- 589 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü Başkanı İzzet Dedeoğlu ile...
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı İzzet Dedeoğlu: “Topluluk çalışmaları sosyalleşmemin yanında bana ayrı bir özgüven kazandırdı. Üniversiteye daha çabuk adapte olmama ve arkadaş çevremin daha çabuk genişlemesine yol açtı. Bence her üniversite öğrencisi en az bir toplulukta aktif görev almalı ve etkinliklere katılmalıdır. Bunun neler kazandırdığını zaman içerisinde yaşayan her arkadaşımız fark edecektir.”
SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?
İZZET DEDEOĞLU- Merhaba, ben İzzet DEDEOĞLU. Manisa’nın Salihli ilçesinde doğdum ve hala orda ikamet etmekteyim 21 yaşındayım. Sırasıyla Salihli Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Salihli Anadolu Ticaret Meslek Lisesi (Sonradan ismi Ahmet Yesevi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişti) Bilgisayar Teknik Servisi bölümünden mezun oldum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü 2. Sınıfta lisans hayatıma devam etmekteyim.
SORU- Neden siyaset bilimi ve Kamu yönetimi? Bu okulu tercih etmeden ve şu an duygularınız arasında ne farklar var?
İZZET DEDEOĞLU- Siyasete olan ilgimden dolayı hep siyasal bir bölümde okumak istedim. Daha sonra yönetim konusunda kendimi geliştirmem gerektiğini ve iyi bir yönetici olmak istediğimi fark ettim. Bu nedenle Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü tercih ettim. Karamanoğlu Mehmet bey Üniversitesini tercih etme sebebim gerçekçi olmam gerekirse tercih listemde olması ve burada hala öğrenim gören yakın bir arkadaşımın olması.
SORU- Toplulukla tanışma hikayenizi anlatır mısınız ? Toplulukla tanıştıktan sonra okul ve sosyal hayatınız nasıl değişti?
İZZET DEDEOĞLU- Toplulukla tanışmam aslında çok zor olmadı. Zaten bu konularda hevesliydim, üye kayıt standı vardı; üye oldum, akabinde toplantıya katıldım ve aktif görev almaya başladım.Üniversitemin ilk senesi toplulukta aktif görev almakla geçti. Bu sene aslında kendim yeni bir topluluk kurmak için kolları sıvamıştım ancak mevcut topluluğumdan başkan olmam istendi bende bu teklifi kırmayarak Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı oldum. Topluluk çalışmaları sosyalleşmemin yanında bana ayrı bir özgüven kazandırdı. Üniversiteye daha çabuk adapte olmama ve arkadaş çevremin daha çabuk genişlemesine yol açtı. Bence her üniversite öğrencisi en az bir toplulukta aktif görev almalı ve etkinliklere katılmalıdır. Bunun neler kazandırdığını zaman içerisinde yaşayan her arkadaşımız fark edecektir.
SORU-Anne ve babanız ne iş yapmaktadır? Kardeşleriniz nerde okuyor? Onların sizin bu çabalarınıza karşı olan bakışı nasıl?
İZZET DEDEOĞLU- Annem ben 4 aylıkken vefat etmiş. Babam Çiftçi, Abim ise Kamu Yönetimi mezunu yakında askere gidecek. Babamın daha sonraki evliliğinden iki kız kardeşim var, biri ortaokul diğeri ise lise öğrenimine devam etmekte. Beni Anneannem ve Dedem büyüttü. Hayatla ilgili ne öğrendiysem bunu asıl olarak Anneanneme borçluyum. Hem Babam hem de Abim Topluluk çalışmalarımdan gayet memnun beni her zaman destekliyorlar.
SORU- İletişim size ne kazandırıyor ve iletişimi sevmeyen genç neler kaybeder?
İZET DEDEOĞLU- Genele bakarsak her insan birbirine muhtaçtır ve iletişim kurmak zorundadır. Evde, Okulda, İş de iletişim olmadan bir hayat düşünülemez. Üniversite mezunlarının iş bulamamasının genel nedeni bence iletişim eksikliğidir. Üniversite hayatında derse girmekten başka geleceği için bir şey yapmayan veya eksik bir şeyler yapan kimseler şuan işsiz. O sebeple iletişim kurmayan genç aslında geleceğini kaybetmektedir.
SORU-Topluluk olarak ne gibi çalışmalar yaptınız? Daha neler yapacaksınız ? Topluluk çalışmalarında nelerde zorlanıyorsunuz ? Üniversite yönetimi size gereken desteği veriyor mu ?
İZZET DEDEOĞLU- Topluluk olarak alanımız kariyer ve gelişim üzerine. Bunun yanında özel gün ve haftalarımızın kutlanmasına ve sosyal sorumluluk projelerine de ayrı bir önem vermekteyiz. Geçen sene Vakıfbank Kariyer Günleri, İŞ-KUR ile birlikte Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi (Ataman ÖZBAY ve Fırat ÇAKIR beylerin katılımıyla,) Sosyal Sorumluluk projeleri, İmaj Yönetimi, CV ve Mülakat Teknikleri, Özel Günlerin kutlaması etkinliklerini tamamladık. Bu sene ise Kariyer.Net den Kariyer Tüyoları, Educamper markasının staj, iş ve kariyer etkinliği ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Münasebetiyle de Emekli Tüm General Sayın Osman PAMUKOĞLU ’nun katılımıyla ’’ATATÜRK ve CUMHURİYET’’ konulu konferans düzenledik. Biz üniversite açısından şanslıyız. Bizim üniversitemiz her düzenlediğimiz etkinlikte bize ellerinden geldiğince destekliyorlar.
SORU- Üniversiteliler topluluklarla genelde fazla ilgilenmiyorlar. Bu onlara ne kaybettiriyor?
İZZET DEDEOĞLU- Üniversite öğrenci toplulukları sivil hayattaki Sivil Toplum Örgütleri gibidir. İletişim konusunda da bahsettiğim gibi aslında üniversiteliler topluluklarla ilgilenmeyerek veya başka çalışmalar yapmayarak aslında geleceklerini kaybediyorlar. Bu kadar net ve açık.
SORU- Bölüm, Fakülte ve Üniversitenin gelişimi için önerileriniz nelerdir?
İZZET DEDEOĞLU- Üniversitemiz 2007 yılında kurulmuş bir üniversite yani daha çok yeni ve gelişme aşamasında. Topluluklar açışından önermem gerekirse kesinlikle hem idarenin hem de hocalarımızın öğrencilere, üniversite içerisinde düzenlenen etkinliklere katılmalarını tavsiye etmesi gereklidir. Bazı etkinliklerde özellikle katılımcı sıkıntısı yaşıyoruz. Bunun temel sebebi ise gençlerin bu etkinliklerde neler kazanacaklarına dahil bilgi sahibi olmaması.
SORU- Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde okuyan öğrencilerin genel sorunları nelerdir?
İZZET DEDEOĞLU- Karaman açışından değerlendirirsek özellikle büyük şehirlerden gelen arkadaşlarımız, şehirdeki sosyal alanların eksikliğinden çok şikayetçi. Ev kiraları da öğrenci bütçelerine göre çok yüksek. Üniversite içinde öğrenciler için bir sorun yok gibi ama şehir açışından öğrenciler genellikle yetersiz bulmakta.
SORU- Üniversite okuyan ve Üniversite okumaya aday gençlere neler önerirsiniz?
İZZET DEDEOĞLU-Bir insan hangi mesleği yaparsa yapsın, hangi bölümde okursa okusun kendisini alanında uzman olacak şekilde geliştirmelidir. Bunun için her insan çok kitap okumalı ve çok çalışmalıdır. Her anlamda kendini geliştirmek için her şeyi yapmalıdır. Özellikle üniversite tercih ederken okumak istediğiniz bölümün derslerine ve içeriklerine göz atmanızda ve tercih ettiğiniz üniversitenin akademik kadrosuna bakmanızda fayda var arkadaşlar. Bir çok arkadaşımız geldikten sonra bu bölümün kendileri için uygun olmadığı düşüncesine kapılıp tekrar üniversite sınavlarına hazırlanmaktadırlar. Siz siz olun hayatınızdan bir sene kaybetmemek için mutlaka bunlara çok dikkat edin.
Umarım sizler için faydalı bir söyleşi olmuştur. Tüm üniversitelilere ve üniversiteli olma adaylarına öğrenim hayatında başarılar dilerim.
Çok güzel bir söyleşi oldu İzzet kardeşim size, kulübünüze başarılar dilerim.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.