Sakın çağdaşlıktan söz etme bana Onurdan asla; Yüklenmiş bir kaç kuruş da olsa Alır iken elinden kartını Vermiyorsan sahibinin hakkını; Yazılanı çizileni görmeyip Söyleneni duymazlıktan geliyorsan Olamazsın dürüst insan; Menderesler gibi kıvırma Halkın parasını keyfine savurma! Yenilir yutulur lokma değil Atttığınız kazık Olan vatandaşa oluyor, yazık yazık!
Kim yer, kim nasıl yutar attığınız kazığı Eksilen sofrasından Yoksul halkımızın, çalışanların azığı!
Eskiden aynı yöne giden Bir kez ücret öderdi Çünkü eski başkanın Halkı d/üzmek değil Hizmetti derdi! Şimdi hizmet mi var Her binişte öde(!) Soktular dibine kadar!
Eskidendi o eskiden Şimdi bir şeyler var Herkese ters giden! Hadi diyelim ki benden yedi Senden de yedi(!) Ötekinden on yedi, Diğerinden on sekiz lira gitti!?!
Yok şurası yok burası Diyelim mi boş ver Orası bir çiftlik harası Yarısı sığırlara Yarısı öküzlere gitti!
Giden vatandaşın parası(!) Damlaya damlaya göl olur ise Ne kadar büyüktü göl Nereye akıp gitti; Bunu yüzde kaçımız merak etti?! Zûl üstüne zûl, zül üstüne zül Vurgunculuk, soygunculuk Rezalet ancak bu kadar olur Cebimizdeki Son kuruşa kadar tenezzül; Vatandaş isen İki bükül, bir d/üzül(!)
Yiyiciler takımı Şampiyonluğu elden bırakmıyor Vatandaş ezilmiş üzülmüş Düzülmüş büzülmüş Kimsenin umurunda değil, Yargı bile takmıyor!..
Şair yazmış aslını Fakat kaç kişi bilecek Yazdıkları dize dize gerçek Başından dibine kadar Yazdıranlara iyi gelecek(!)
Nedir miletin cilesi acısı Nerede milleti düşünen savcısı Yok mu memleketin yargıcı, avukatı Susmayın bakalım, niçin aldınız Kimlik niyetiyle taşıdığınız o kartı?!
... Mahkeme kalemin ile Tut yakasından iki elin ile Soyguncuya de ki ’Beri gel bakalım beri Verilen hak alınmaz geri Çıkar nereye koyduysan Halkın cebindekileri?!’
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
zül, -llü Ar. £ull a. esk. 1. Alçalma, düşkünlük. 2. Ayıplanacak şey: Böyle bir kitaptan bahsetmek benim için zül, muharriri için de bir şereftir. -A. H. Çelebi.
a. esk. 1. Alçalma, düşkünlük. 2. Ayıplanacak şey: Böyle bir kitaptan bahsetmek benim için zül, muharriri için de bir şereftir. -A. H. Çelebi.
zul
Başa bela.
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü
zul
Alınyazısı.
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü