- 790 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
burhan doğançay
İnternet gazetesi yorum yapabileceğimi yazmıştı.
"üye iseniz yorum yapabilirsiniz " demişlerdi.
Onay kodu kalın siyah harflerdi: RRAX ’dı harfleri kutuya yazdım.
Rumuz’a: SANAT yazmıştım.
E- mail’ide doldurdum. Birkaç defa hata yapmama... yinede yardım almaksızın yorumu yazmayı becermiştim... ve postaladım. Gazete sanal kontrolden sonra yayınladı.
İlk yorumda hızlı ve dikkatsizlik yüzünden imla ve biçim eksikliklerim olmuştu.
Kocaman bir ressamı eleştirdim. Sanatçının özgün olmadığını yazmıştım. Sanatçı: Lucio Fontana’dan etkilenmişti.
"Sanatçı etkilenemez miydi? "
Lucio Fontana italyan ressamın ismini "luis bunuel" diye yazmışım. Luis Bunuel Salvador Dali’nin arkadaşı: İspanyol sinemacıydı. Bilincim nasıl ve niye bunu yapmıştı? Bu konuyu değiştirecek diye bahse girmeyeceğim! Neyse!
Birinci ayın saat 22:12:43 salisinde göndermiştim. Aynen saat ibaresini düşmüşler.
İkinci yorumu birinci yorumu gördüüğümden sonra yazmaya karar verdim.
Bir İNİTATİVE almıştım: İnsiyatif almıştım. Üzülmek tavrım niye olsun ki. Varolan bir halet değil miydi: dünya sanatını bilmeden değer biçmek ve buna bağlı olarak belli zümreler bilistifade ülkemizin bilisizliğinden menfaat sağlamağı alışkanlık edinmeleri. Ben ise: onların olumsuz yöndeki edimlerinin aksi gibi davranmakla İNSİYATİF almış oluyordum.
Hem değil miydi ki insiyatif almak ön- ayak olmaktı. Ön- ayak olmak ilk örnek olmaktı. bu ise kadı kızı kadar nadırlı olmaktı, en azından.
Kusurda kısırda burdan kaynaklanıyordu.
Kendime çektiğim bu izahlı söylem vicdanımı rahatlatmıştı.
Misafir - SANAT
loucio fontana italyan sanatçının ismini luis bunuel yanlış yazdım. Loucio fontana resimleri doğançayı çok etkilemiştir. Fontana’nın resimleri yüzeyde kağıt yarıkları ve yarılmaları espirisine dayanır. SPEZİALİSMO hareket isniyle maruf tarzı doğançay geliştirmişsede buluş kendine ait değildir.
2013-01-17 22:12:43
--------------------------------------------------------------------------------
Misafir - SANAT
Tanrıdan rahmet dilediğimiz sanatçımızın sanatı hakkında şunlara değinmemiz Türk Rönesansının hakikiliği için zorunluluktur. 1- Atatürk’ün fizikçi olarak gönderdiği biri Avrupada Göreceliliğ salt keyfine kederlik diye ülkemize dönüşünde anlatmaz. Bu Türkiyeye 27 seneye malolur. 2- Sahicilikten uzak ve ciddiyetsizlik sonuçta bizi ortaçağa getirir, getirdiğindeyse bu sebepler yüzünden bir ihmalinde bir sebeplerden biriliğine ihtimal vermek lazımmış dememek titizliğimize bağlıdır der bir filozof. 3- Sanatçının eserleri luıs bunuel’in eserlerinden yola çıkma olduklarından değeri özgünlüğü o oranda kıymet kesbeder.
16-01-2013, 21:34:21
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.