- 484 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Matematik Bölümü Öğrencisi İshak Gündüzlap ile
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRECİSİ İSHAK GÜNDÜZALP “GERÇEK MANADA KİŞİSEL GELİŞİMİ AİLEMDEN ÖĞRENDİM”
SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mızınız ? Bugüne kadar hangi okullarda okudunuz ?
İSHAK GÜNDÜZLAP- Ben İshak Gündüzlap 21 yaşındayım. Van Merkez Hacıbekir Mahallesinde doğmuşum. Memur emeklisi 8 çocuklu bir ailenin 4. çocuğuyum. İlköğretinimimi Mehmetçik Selen İlköğretim Okulunda okudum. Lise Öğrenimimi ise Selahattin Eyyübü Lisesinde tamamladım. Şu anda Gaziosmanpaşa Üniversitesi Matematik Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim ve aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği ön lisans okumaktayım.
SORU- Tokat’ta Matematik Bölümünü yazmadan önce ve şu an duygularınız arasında ne gibi farklar bulunmaktadır?
İSHAK GÜNDÜZALP- Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne yanlış tercih sonucu ve istemeyerek geldim. Ama Matematik ile ilgili farklı bilgiler edindiğim zaman bu bölümü sevmeye başladım.
Fen Edebiyat Fakültelerinde 2011 yılından sonra farmasyonun kaldırılması özellikle Matematik Bölümü için Beton etkisi yarattı.Bu etki 2012 tercihlerine de yansıdı. 2011 Matematik Bölümünde 1. Ve 2. Öğretim toplam 160 kişi alınırken bu sene 8 kişiye indi. Bu ister istemez Matematik Bölümünüm geleceği ile ilgili kaygılarımın artmasına sebep oldu.
SORU- Bize ailenizden bahseder misiniz ? Anne ve babanız ne iş yapar? Kardeşleriniz nerede okur ve onların sizin bu çabalarınıza bakış açısı nasıldır?
İSHAK GÜNDÜZALP-Babam Diyanetten emekli. Annem ise ev hanımı ailemde 2 Üniversite , 1 lise 2 İlköğretim Okulunda okuyan kardeşim bulunmaktadır. Ailem kişisel gelişime en güzel örnek verilebilecek bir aile örneğidir.
Mesela babam eski usul medrese mezunu ve Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça bilen ve bu dillerin Edebiyatları ile alakalı da araştırmalar yapan bir insandır. Şiir, Kaside,Tasavvuf, Edebiyat üretebilen bir insan.
Annem ise hiç okula gitmeyen ama kendi çabası ile biraz okuma yazma öğrenen bir insan.
Bunlar da bizim ailemizin Kişisel Gelişime verdiği önemi en iyi göstermekte sanıyorum.
SORU- Kitap okur musunuz ? Kitap okumak size ne kazandırdı ? Hangi tür kitapları okursunuz ?
İSHAK GÜNDÜZALP- Ne yazık ki, düzenli bir kitap okuma alışkanlığım yok. Bana göre kitap okuma alşıkanlığı smaan alevi gibidir. Çünki bir bakarsınız bir heves olur. Bir anda 2 veya 3 kitap okurum. Bir bakarsınız 8 veya 9 ay bir kitap bile okuyamam bir ilham vesilesi yani.
Okuduklarım ilgimi çeken kitaplardır.
Traihi Romanlar, Dünya Klasikleri , Aydın ve Büyük bilim adamlarının hayatını anlatan kitaplar okurum genelde.
SORU- Arkadaş seöçiminde genelde neye dikkat edersin? İyi ve kötü arkadaş arasında fark nedir sence?
İSHAK GÜNDÜZALP- Arkadaş ilişkilerim mıknatıs gibi. Bir insanla fikri düşünceniz ve karakteriniz uyuşuyorsa ve o bireyle karşılıklı bilgi ve fikir alış verişi yapabiliyorsanız iki mıknatıs gibi birbirinizi çeken arkadaş oluruz.
Tabii ki benim de arkadaş seçiminde dikkat ettiğim şeyler fikir, düşünce ve karakterlerimizin uyuşup uyuşmadığıdır.
Bence iyi kötü arkadaş yoktur. Mert cömert arkadaş vardır.Bir arkadaşım her türlü sıkıntımda yanımda oluyorsa işte bu benim gerçek arkadaşımdır. Bu arkadaşım mert ve cömert arkadaşımdır benim.
SORU- Memleketiniz Van ile Tokat arasında ne gibi sosyal gelişim farkları gördünüz ?
İSHAK GÜNDÜZALP- Bülbülü altın kafese koymuşlarda ah vatanım demiş. Tabii ki bende Tokat’ta iken biraz olsun memleket özlemi yaşamaktayım. Fakat Van ve Tokat halkı arasında sosyal gelişim arasında pek fark yok bence. Her iki ilin halkı da cana yakın ve misafirperver insanlar.
SORU- Lise v e Üniversite arasında ne farklar gördünüz?
İSHAK GÜNDÜZALP- lise bildiğiniz gibi 30 veya 40 kişilik genellikle aynı şehir ve aynı mahalleden insanların öğrencilerin ve öğretmenlerin bir arada bulunduğu yer.
Fakat Üniveresitede farklı şehirlerden gelmiş farklı kültürlerden insanların bir araya gelmesi ve gerçek manada akedemisyen diyebileceğimiz öğretim üyeleri ile bilgi alış verişinde yapabildiğimiz daha geniş ve daha farklı bir ortam.
İlginize teşekkür ederim.
TURAN YALÇIN-TOKAT
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.