BİR HALK OKULU : SORGUN POSTASI
BİR HALK OKULU : SORGUN POSYASI
Çalışkan ,iyi niyetli ,özverili, öz güveni sağlam ve yüksek, planlı çalışmayı seven, ileri görüşlü, çağdaş ve sarsılmaz Atatürkçü bir eğitimci/halk eğitimcisi olan Doğan Özmen’in 28 Kasım 1980 tarihinde kuruluşunu yaptığı SORGUN POSTASI, bozkırın ortasında gök kuşağı renkleriyle her sabah bir güneş gibi doğan ve sağlam kökleri üzerinde dal budak salarak yedi veren bir meyve gibi halka açılan, düşünceleri ,duyguları, bilgi ve belgeleri bir Anadolu kilimi gibi harmanlayan ulusal ve evrensel boyutları olan bir yerel gazete olarak değerlendirilmekte.
Ne mutlu ki bizler de bu değerli basın organının sayfaları arasında kıvanç ve gurur duyarak kalemimizle yer almaktayız. Bu, bir yazar için en değerli bir onur kaynağıdır.
Bu yerel gazete , bir halk eğitimcisinin yapması gereken en önemli, en şerefli ve eşsiz bir hizmet anlayışıdır. Bu anlayışa yürekten inan ve yüce gönlüyle gönüllerde taht kuran Doğan Özmen, yetiştirerek eğitim ve basın ordusuna kattığı çocuk ve torunları ile de örnek bir eğitimci olarak her kesimde derin sevgi ve saygınlık uyandırmakta. Halka hizmet eden bir okul gibi 30 yılı aşkın bir zamanda SORGUN POSTASI GAZETESİNİ basın hayatında yaşatmak emek, yürek ve özveri ister.
Her geçen gün saygın ve seçkin yeni kalemleri sayfalarına taşıyan ve bir dergi/gazete içeriğ ile çıkan SORGUN POSTASI, halk arasında heyecanla, ilgiyle ve takdirle karşılanmaktadır.
Yurt içinde ve dışında heyecanla beklenen bir gazete olmak ve de yereli aşarak ulusala ve evrensel boyutlara ulaşmak kolay olmayan bir durumdur. Bunu sağlama başarısını gösteren SORGUN POSTASI GAZETESİ Önce “ULUSAL ANADOLU BASINI ÖDÜLĞÜNE” ve daha sonra da “ ULUSLARARASI EVRENSEL BASIN ÖDÜLÜ’ ne layık görülmelidir.
Zengin ve özgün halk kültürümüzün sesi, aynası ve sesi olan ve bu alanda saygın kurumlarca verilen ödülün de sahibi bulunan SORGUN POSTASI VE KURUCUSU DOĞAN ÖZMEN ’i anlatmaya bir köşe yazısı yeterli olamaz .Bu konu başlı başına bir akademik tez konusu olacak kadar köklü, derin, zengin ve önemlidir.
Anadolu basını, bütün hizmetleriyle desteklenmesi, korunması ,geliştirilmesi ve teşvik edilmesi gereken önceliğe, öneme ve değere sahip bulunmaktadır. Bu konuda yasal her türlü yeni çalışmaya büyük gereksinim bulunmaktadır. Anadolu Basın Birliği’ne de önemli görevler düşmektedir.
Üniversitelerimizin basın- yayın fakültelerinde görev yapan bilim adamları ve bu alanda eğitim alan öğrencileri ülkemizdeki yerel basın –yayın organlarını incelemeli ve bu alanda tezler hazırlamalıdırlar.
Ulusal basının ve haber kaynaklarının bütün alanlarda temel taşları yerelde bulunmaktadır. Bu bitmez tükenmez kaynağın temelinde köklü geçmişlerden günümüze ve geleceğe uzanan halk kültürü yer alır. Halkın sesi olmak isteyenler, halka değer verenler ve halk kültürünün özgün, renkli ve yaşamsal benliğine inananlar bu sonsuz kaynağa eğilmek durumundadırlar.
Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü Anadolu basınından seçkiler yaparak Anadolu’nun Sesi’ni duyurmaya çalışmakta ve her yıl “ Yerel basın özendirme ödülleri” vermektedir. Bu daha da geliştirilmeli her dalda “ANADOLU BASIN I YILLIKLARI” çıkarılmalı ve bu yayınlar tüm halk ve çocuk kütüphanelerinde bulunmalıdır.
Her yıl “ ANADOLU BASINININ ÇEŞİTLİ KONULARININ TARTIŞILACAĞI ULUSAL SEMPOZYUM VE SEMİNERLER DÜZENLENMELİDİR.
HER YIL ÇEŞİTLİ İLLERDE VE BÜYÜK ŞEHİRLERDE GÖRSEL MALZEMELERLE ANADOLU BASININDAN SEÇKİLER SERGİSİ AÇILMALIDIR.
HALKIN SESİNE DEĞER VERENLERE YEREL BASIN KONUSUNDA BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTEDİR. ÖNCE SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDE OLMAK ÖNEM KAZANMAKTADIR…
YAHYA AKSOY
YORUMLAR
ipekyolu
dileklerimle...