ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, kalbimizin saygısız misafiridir. Bize sormadan gelir bize sormadan gider. CENAP ŞAHABETTİN Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Gamzelimm

Gamzelimm

17.4.2019 07:09:53

Bir defaya mahsus ve bir içimlik su gibi hayat.
Kimisi bir dikişte bitirir suyu, hiç bir şey anlamadım der, tadını bile hatırlayamaz.
Kimi ağır ağır yudumlar.
Yudumlarken düşünür ve o suyun neden kendisine verildiğini bulmaya,anlamaya çalışır.

Ama kimisi de vardır ki; yudumlarken hem suyun maddesini çözmeye çalışır, hem suyu nasıl içmesi gerektiğini düşünür, hem de suyun kendisine neden verildiğini bulmaya çalışır. Makbul olan da budur aslında.
Çünkü hayatta hiç bir şey nedensiz değil ve bizim o nedenleri anlayabilmemiz için önce acizliğimizi kabul etmemiz gerekiyor. Acizliğini kabul etmeyen her nefs kibir hastalığına yakalanmaya mahkumdur. Artık ondan sonra da ne görür, ne duyar, ne anlar ne de hisseder. Sadece kendi ekseni etrafında döner durur.

Allah dergahında eksik almak ise bir gereklilik belki de dün de konuştuğumuz gibi.
Daima eksik hissetmeli ki insan, son nefese kadar tamamlanmak için gayret gösterebilsin.

Yürek nur bölgesidir ve yürek ruh ile nefes alır. Günahların insan bedeninde hem en çok sevdiği hem de o oranda korktuğu yer de yürektir bu yüzden. Ruh, yürek ve beyin bir bütünü oluşturur aslında. Bunlardan biri eksik olduğunda uyum da bozulmuş olur.

Çok güzeldi şiir. Rabbini özleyen bir yüreğin iç dökümü gibiydi.
Bir kaç şey ekleyecektim yoruma ama zaten yeterince uzun olmuş. Bu nedenle vazgeçtim.

Sevgilerimle canım bir ömür

Şiir Bilgi

..kuzeyinkızı..

..kuzeyinkızı..

kor yangınlar


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.