Benim insan sevgim, başkasının duygusunu paylaşmakta değil, paylaştığım duyguya katlanabilmektedir... nietzsche

Türk Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Türk" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Türk ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Türk" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Türk ile ilgili " 8958 " şiir aşağıdadır.
Sen olmasan inan ölür
Hadi tut elimi yarim
Sana şarıkı türkü söylim

Olsun gözlerin gözüm de

...
Devamını oku »
Burnumda tütüyon gel diyon ama
Karınan kışınan kapandı yollar
Umudumun başı kel diyon ama

Dizlerinde yatıp almadım murat

...
Devamını oku »
Mis kokulu çiçek açar ovanda
Dört mevsim insanı gülen Türkiye’m
Arılar konar bal yapar kovanda
Her derde devayı bulan Türkiye’m


...
Devamını oku »
Şükürler olsun ki, pek çok hain, yıkıcı ve bölücü çabaların olmasına rağmen 23 NİSAN 1920 ruhu dimdik ayaktadır. Bu millette bu azim ve irade oldukça da ebediyete kadar yaşayacak ve vatansever aziz Türk yurttaşları tarafından coşkuyla kutlanacaktır.

Bu yüce Türk ulusunu hain ve müstevlilerin bin bir entrika ve badirelerinden kurtaran KURTULUŞ SAVAŞI kahramanlarına sonsuz minnet ve şükran borçluyuz. Bu gün yediğimiz ekmeği, içtiğimiz suyu, teneffüs ettiğimiz havayı o yiğit, o korkusuz ve fedakar kahramanlara borçluyuz.

O kahramanlar ki, şan – şöhret, servet, mal mülk, şahsi mutluluk ve özgürlükleri düşünmeden, dürüst, namuslu, dinamik iradeli çağdaş bir toplumun oluşması için, (ki BU TÜRK MİLLETİDİR) göğüslerini hainlere, düşmanlara, kahramanca siper etti, kanlarını akıtmaktan, canlarını vermekten asla tereddüt etmedi, sakınmadı, geri durmadılar.

...
Devamını oku »
Mâsum olur suçlu çıkarır seni
Terbiyesiz batı destekler aleni
Hepsi câni sorsan hepsi medeni

Zulüm olmuş yeni dünyâ düzeni

...
Devamını oku »
Tonyukuk ,Yolluk Tigin bayraktar Bilge Kağan !
Sonra Kaşgarlı Mahmut , Karamanoğlu Mehmet ...
Nevaî - Gaspıralı “Genç Kalemler” de ferman ;
Oktay Sinanoğlu ‘nda şimdi kutsal emanet !..

...
Devamını oku »
İZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE
TÜRKİYE ELDEN GİDİYOR
BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE

LOKMALARIN TAŞ OLMADAN

...
Devamını oku »
Denize döktüm içimin kırıklıklarını
Hala içimi acıtan yaşadıkları mı
Soruyorum kendi kendime
Gerçekmiy di,yoksa yalan mı?
Sanki Türk flminden bir sahneydi.

...
Devamını oku »
Ne işimiz var bizim dolarla markla,
Bu düzen hiç döner mi bu adi çarkla ?
Neredesin gel benim şanlı Türk liram...

Liram seni tuttuk köşelere attık,

...
Devamını oku »
SILA AŞKI İLE YAR AŞKI İLE DOLUDUR
BAZEN ACI BAZEN TATLIDIR KELİMELERİ SÖZLERİ
BAZEN ÖLÜM BAZEN YAŞAM BAZEN AYRILIK BAZEN KAVUŞMA
BAZEN HÜZÜN BAZEN ŞEN VARDIR ASKERİN TÜRKÜSÜNDE
ONU O YAPAN KENDİ KİŞİLİĞİ ÖZÜ HÜR İRADESİ

...
Devamını oku »

İlk 443 444 445 446 447 448 449 450 451 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL