ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, kalbimizin saygısız misafiridir. Bize sormadan gelir bize sormadan gider. CENAP ŞAHABETTİN Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Aybars KARLIDAĞ

Aybars KARLIDAĞ

7.6.2017 21:47:19

SEN BANA ÂŞK OLDUN!



Sen bana âşk oldun, mutluluk buldum
Sevgisiz mutsuz, bir garip kuldum
Mutsuzluk yoluna, serilen çuldum
Sevgisiz kalmaktan, sevdim kurtuldum
Seviyorsam kalpten, söylerim herdem
Saklamam gizlemem, âşk büyük erdem.

İlk etapta hece şiiri gibi görünsede ''Sevgisiz mutsuz, bir garip kuldum
Mutsuzluk yoluna, serilen çuldum'' bu iki dizede 5+5 heceyele yazılmış. Diğerlerinde ise 6+5 dizeler halinde.Şiirin teması çok güzel. Aşk sevda sevgi şiirde çok güzel ilmek ilmek işlenmiş. Şiirin ilk dizesinde bir garip durum olan ''
Sen bana âşk oldun, mutluluk buldum'' Aşık kelimesi bilerek 11 heceli dize olsun diye aşk şeklinde yazıldı .Bu şekilde yazılırsa anlam kayması olmuyor mu? Sen bana aşık oldun,mutluluk buldum şeklinde olması gerekmiyor mu?
Saygılar sevgiler tebrikler.

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.