- 8 Aralık 2019'den beri üye
Kendisi Hakkında Yazdığı Tanıtım Yazısı
ŞAİR RAMAZAN KİMDİR?
Ramazan Kınalı, Kahramanmaraş ın Çaglayancerit ilçesine bağlı Küçükcerit Mahallesi Camcılar sülalesinden, babası Ali Kınalı
Babası köyde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşır. Bir müddet babasıyla bağda, bahçede, tarlada çalışır. Üç kız, dört erkek, yedi kardeşler. Ramazan ailenin beşinci evladı olarak 05.05.1988 Tarihinde dünyaya gelir. Ramazan Ayında doğduğu için ismini Ramazan koymuşlar. Yaz gelince yaylaya göçerler. Yaylada hep keçi, koyun güder. Genelde yaylada kalır.
Arada bir köye gelir gider. Ramazan 1996 Yılında ilkokula başlar. Her dönem takdir ve teşekkür belgeleri alır. Üç yıllık ortaokuldan sonra zorunlu eğitimini 2004 Yılında tamamlar. Ailesinin fakir olması, yüksek okul okumasına mani olur. Dışarıdan lise bitirmeyi düşünür.
Ramazan Küçükcerit Mahallesinde bir kıza vurulur. Onu çok seviyor. Sonraları kızın kendisini sevmediğini öğrenir. O kıza tamamen gönül bağlamıştı. Bir gün belki sever ümidiyle bekler. Sevmediğini öğrenince başlar şiir yazmaya.
‘’Beni şair yapan o kız oldu.’’ der. Bundan sonra ismi Şiar Ramazandır. Askerlik çağı gelir. Askere gider. Kendisi askerde iken sevdiği kıza başka birine söz kesildiğini duyan şairin dilinde şu sözler dökülür.
---------------------------------------
Ben askerde iken kesilmişti söz,
Yandı içerimde alevlenen köz,
Bağlandı şu elim kolum hadi çöz,
Kader bana vurdu tokatı dayı.
----------------------------------------
Bana da Allah mesut etsin demek düşer der. Fakat içi kan ağlar. Askerliği biter köye gelir. Köyde fazla durmaz. Alır valizini ‘’Ver elini gurbet.’’ der. Şair Ramazan kendi kendini sorgular. ‘’Seni sevmeyen birini sen nasıl seversin?’’ der. Yinede o sayfayı kapatamaz. Bir türlü kalbinden söküp atamaz. Ancak ‘’O benim ilk aşkımdı.’’ der. Ramazan’ı şair yapanda o kızdır. Aşkı ömür boyu yüreğinin bir köşesinde hep kalacaktır.
Yazan: Aşık Ali Ataş