ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Vicdan, saadet ve azaplarımızın ahirette de kaynağıdır. ROUSSEAU Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Serhat AKDENİZ

Serhat AKDENİZ

10.12.2012 01:08:18

Evvelki gün ya da dün olsa gün şiirlerinize eleştirilerinizi okumuştum. Ve hiç tanımadığım halde iyi şiirler yazdığınız izlenimi uyanmıştı. Ve birkaç şiirinize baktığımda yanılmadığımı anladım.

Şiir oldukça zaman isteyen ama başarısı zamandan çok; emek, doğruyu görme okuma değerlendirme ile doğru sularda yıkanma ile ilerlenebilineceğine inandığım bir edebî dal. Ve çok yazmakla değil çok okumakla gelişen bir dal ayrıca.

Ve iyi şiir bazen ilk satırıyla bazen bir bölümüyle kendini belli eder, şairini sunar tıpkı sizinki gibi. Bu kadar yalın bu kadar fazlalıksız ve bu kadar kısa dizelerle zihinlerde metafor oluşturmak ise bu işin ustalığı, sanatı...


Sitede bu payede yazan bir elin parmakları kadar kişi yok. Ve şiirin zamanla ilerleme sağlayacağı umudunu da ben şahsım adına yitirdim. Bu gibi elit şiirleri okumak, faydalanmak, öğretisini alkışlamak pek tavrımız değil nedense. Dahası iyi şiirin değerinin nerede olduğu, edebî değer yaratan yanının ne olduğu konusunda ülkece bir ortak konsensusumuz yok maalesef.
Ama üstadın dediği gibi ''ülkedeki her iki insandan üçü şair!''

Şiir tümüyle üst düzey fakat affınızla ''tepe taklak'' zarf olarak yazılı sanırım birleşik olmalı kanımca, bir de şiirin sonunda dört nokta koymuşsunuz, üç olmalı idi. şimdi derseniz ki ; yahu hiç mi güzellik yok da bunlara diktin gözünü...Var olmaz mı
bunları belirtmemdeki esas sebep altında hem de siyahla belirttiğiniz o Türk Dili Dergisi anteti!

Fakat bu şiirin büyüsünü sihrini bozar mı asla bozmaz; çünkü:

''lâterna sesli sokak''
''Sesi içine akan gecenin gözbebeği''
''bombardıman sesli senfoni''
''korku dolu kese kağıdı''
''kalbin çitlerine takılan bakışlar''

ve bence en bâkir şah dize olan
''kalça çıkığı yürünen özgürlük''
''göğüsteki ur ormanları''

gibi muazzam ve oldukça bâkir imgelerle bezeli sıra dışı bir anlatım ve usta işi bir peysajlama var.


Paylaştığınız için ve yazdığınız değil okuttuğunuz için şiir adına teşekkürler...



Tüm saygımla...

Şiir Bilgi

FilizBedük

FilizBedük

Yağmuru Yıkadım


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.