- 453 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
KİTAP VE İNSAN ÜZERİNE
Kitap kavramı, insan hayatın da çok yönlü etkiye sahiptir. Ayrıca kişinin gelişimin de önemli bir yere sahiptir ki bu meyan da yararlanmak gerekir.
İnsan’ın kitap üzerinde ki etkinsi açmak gerekirse; bir eğitim aracı, hoş vakit geçirmemizi sağlayabilmesi açısından bir araç, okudukça kelime dağarcığımızı zenginleştiren bir araç ve kültürel birikimimizi beslemek açısından önemli bir unsurdur diyebiliriz.
Her ne kadar İnternet’e dayalı öğrenme günümüz de ivme kazanmış ise de kitaplar da e-kitap versiyonu ile bu alanda kendine yer bulmuştur ama kitabın sayfalarını çevirerek okumak da klasik kaldıysa bile ayrı bir hazzı vardır ve göz sağlığı içinde daha uygundur. E-kitap da okurken, göz iki kere yorulur; okumanın verdiği yorgunluk ve ekrandan gelen ışık. Bu anlam da kitap bizi daha az yorar ve sindirerek algılamamızı sağlar.
Bilgiyi tüketmek kolay gibi olsa da, bilgiyi üreten insanlara ulaşmak da hayli zordur ki, bu anlam da kitapların önemli bir işlevi vardır. Akademisyenlerin, Proföserlerin seminerlerine katılamazsınız belki, ekonomik ve ulaşım gibi sebeplerden ama onların kitaplarını okuyabilirsiniz, oysa ki bu insanlara aynı soruyu kaç kere sorabilrsiniz ki; bu anlamda kitaplar emrinize amadedir…
Kitapları okuyamamayı sadece zamanım yok, pahalı gibi bahanelere dayandırmak da ne kadar doğrudur, ayrı bir konu ama kahvelerin doluluk oranı bu düşünceyi bence çürütüyor, kaldı ki kahve de otururken, hem zamanınızı hem de paranızı tüketiyorsunuz.
Sonuca bağlamak gerkirse, insan’ın gelişiminde önemli etkiye sahip olan kitap, ne yazık ki okuma oranı açısından ne yazık ki ülkemiz de çok düşüktür, oysaki gelişmiş ülkeler de okuma alışkanlığı, yüksek ve kalkınma ölçütüdür, dilerim aynı oran ülkemizde de aynı değere sahip olur…
Ağustos’2015
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.