Gençlikte sevmek için yaşarız, yaş ilerledikçe yaşamayı severiz. saint euremond
çetin altungüneş
çetin altungüneş

BEN ŞİİRE YENİ BAŞLAYINCA

Yorum

BEN ŞİİRE YENİ BAŞLAYINCA

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

632

Okunma

BEN ŞİİRE YENİ BAŞLAYINCA

BEN ŞİİRE YENİ BAŞLAYINCA

Ben şiire yeni başlayınca yakalayamıyorum gri imge kuşlarını. Biraz da utanıyorum uzun boylu uyaklardan. Evleri bulut ağaçları anne sanıyorum.

Dizeler uzadıkça denize doğru mavi pencereler beliriyor beyaz kağıtlarda. Büyüyor sulara bıraktığım oyuncak gemi. Kocaman bir ülkeye başlıyorum susarak. Yankılanıp dökülüyor harami uygarlıklar. Büyüyor denizler, kuşlar, şiir, aşk büyüyor.

Uzun kitaplara başlıyor Nazım. İlhan Berk sulara mektup yazıyor. Halka toprak dağıtıyor Chavez.Ahmed Arif Karacadağ’dan dünyaya çatıyor. İstanbul’u dinliyor Orhan Veli.

Ben şiire yeni başlayınca beyaz bir hüzne açılıyor Sezen Aksu. Bütün frekanslarda Nazlı Öksüz tam üç dilde bozlak söylüyor kaşlarını çatarak. İkisi de beni ağlatıyor.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ben şiire yeni başlayınca Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ben şiire yeni başlayınca yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BEN ŞİİRE YENİ BAŞLAYINCA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL