- 975 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
6.sınıf şube öğretmenler toplantısı
ŞEKER ORTAOKULU 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI
Toplantı Tarihi : 27.02.2022
Toplantı Yeri : 7/D Sınıfı
Toplantı Saati : 15.30-16.30
GÜNDEM MADDELERİ
1.Açılış ve yoklama
2.Bir önceki dönem hakkında bilgilendirme
3.LGS sınavı ve diğer sınavlar hakkında bilgilendirme
4.Proje ödevlerinin yapılıp-yapılmaması konusunda velileri bilgilendirme
5.Öğrencilerin başarı ve başarısızlık durumları,derslere katılımları
6.Evde ders çalışma ortamlarının hazırlanması
7.Öğrencilerin kitap okumalarına özen gösterme
8.Öğrencilerin kılık-kıyafetleri ve temizliği
9.Öğrencilerin beslenme ve sağlık durumlarının görüşülmesi
10.Öğrenci devamsızlıkları görüşülmesi
11.Dilek ve temenniler
GÜNDEM MADDELERİ
1- Açılış ve yoklama
2- Öğrencilerin genel başarı ve başarısızlık nedenlerinin değerlendirilmesi
3- Başarıyı arttıracak tedbirler
4- Genel öğrenci davranışları ve okul kurallarına uyumu
5- Sınıf sosyal çalışmalarının değerlendirilmesi
6- Sınıf ve veli toplantılarının değerlendirilmesi
7- Öğrenci davranışlarına etki eden faktörlerin değerlendirilmesi
8- Şube öğretmenleri arasında iş birliği
9- Okul disiplin kuralları ve sınıflarda alınacak tedbirler
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1.Müdür yardımcısı Mehmet MARAL başkanlığında Açılış ve yoklamadan sonra gündem konuları görüşülmesine geçildi.
2-Öğrencilerin başarı durumlarının iyi olduğu, başarının daha da arttırıla bilmesi için öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi, çeşitli materyallerle eğitim öğretimin zenginleştirilmesi gerekliliği belirtildi. Derslere karşı ilgisini yitiren öğrencilerin ilgilerini canlandıracak etkinliklerle başarının arttırılması yönünde çalışmaların yapılması gerektiği belirtildi.
Öğrenci başarısında ailenin desteğinin önemi vurgulandı. Aile desteği almak için velilerle iletişimin önemi tartışıldı. Velilerin okul ziyaretlerini arttırmak için yapılması gerekenler tartışıldı.
Başarısızlık nedenlerinden derse olan ilgilinin önemi tartışıldı. Derste dikkati çekmek için materyal kullanılmasının, görsel sunum yapılmasının önemi vurgulandı. Öğrencilerin derse etkin katılımının başarıyı arttıracağından dersi öğrenci merkezli işlenmesine dikkat edilmesinin önemi belirtildi.
3- Öğrencilerin ders çalışma teknikleri ve araç gereç kullanımı hakkında bilgilendirilmesi, ders araç gereçlerinin haftalık ders dağılım çizelgesi doğrultusunda hazırlanması için özendirilmesi, öğrencilerin yapacakları ödevler, projeler ve çalışmaların mutlaka kontrol edilip derse hazırlıklı gelmelerinin sağlanması konusunda ortak fikir oluştu.
Konular işlendikçe ve yeri geldikçe branşlar arası işbirliğinin sağlanılması, deneme sınavlarının yapılarak,tam kavranılmadığı anlaşılan konuların tekrar ele alınarak öğrencilerin seviyelerini yükseltmek için daha fazla gayret gösterilmesi belirtildi.
Şube rehber öğretmeni Tacettin DOĞAN, Öğrencilerin sınavlara en iyi şekilde hazırlanmaları için haftalık çalışma planlamasının yapılması, planlamaya uyulup uyulmadığının aileleri ile diyalog kurularak kontrol edilmesi, öğretmenler girdikleri derslerle ilgili olarak özel çalışma yöntemlerini anlatmaları, başarı durumları sınıf ortalamasından düşük olan öğrenciler için veliler ve okul rehberlik servisinden destek alınarak sorunlarının tespit edilmesi , sorun giderici çalışmaları yapıp bu öğrencilerin başarılarının arttırılması yönünde önem gösterilmesini istedi.Sosyal bilgiler öğretmeni Yasin İ. DELİÇAY bazı öğrencileri derse isteksizliğinden,Rukiye Vera, öğrenci davranışı üzerinde önemle durulmasından,Taner YÜKSEL bazı öğrencileri ders konusunda harekete geçirmek için ödüllendirmenin öneminden bahsetti.Türkçe öğrewtmeni Yakup ÖNAT da öğretimden ziyade eğitimin ön plana alınması,model almanın öneminden,Türkçe derslerinde;okuma,anlama,izleme,dinleme,hayal kurma,yeni şeyler ortaya koyma,şiiri sevme,not tutma alışkanlığının olması;gibi farklı etkinliklerin önemine dikkat çekti.Bazı özel yetenekliöğrencilerin araç-gereç eksikliği veya ailenin destek vermemesinden dolayı hevesleri kırılıyor, dedi. Hüseyin KILIÇ da okul-veli öğrenci şbirliğinin ve sosyal etkinliklerin önemine dikkatçekti.
4 - Öğrencilerin okul kurallarına uyumlarında fazla problem yaşanmadığı belirtilerek yine de bu kuralların belirli aralıklarla hatırlatılmasına
Sosyal Bilgiler öğretmeni Yasin İ. DELİÇAY;Tertip düzen açısından kılık ve kıyafetlerin yanı sıra defter, kitap ve diğer ders araç ve gereçlerinin de düzenli olarak kullanılması için öğrencilerin sık sık uyarılmasını istedi.
Okula geliş ve gidişlerde karşılaşabilecekleri tehlikeler konusunda uyarılmalarına, öğretmenleri ve arkadaşları ve diğer sınıfların öğrencileri ile olan ilişkilerinde görgü kurallarına uymalarının sürekli hatırlatılması belirtildi.HATİCE UYSAL MERT, dil öğrenmenin anadilinin kurallarını iyi bilmeden geçtiği yönünde görüş belirtti.yine SEVDE DİLLİ de öğrencilerin derse hazırlıklı gelmesi,araç-gereçlerin olmasının öneminden bahsetti.
5-Öğrencilerin sosyal açıdan gelişimleri için,
Okul içi etkinliklere ve törenlere katılmasının teşvik edilmesinin
Okul sosyal kulüplerinde etkin rol alınmasının önemi vurgulandı.
6- Velilerin bilgilendirilmesi, öğrencilerin takibi, velilerin de eğitim öğretim çalışmalarına katkıda bulunmaları için genel veli toplantıları haricinde de toplantıların yapılabileceği belirtildi.
Şube rehber öğretmeni Yakup Önat ,sınıf veli toplantısına katılımın hemen hemen tam olduğu toplantıya gelmeyen telefonda görüşülmesi gibi, ayrı olarak görüşüleceğını söyledi
7-Öğrenci davranışlarına olumlu etki eden faktörler içinde mükâfat verme, onurlandırma, öz güvenini arttırıcı sözler ve davranışlarda bulunma, takdir etme, sevme, vb gibi yöntemlerin kullanılmasının , öğrenci davranışlarına olumsuz etki eden faktörler içinde de bağırma, azarlama, aşağılama, hakaret etme, vb gibi yöntemlere kesinlikle yer verilmemesinin önemi belirtildi..
8- Aynı şubede derse giren öğretmenler arası işbirliğine önem verilerek öğrenciler hakkında bilgi alış verişinde bulunulması kararlaştırıldı.
Bu sınıfta derse giren her öğretmen kendi branşı ile ilgili okul içi ve dışı etkinlikleri sınıfa duyurmasına ve katılımlarının sağlanması ile ilgilenmesi belirtildi.
9- Bu sınıfta derse giren her öğretmen okul disiplin kurallarını yeri geldikçe öğrencilere açıklamalarını, kurallara uymayan öğrencilere uygulanacak yaptırımların neler olacağını açıklamaları kararı verildi.
ALINAN KARARLAR
1. Öğrencilerin başarı durumlarının iyi olduğu, başarının daha da arttırılabilmesi için öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesine,
2. Aile desteği almak için velilerle iletişimi arttırılmasına,
3. Derslerin öğrenci merkezli işlenmesine,
4. Konular işlendikçe ve yeri geldikçe branşlar arası işbirliğinin sağlanılmasına,
5. Haftalık çalışma planlamasının yapılmasına,
6. Okul kurallarının zaman zaman hatırlatılmasına,
7. Sıra defter, kitap ve diğer ders araç ve gereçlerinin de düzenli olarak kullanılması için öğrencilerin sık sık uyarılmasına,
8. Öğrencilerin okula geliş ve gidişlerde karşılaşabilecekleri tehlikeler konusunda uyarılmalarına,
9. Öğrencilerin , okul içi etkinliklere ve törenlere katılmasının teşvik edilmesine,
10. Genel veli toplantıları haricinde de toplantıların yapılmasına,
11. Öğretmenler arası işbirliğine önem verilmesine,
12. Kurallara uymayan öğrencilere uygulanacak yaptırımların öğrencilere ve velilere hatırlatılmasına karar verildi.
Yakup ÖNAT Bekir SAYIN
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.