- 870 Okunma
- 4 Yorum
- 0 Beğeni
HEPİNİZ EN KISA ZAMANDA TAHTALIKÖYE GİDİN İNŞALLAH.
Az yaşa, çok yaşa akıbet gelir başa.
Akıbet de malum ölüm.
Müslüman bir fani alem-i berzahtan, alem-i ervaha yatay bir şekilde geçiş yaparken genel olarak önce yıkanır, sonra kefenlenir , namazı kılınır ve ondan sonra hanları köşkleri, kasırları , apartman daireleri artık her nesi varsa geride bırakarak hepi topu iki metre uzunluğunda en fazla iki metre genişlikte olan bir çukurda ikamet etmek üzere tahta bir sal üzerinde son yolculuğuna çıkar.
Sonra en son ikametgahı içindeki özel bölmeye yerleştirilir. O bölme tahtalarla kapatılır. Daha sonra çukurun üzerine toprak atılır. Dualar okunur. Bu arada da başına tahtadan bir işaret konur ki bu geçici mezar taşı görevi yapmaktadır. ( Tabii ki mezar yeri daha önce satın alınmış ve hazırlanmış değilse )
Yani rahmetli artık ebedi olarak yeni bir mekandadır.
Biz Türkler her nedense işte bu en son ve ebedi mekan olan ikametgaha ’ Tahtalıköy ’ Demişiz. Ölen bir kişi hele de fazla sevilen biri değilse arkasından ’Rahmet-i Rahmana ulaştı’ değil de ’ Tahtalı Köyü boyladı’ Deriz.
Eee? Bu hepimizin bildiği bilgilere bakarak ben bu sitedeki bunca insana ’ Olün İnşallah’ mı diyorum?
Yok efendim. Ben değil dostuma, düşmanıma bile ’ Ölür inşallah’ diye dua ( ya da beddua ) etmem. Çünkü böyle bir duanın ya da bedduanın dönüp dolaşıp sahibini bulduğuna inanırım.
E o zaman bu başlık ne?
Efendim bilmem bilir misiniz? Ülkemizin bazı şehirlerinde adı Tahtalıköy olan köylerimiz varmış. Mesela bunlardan biri Tokat’ın Niksar ilçesine bağlıymış. Ancak benim bahsettiğim Tahtalıköy bana daha yakın. Çünkü Kocaeli’nin Karamürsel İlçesine bağlı Tahtalıköy’den bahsediyorum.
Köyün mesire alanının fotoğraflarını o civardan bir öğrencimin sayfasından aldım. Sonra köy hakkında bilgi aradım ama fazla bir şey bulamadım. Edindiğim bilgilere göre 1877-1878 Osmanlı- Rus savaşı ( 93 harbi ) esnasında fırsattan faydalanıp harekete geçen Sırpların ve tabii ki Rusların zulümleri sebebiyle topraklarını terkeden Bosnalı Soydaşlarımız yerleştirilmiş bu köye. Yani köylülerin ataları Boşnaklar. Başka da önemli bir bilgi edinemedim. Ancak resimlere baktığımda gördüğüm şey bu Tahtalıköy’ün tam da yaşanacak, en azından gitmeye ve görmeye değer bir Bir köy olduğudur. Bana kalırsa cennet gibi bir yer.
O bakımdan hepiniz Tahtalıköy’e gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. Eğer giden olursa beni de yanında götürebilir.
YORUMLAR
İlahi Hocam. Olur gideriz. Ben şahsen merak ettim o güzellikleri. Görmek isterim.
sami biberoğulları
Selam ve sevgilerimle.
sami biberoğulları
Sen de çok yaşa sevgili Deniz
Selam ve sevgilerimle.
Hocam tam bizde de var tahtalıköy diye yazacaktım ki zaten bizim Tahtalıköy'den bahsediyormuşsun. Çok sevdiğim bir köy. O kadar sakin ve huzurlu ki, bir ağacın dibinde ölsen yirmi yıl sonra belki bulunursun :)
Bekleriz inşallah.
Sevgiler.
sami biberoğulları
Bir piknik düzenle, piknikte ölen filan olursa ( Mesela ben diyelim ) gömün Tahtalıköye. Yirmi yıl sonra da. Aaaa yahu biz Sami Hoca'yı Tahtalıköyde bıraktık, bir bakalım adam n'aapıyor'' Dersiniz )))))))
Selam ve sevgilerimle
Aynur Engindeniz
Selamlar tekrar.