SANATA VERİLEN ÖNEM NEDEN AZ ?
Sanatçılarımızın değeri neden öldükten sonra anlaşılıyor ? Neden öldükten sonraki değer önce verilmiyordu ? Bunların hepsi sanata verdiğimiz önemden dolayı. Her sanat dalıda olacak değil . Vatanımıza yakışacak , dinimize kültürümüze uygun olacak sanatlar tabi . Her ne kadar değer veriliyorsa yeteri kadar olduğunu düşünmüyorum . Neden şimdi de olmasın şair gençlerimiz , yazar çocuklarımız . O konuda neden destek verici çalışmalar yok . Ben inanıyorum ki bu ülkenin öyle gençleri var ki yazdıklarıyla kimilerini hüzünlendirecek , kimimizi umutlandıracak ,kimileri duygumuza ortak olacak yazdıklarıyla . İşte bize de düşen onlara destek çıkmak , gerekeni yapmak ve onlarla gurur duymak . BU VATANIMIZ GENÇLERİMİZE BIRAKTIĞIMIZ MİRASIMIZDIR.
YORUMLAR
Girişte sorduğunuz iki soruya zaten cevap vermişsiniz. Şöyle yazmışsınız devamında;
"Her sanat dalıda olacak değil . Vatanımıza yakışacak , dinimize kültürümüze uygun olacak sanatlar tabi . Her ne kadar değer veriliyorsa yeteri kadar olduğunu düşünmüyorum."
İmlâ hatalarına, devrik cümlelere karışmadım olduğu gibi aldım. Sanatın evrensel olgusunu bir yana bırakıp salt mahalli bir eksenden bakılırsa sanatçı ölümü beklemek zorundadır. O durumda da duyulan saygı sanatçı veya sanatına değil ölümün ta kendisinedir.
Alıntıladığım cümleniz yani "vatana ve dine uygun" vasfını kim verecek? Bu tanım bizi doğrudan sansürle başbaşa bırakır. İşte sanatın asıl düşmanı budur.
mrve10
"Vatana ve dine uygun vasfını kim verecek?" diye soru sormuşsunuz.benim yazmış olduğum da aynen böyleydi. "Vatanımıza yakışacak , dinimize kültürümüze uygun olacak sanatlar tabi ." Benim burada kastettiğim yarı çıplak veya çıplak bir esere sanat derseniz işte orada dinimize uygun olmadığı açıkça belirtilmiştir.