor.
2018 yılında açılışı yapılacak projeler arasında ise Hayvan Barınağı Yapımı, Liman Kafe Yapımı, Radyo Ve Gramofon Müzesi Yapımı, Kernek Külliyesi Hanımlar Yaşam Merkezi Yapımı, Horata Mesire Alanı Peyzaj Ve Çevre Düzenleme Yapımı, Vefa Konağı Yapımı, Hayvanat Bahçesi Yapımı, Tabiat Parkı 2.Etap Yapımı, Engelsiz Yaşam Merkezi Yapımı (1.Etap), Turgut Özal Müzesi Açılışı, 50 Çocuk Oyun Grubu Yapımı, 400 Adet Otobüs Durağı Yapımı, Sivil Toplum Akademisi, 21 Adet Prestij Cadde Yapımı ile daha birçok proje bulunuyor.
Sözün özü olarak, “Birlikte Yürüyeceğiz” sloganıyla hazırlanan bu projelerin engelliler açısından standartlara uygun olup olmadığını bilemiyoruz. Bunu ancak projeler hayata geçtikçe hep birlikte görmüş olacağız. Projelerin tamamı da engellilerin erişilebilirliği ile ulaşılabilirliğine uygun olarak hayata geçirilirse sloganda vurgulandığı gibi bu yürüyüşte biz engellilerinde yer aldığını ve çocuklarla, gençlerle, kadınlarla, yaşlılarla kısacası toplumun tüm katmanlarıyla birlikte el ele, omuz omuza olduğumuzu ve birlikte yürüyüp yürüyemediğimizi görüp anlayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat programda yaptığı konuşmada, “Belediyenin yanındaki Sanat Sokağını orada bulunan Türkiye’nin en büyük Fotoğraf Makinesi Müzesini ve Malatya Kültür Evini gezmeyeniniz varsa mutlaka gezip görmelerini istiyorum.” demişti. Program çıkışında Başkan Hacı Uğur Polat’a, “Başkanım biraz önce ‘Sanat Sokağını gezmeyeniniz var mı?’ diye soru sormuştunuz. Bu konuyla ilgili sizden bir ricam olacak. Sanat Sokağını ben gezmedim. Sizinle birlikte gezebilir miyiz?” diye konuştum. Sözlerimi bitirmemle başkan bey önce durakladı ardından ise “Oraya çıkamıyorsunuz değil mi?” dedi. Sorduğum soruyla Sanat Sokağındaki yapıların erişilebilir olmadığını kastettiğimi anlayan Büyükşehir Başkanı Hacı Uğur Polat’dan çözüm için gerekli çalışmaları başlatmasını bekliyoruz. Yapacağı çalışmalarla sorunları artıran mı yoksa tek tek çözüme kavuşturarak şehri bir bütün olarak erişilebilir ve ulaşılabilir bir kent haline mi getirecek hep beraber takip ederek görmüş olacağız.
Ali Haydar Koyun
Yazar/Engelli Aktivist
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.