- 369 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
ÇOCUĞUNUZ BEDENSEL ENGELLİYSE…
ÇOCUĞUNUZ BEDENSEL ENGELLİYSE…
‘’Bedensel engelli olmak Öğrenmeye ve Üretmeye engel değildir.’’
Bedensel Engelliler diğer engel gruplarına nazaran daha şanslı engel türüdür. Akıl, görme, işitme, konuşma nimetlerine sahiptirler. Bedensel engelli çocuğu bulunan aileler çocuklarının sağlık tedavilerini de vaktinde yaptırmaları çok önemlidir. Vaktinde yapılan tedaviler bedensel engellinin engelini ortadan kaldırabilir. Bedensel engelli çocuklar için fizyoterapistler de çok önemlidir yani bedensel engelli çocuğun Fizik Tedavi yapması ve spor yapması çok ciddi önem arz etmektedir. Çocuğun bedensel yetersizliğinden kaynaklanan bu durum çocuğun engel uzuv eksikliğinden dolayı bir şeyleri de yapamaması onun sinirli olmasına sebebiyet verebilir.
Engelli aileleri için önemli olan bedensel engelli çocuğu ile toplum arasında köprü vazifesi kurmaktır. Bedensel engelli çocuğunuzun yaptığı eylemlerde eğer bir başarısızlık söz konusu ise de bunu zamanla açabileceğini ona sürekli söyleyin ve eğer bedensel engelinden dolayı bir başarısızlığı varsa küçümsemeyin ve alay ettirmeyin.
Engelli ailenin çocuğuna vereceği her türlü destek çocuğunda büyük bir özgüven kazandıracak ve başarıya emin adımlarla koşacaktır. bedensel engelli çocuğun çevre ve arkadaş edinmesi çok önemlidir. Eğer çevre ve arkadaş edilmezse zamanla çocuğunuzda psikolojik sorunlar ortaya çıkabilir.
Bedensel engelli Çocuğunuzu Mümkünse normal okullarda okutmak için mücadele edin. Eğitim alma sathında okulun yakın olmasına ve daha rahat hareket edebilmesi için medikal destek malzemelerinde yanında bulunması, Çocuğunuz için avantaj sağlayacaktır.
İş hayatı seçiminde de mümkünse çocuğunuzun bedensel engellilere uygun işler Olmasını tercih edin. Bedensel engelli çocuğu olan aileler çocuğun okul düzeninin de çok iyi takip etmeleri gerekmektedir okulun giriş rampası, merdivenleri, sınıfın yakınlığı Bunlar bedensel engelli Çocuğunuz için çok önemli faktörlerdir. Bundan dolayı sürekli olarak eksiklikleri okul idaresine bildirmeli ve bunun için mücadele edilmelidir. Ayrıca çocuğun okul arkadaşlarını da çok iyi takip etmeli ve kesinlikle çocuğunuza alay etme gibi bir durumlara Çocuğunuz sokulmamalıdır eğer böyle bir şey olursa bu çocuğunuzun başarılı olmasını engelleyecek ve psikolojik sorunlar doğuracaktır. Bedensel engelli çocuğunuzun okul hayatında öğretmenine güçlü ve zayıf yönlerini anlatarak Çocuğunuzu tanımasını sağlayabilirsiniz eğer öğretmen çocuğunuzun güçlü ve zayıf yönlerini değişik huylarını bilirse çocuğunuza Daha iyi eğitim verebilir.
BEDENSEL ENGELLİ ÜNLÜLER
BEETHOVEN
(Sağır halinde en ünlü bestesi 9. senfoniyi besteleyen bestekar)
STEPHEN HAWKİNG
(Tüm bedensel engellerine rağmen insan beyninin neler yapabileceğini kanıtlayan bilim adamı)
JOAQUIN RODRİGO
(3 yaşında görme yetisini kaybetmesine rağmen, pek çok ünlü besteye imza atan müzisyen)
TİMUR
(Bedensel engeli kendisine mani olamayan Asya Fatihi lakaplı komutan, devlet başkanı)
FRİDA KAHLO
(Yaşadığı acıları resimleriyle anlatan, kendi doğum gününü, Meksika devriminin gerçekleştiği gün kabul eden ressam)
FRANKLİN ROOSEVELT
(Fiziksel engelinin 4 dönem üst üste ABD başkanı seçilmesine ve ABD halkının en sevdiği başkanı olmasına engel olamadığı başkan)
PIERRE AUGUSTE RENOIR
(Rahatsızlığından sonra, fırçasını parmaklarının arasına bağlayarak resim yapan ve öldüğü gün "sanırım yeni bir şeyler öğrenmeye başlıyorum" diyen ressam)
TERRY FOX
(Hastalığına yenilmesine rağmen umut koşusuyla yaşamaya ve diğer insanlara umut olmaya devam eden atlet)
RAY CHARLES
(Soul be blues müziğin 12 grammy ödüllü efsanevi muzisyeni)
THOMAS EDISON
(Algılamasındaki yavaşlık sebebiyle okuldan uzaklaştırılan 12 yaşında duyma yeteneğini kaybeden, ailesine yardım etmek amacıyla trende gazete satan, duyma engelli mucit)
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.