- 1180 Okunma
- 2 Yorum
- 1 Beğeni
YORUMSUZ
Son günlerde bilincim altüst saçmasapan rüyaların içinde yorganla savaşıp yastıkla dövüşüyorum. Türkiyede yaşanan kaoslar fena halde canımı sıkıyor. Son acının adı Berkin Elvan! Şiddetin ortasından, öfkenin tarlasından, isyanın arasından bu sefer bir çocuk ölüsü çıktı.
Berkin Elvanın vefatı içimizi yine burktu ve yaktı. İnşallah bu son olur.
Bunun sorumlusu kim? Türkiyeyi yönetenlermi? Yöneticilerin emir verdiği polismi? Eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin yaşandığı! buna rağmen itiraz eden bu şekilde yönetilmek istemeyen halkmı?
Seçime sayılı günler kala Sağcısı, solcusu, kararsızı, ulusalcısı, liberali, muafazakarı oy sandığına gidip oy kullanacaklar. Yerel seçimlerde oy kullanırken bazı insanların duygusal davranarak kişiye değilde partiye oy verecekler. Bakalım neler olacak göreceğiz bu isyan bu kaos seçim sonuçlarında son sözünü söyleyecek.
İYİ YÖNETİCİNİN EN BELİRGİN ÖZELLİKLERİ;
Vizyon sahibi olması.
Tutkulu ve fedakar olması
İnançlı, kararlı ve tutarlı olması
Örnek teşkil etmesi
Güven
Güvenmesi/Takipçilerine güvenmesi
Güvenilir olması / Takipçilerinin güvenini kazanmış olması
Motive etmesi
Beklentileri vizyonla bütünleştirmesi
İlham vermesi
Gelişim odaklı olması
Adalet duygusunun olması
Mütevazı olması
İyi bir dinleyici olması
Açık iletişim kurması
İnsanlara karşı duyarlı olması
Durumlara karşı duyarlı olması
Yenilikçi olması
Hızlı ve etkin karar vermesi
Esnek olabilmesi
Hız (zamanı etkin kullanması)
Sinerjik takım kurabilmesi
Bilgi sahibi olması
KÖTÜ YÖNETİCİNİN EN BELİRGİN ÖZELLİKLERİ;
Kayırmacılık,
Ayrımcılık,
Eleştirileri insan içinde, övmeyi kapalı kapılar ardında yapmak,
Dinlememek, sorumluluk vermemek,
Hakaret etmek,
Aşırı otoriter davranmak kötü bir yöneticinin en belirgin özellikleridir.
KÖTÜ YÖNETİM ŞEKLİ;
FEODALİZM; Derebeylik üzerine kurulmuş köleliğe dayalı hiyerarşik bir ortaçağ sistemidir. Feodalite rejiminde halk arasında eşitlik bulunmamaktadır.
DİKTA REJİM; Dikta rejiminde esas olan bir devletin yasama,yürütme,yargı organlarından birinin diğer organların alanına girerek işlem yapması yada görevini yapmasını engelleyerek ,yada kadrolaşma yoluyla diğer organı ele geçirmesi ile güçler ayrılığı ilkesini etkisiz kılması yoluyla gücün temerküzünü sağlayarak dengeyi bozması veya yok etmesidir.
HİYERARŞİ; İdare içindeki görevlerin aşağıdan yukarı doğru basamak basamak,derece derece birbirine bağlanarak baştaki yetkililere tabi olmalarını ifade eder özetle üst astına emir verebilir, işlemleri denetleyebilir, iptal edebilir ama yerine geçip işlem yapamaz. bu nedenle ast, üste "çok biliyorsan gel kendin yap!" deme şansına sahip değildir.
Yorumsuz...
selam ve dua ile
NURTEN ATICI...