Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
mavitükenmez
mavitükenmez
@mavitukenmez

RESİM ÇİZMEK (Denemeler)

11 Mart 2017 Cumartesi
Yorum

RESİM ÇİZMEK (Denemeler)

4

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1335

Okunma

RESİM ÇİZMEK (Denemeler)

RESİM ÇİZMEK (Denemeler)





RESİM ÇİZMEK

Bir şeyleri anlatmak kağıda aktarıp kitlelere anlatmak için duyguları, düşünceleri yazmak gerekir. Ya insan anlatacaklarını anlatamıyorsa, yazıya dökemiyorsa ne yapabilir, düşüncelerini nasıl anlatabilir?

Belki de insan bir şeyleri yazı ile anlattığında herkesin o bilgiye çok rahat ulaşabileceğini düşünüyor ve farklı bir anlatım şekli ile anlatacaklarını anlatmak isteyerek binlerce yıl önce olduğu gibi hiyeroglif metodunu seçip o şekilde geleceğe günümüzden miras bırakıyor. Elbette yazı yazmaktan zordur resim çizmek. Herkes yazı yazabilir ama herkes resim çizemez veya anlaşılır bir şekilde resim çizemez. Çünkü resim çizmek bir sanattır ve o sanatı herkes istediği zaman icra edemez. Elbette yazı yazmakta çok önemlidir lakin sanat değildir. Geçmişte ki bir çok yazarın eserleri günümüz şartlarında ve daha önce okunup anlaşılmıştır. Lakin bazı büyük ressamların bıraktığı eserlere hala güzel bir resim olarak bakılmaktadır. Ne anlattığı ne ifade ettiği düşünülmemekle beraber çok düşünülse dahi değişik manalarda çıkarabilir.

Tarihte ki ressamlar resimleri hayatları ile yoğurup ta bugünlere miras bıraktıklarından o eserler çok değerlidir. Her fırça darbesinde ressam bir şeyler anlatır. Bir mesajdır, belki bir hikaye, sevgiliye serenat, yaşadığı komik bir olay yada sevdiği kadındır resmettiği, anlattığı.Ressam kalın bir kitabın dahi anlatamayacaklarını bir tuval üzerinde bize anlatabilir. Lakin sadece anlamak isteyenler anlayabilir.

Çoğu insan stresini resmederek, karalayarak atar. Önünde ki boş bir kağıdı karalayıp dururken, kendiside farkında değildir ama karaladığı içinde ki düşüncelerdir. Resim diğer sanat dallarına adeta renk veren bir güneştir.


Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Resim çizmek (denemeler) Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Resim çizmek (denemeler) yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
RESİM ÇİZMEK (Denemeler) yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabahat  çelik
Sabahat çelik, @sabahatcelik
23.3.2017 08:04:38
Resim bende yaparım gerçekten iyi bir terapi olduğuna inanıyorum çok güzel anlatmışsınız şimdi resim yapasım geldi yüreğiniz dert görmesin zevkle okunacak bir yazıydı saygılar
mesut YİĞİT
mesut YİĞİT, @mesut-yigit
13.3.2017 09:26:50
sevdiğin iş iş değil asktır,hangi işi icra edersen et istekle aşk la yapmak lazımdır ki icra ettiğin anlamlı olsun yoksa hiç bir anlam tanımaz şiir resim içimizde anlatamadıklarımızı düzeye yada tuvale dökme tır. Ben şunu bilirim ve derim ne yaparsan yap yapmak için yapmayacaksın ,emeğinize yüreğinize sağlik saygılarımla
Kardelen_-3372
Kardelen_-3372, @kardelen--3372
12.3.2017 15:52:02
hangi işi icra edersen et istekle aşk la yapmak lazımdır ki icra ettiğin anlamlı olsun yoksa hiç bir anlam tanımaz şiir resim içimizde anlatamadiklarmizi düzeye yada tuvale dökmekır. Ben şunu bilirim ve derim ne yaparsan yap yapmak için yapmayacaksın resmi resim olarak değil senin sanatını icra etmek için yapacaksın şiiri öylesine olsun diye değil senin içindekileri en güzel şekilde siirleştirmek için yazacaksın ki anlamlı olsun .
Yazınnı kutlarım sayıla.
glenay
glenay, @glenay
11.3.2017 22:28:17
Ne güzel yazmışsınız. Kalkıp resim yapasım geldi.
Eskiden, yani genç kızken elimden kâğıt-kalem düşmezdi.
İnsan resmi, çoğunlukla kadın resmi çizerdim.
Ayrı ayrı insanla tanışırdım sanki, yüzler ortaya çıktıkça.
Resme zaman ayırmam gerektiğini anımsattınız.
Yazı bu bakımdan anlamlıydı benim için..

Selâmlar..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.