- 1270 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
AİLE OLMAK
“ Aile olmak aşık olmaya benzemez, canın her istediğinde kapıyı vurup gidemezsin.”
Aile unsuru hayatın en temel etkenidir. Hiçbir insan tek başına yaratılmamıştır. Belki zaman birçok ayrılıklara sebep olmuştur. Ama bu hayatı boşlamak anlamına gelmez. Her ailenin hayata farklı bakış açısı ve farklı yaşayış şekli vardır. Her toplumun içerisinde etnik kökenlerin farklılığı kimi zaman bazı ailelerin yaşayış şeklini etkilemiş ve o etkileşimin esiri olmuşlardır. Genellikle aileler öz toplumunun oluşturduğu dini inanışı benimsemiş olsalar bile, aynı şekilde bir hayat sürmekten uzaklaşmışlardır.
Ailenin temel taşı anne ve babadır. Anne ve baba nasıl bir hayat sürerse, gelecekte çocuklarda o tarz bir hayat sürmeye devam edeceklerdir gibi bir kaide yoktur. Belki anne ve babanın o anki maddi durumu iyi durumda değildir. Ama maneviyat bu konuda en büyük etkendir. Eğer aile bireyleri iyi bir maneviyata sahip olmuş iseler, yetişmiş olan çocuklarda o maneviyatla büyüyeceklerdir. Her ne kadar farklı toplumların ya da geleneklerin içerisinde bulunulursa bulunsun, kendine bu maneviyatla sahip çıkabilecektir. Her aile ya da anne, baba çoluk çocuğuna iyi bir gelecek sağlayamayabilir ama iyi bir maneviyatla yön verebilir. Durumu çok iyi olan bir ailenin maneviyatı çok kuvvetlidir diye bir kaide de yoktur.
“ İyi bir aile olmak, doktor, hakim, savcı yetiştirmek değildir. İyi bir aile olmak topluma faydalı ve bilinçli bireyler yetiştirmektir “.
Nazım UZUN
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.