Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
Afet İnce Kırat
Afet İnce Kırat
@afet-ince-kirat

BENİM ADIM ÖZGÜR

5 Temmuz 2014 Cumartesi
Yorum

BENİM ADIM ÖZGÜR

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

788

Okunma

BENİM ADIM ÖZGÜR




Benim adım Özgür. Babamınki; Güneş, anamın adı Toprak… Babam annemin saç telleri arasındaki ter tanelerini kaynatırken doğmuşum bir soğan tarlasında. Belki o yüzden acıdır sözlerim, belki o sebepten acıtır bakışlarım… Yeşil yapraklarımı sarartırken babam, bağrında beslemiş annem, olabildiğince özgürce. Zamanı geldi diye sökmüşler anamın koynundan, kopartmışlar acımadan gözyaşlarıma. Kim bilir belki de o yüzden ağlatıyorum bana dokunanları.

Benim adım Özgür. Hep sorarlar bana “ Özgürlük nedir?” Yaşamayana, tatmayana nasıl anlatabilirim ki? Sadece; “ Güneşle toprak arası kadar geniş bir kavramdır” derim. Bazen de sorarlar; “Gerçekten özgür müsün?” cevap vermekte zorlanırım o zaman. Dilim tutulur birden. Yine de söylerim düşüncemi özgürce. “ Evet, özgürüm. İki olasılıktan birisini seçecek kadar özgürüm. Önümdeki çatal yoldan birisini seçecek kadar özgürüm. Düşündüğümü söyleyip, cezasını çekmeye katlanmaktır yollardan birisi, düşüncelerimi saklayıp bakanların gözüne girmektir diğeri. Seçimimi yapmakta özgürüm. Daha ne isteyebilirim ki?”

Benim adım Özgür. Düşlerimden vurulan benim. Yüreğimin en gizli yerinde sakladığım masalları anlatırım genç yüreklere. Kaf Dağı’nın ardındaki kuşların kanadında uçarım her zaman. Attığım adımlar titretir yeri göğü. Gaz saçan rüzgârlar gözlerimi yaksa da, kara, ağır bulutlardan fışkıran sular ıslatsa da bedenimi, düşündüğümü söyleyecek kadar özgürüm. Seçmişim yolumu, adıma yakışacak şekilde. Alışılmamış yaşamların destanını yazacağım tarihe. Yeni masallar olsa da gelecekte.

Benim adım Özgür, özgürüm olabildiğimce.

Afet İnce Kırat

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Benim adım özgür Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Benim adım özgür yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BENİM ADIM ÖZGÜR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Turgut Öztürk
Turgut Öztürk, @turgutozturk
7.7.2014 13:58:13
tebrik ederim.
sakaogluhasankucuk
sakaogluhasankucuk, @sakaogluhasankucuk
5.7.2014 18:51:59
Ve en sonu; benim adım özgür, özgürüm olabildiğimce. Başkalarının özgürlük alanına müdahale etmedikçe,
çevreye ve insana zarar vermedikçe, acaba kim hangi özgürlüğü yaşayamaz da arar? Ben de o aranan
ama ne olduğu söylenemeyen özgürlüğü hep merak ederim. Kim, özgür değilim olabildiğimce dedi de, o
aradığı özgürlüğün ne olduğunu söyleyebildi? Tebrik ediyorum; selam ve saygılarımla.


orfeo
orfeo, @orfeo
5.7.2014 12:03:50
Kaderle bağlı insan ne kadar özgürse o kadar özgür yazar. İki yol seçeneğini sunan kader, birini seçmek cüzzi irade yani kişinin özgürlüğü.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.