- 934 Okunma
- 4 Yorum
- 0 Beğeni
Katıla Katıla Gülmek İster Misiniz?
PARMAĞIN KIRILMIŞ
Temel işaret parmağını neresine dokundursa ağrıyormuş. Bacağına dokundursa bacağı ağrıyor, koluna dokundursa kolu ağrıyormuş. Doktora gitmiş, doktor iyice muayene etmiş ve ağrıyan yerleriyle ilgili bir sorun bulamamış. Temel’e teşhisini söylemiş:
-Senin işaret parmağın kırılmış o ağrıyor, demiş.
**
YENİ MODEL ARABA
İki tane çiftçi; biri Adanalı diğeri Kayserili, sohbet ediyorlarmış; bu arada haliyle zenginlikleriyle övünüyorlarmış...
Adanalı hava atmak için başlamış konuşmaya:
- Bizim orda sabah güneş doğmadan biniyoruz arabaya, akşam oluyo biz hala çiftliğin öteki ucuna yetişemiyoz, demiş...
Kayserili hiç aşağı kalır mı, bu laf üzerine:
-Yav bizim de vardı öyle eski bi arabamız, ama geçenlerde satıp yeni modelini aldık... Demiş.
**
OTOBÜS BEKLİYORUM DESEM
Kadının biri evindeki dolaptan şikayetçiymiş. Çünkü yoldan her otobüs geçişinde ses çıkartıyormuş. Dolabını yaptırmak için kocasından habersiz bir tamirci çağırmış; tamirci eve gelmiş ve dolabın neresinden ses çıktığını anlamak için dolabın içine girip otobüsün geçmesini beklemiş. Tamirci dolaptayken eve kadının kocası gelmiş ve dolaptan bir şey almak için dolabı açmış, bi bakmış ki içerde bir adam. Sormuş:
-Ne işin var burada? diye.
Adam da şöyle cevap vermiş:
- Valla abi, otobüs bekliyorum desem inanmazsın...
YORUMLAR
Ömer Faruk Hüsmüllü
Bir önerim olabilir mi? Fıkranın soundaki vurucu cümleyi fıkranın başlığı olarak kullanmamanız daha iyi olur. Bu durum daha önceki fıkra serilerinizde de dikkatime çarptı. Nüktenin başlıkta kullanılması beklenilmeyen cevap etkisini epey azaltıyor. Örneğin:
Fıkranın adı: PARMAĞIN KIRILMIŞ
İlk cümleyi okuyoruz: Temel işaret parmağını neresine dokundursa ağrıyormuş.
Gerisini okumadan da olayın nereye gideceğini artık biliyoruz.
Fıkranın adı: YARIŞ ATIN ARADI
İlk cümle: Kadın, kocasının ceplerini karıştırırken bir kağıt parçası buldu. Kıskanç kadın cepte bir not buluyor ve başlık bize evin aranacağını söylüyor. Eğer hala anlaşılmamışsa fıkranın ortasında her şey belli oluyor: Aa, bilmiyor musun? Ünlü bir yarış atı bu.
Diğerlerinin de bu kadar olmasa bile fıkranın etkisini azaltan başlıkları var. Belki de hiç başlık koymamanız ve okuyucuyu önceden hazırlamamanız en iyisi. Saygılarımla.