- 22 Aralık 2010'den beri üye
Kendisi Hakkında Yazdığı Tanıtım Yazısı
Şair Sami Aslan, 1963 yılında Amasya’nın Taşova ilçesinin şirin bir köyünde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu köyde bitirdikten sonra , Öğretmen okulu imtihanlarına girsede, maddi imkanzızlıklardan dolayı öğrenimine, devam edememiştir. 1974 yılında İlkokuldan mezun olan şair, 1974 yılı sonlarında, İstanbul’a gelerek, küçük yaşta gurbet hayatıyla tanışmıştır. Şair, kısa bir süre semt pazarcılığı yaptıktan sonra bu işi bırakarak bir lokantada çalışmaya başlamıştır.
1977 yılında bu işinden ayrılarak Kadıköy rıhtımda bulunan bir restoranda işe başlayan ASLAN 1981 yılına kadar bu işyerinde çalıştıktan sonra askere gitmiş ve vatani görevini tamamlayarak, yine aynı işyerinde çalışmaya başlamıştır.
Bu restoranın en önemli özelliklerinden birisi ise müşterilerinin tamamına yakınının yazar, ressam, tiyatrocu ve şair olmasıydı.
Bu şairlerden bazıları ise Can Yücel, Cemal Süreyya, Arif Damar, Mehmet Kemal, Edip Cansever, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Ece Ayhan sadece bir kaçı..Sanatçı müşterilerin müdavimi olduğu böyle bir mekânda çalışması, Sami Aslan’ın şiire ilgi duymasına neden olmuştur. 1984 yılında şiir yazmaya başlayan ve şiirlerini yüksek bir duygu yoğunluğu içinde kaleme alan şair, farklı ve yeni imgeler sunarak okuyucuyu adeta büyülüyor.
Şiirlerinde aşktan, sevgiden ve dostluktan yana tutum takınan şairin şiirlerinde herkes bir bakıma kendini bulabilmektedir.
İlk şiir kitabı “Küskün Çiçek” ile edebiyat dünyasına giriş yapan şair daha sonra yayımladığı “Ağlıyor Gözlerim”Zor mu Arayıp da Bir Hatır Sormak” Mevsim Gibi ’’ Koca Çınar ” Bu Sabah Kar Taneleri” Siyah Lale" ve "Ben Anadoluyum" adlı şiir kitaplarıyla şiir dünyasındaki yerini pekiştirmiştir. Kasım 2016 yılında yayımlanan, son şiir kitabı "Ben Anadoluyum" Adlı şiir Kitabı şiir severlerin beğenisine sunulmuştur.
Şairin bestelenen eserleri..
Yarimin Adı Pınar, Erzurum Kaş Üstünde, Adını Anmayacağım, Gidemedim Köyüme, Çözemedim Ben Seni, Gel Hediye Hediye, Amasya Tepeleri, Kandırma Yar, Eli Kınalı Yârim, Şu Amasya Ovasında, Sorma Tabip Sorma, Amasya Yaylaları, Dost Bulamadım, Ağlıyor Gözlerim, Çok Fenasın, Gardaş Amasyalıyım, Pınarın Başında Bir Gelin Ağlar,Ah Gurbet,
Bizim Eller, Köylü Güzeli, Erzincan Ovaları, Ağla gelin Ağla, Ne Çok İsterdim, Delice sevdim seni, Ben Babamın Kızıyım, Pencereden Bakıyor, Benim Sevdiğim, Nazlı Yar, Kimsem Yok Benim, Nisan Yağmuru gibi, Geceler Ağlıyor, Gitme Dedim, Amasya'nın Taşları.Adını Anmayacağım, Al Yanaklı Sevdiğim, Saray Dağı ( Amasya ) Amasya güzelleri, Gel salına salına, Değmezsin yar, Karadenizli Güzel, Eylülde Aşk Başkadır, Nerdesin, Bir Yar Sevdim Tokatlı, Selam Olsun Can Özlemi'ye, Canımın İçi, Şu Tokatın Kızları, Gidecekmisin, Dermansız Yaram, Yaylalar Yeşillenir, Ağladım Durdum, Amasya'nın Dağları, Zaman Kötü Gardaş, Habura Karadeniz, Anam Seni Çok Özledim. İpeğim- Meleğim, Can Erzincan, Can Sivas'a, Candır Can Erzincanlı, Bekle Güzelim Bekle, Bizim Halay, Ankara Havaları, Amasyanın Yolları, Neyleyim Dostlar, Sensiz Olmaz, Unut diyorsun, Yaylanın Gülü Gelin, Yeşilırmak Deryası, Sorma Tabip Sorma, Şu Amasya Ovasında, Şu Tokatın Kızları, Zaman Kötü Gardaş. Amasyanın Şekeri, Amasyanın Yaylası, Aşk Çiçeğim, Aklımın yarısı, Vanın Güzel çiçeği, Anam, Amasya halayı, Köye Gelsene, Sarı Kız, adlı (100) yakın eseri bestelenmiş olup; Bu eserler;TRT dahil bir çok Radyo ve Televizyon kanallarında okunmaktadır..
Bu güne kadar, yedi şiir kitabına imza atan ve bir çok gazete, dergi, ve antolojilerde yer alan, o nefis şiirlerinden, Yetmiş' i geçkin şiiri bestelenerek, gerek yöresel, gerekse, ünlü sanatçılar tarafından, şarkı ve türkü olarak okunmaktadır. Şairin bestelerinin bir çoğu ise yine kendisine aittir.Yani şairin bestecilik yanınıda bulunmaktadır..
Yöresel gazetelerde ve haber sitelerinde köşe yazarlığıda yapan Şair, Mesam ve İlesam üyesidir...