(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Evet anonim halk türkülerimizin, başta Karacoğlan olmak üzere çoğu 6+5 11 li hece ile yazılmıştır. Burada önemli olan kâlbe doğan ilk dizedir; ( Tansık; İlhan Berk deyimi ile); Bu anahtar dize gönlünüzn kapılarını yeni bir şiire aralar. Buna musiki eklemek istediğiniz zaman, içinizden bir melodi mırıldanın o ilk dize ile, ve gönlünüz hangi dizleri çağıracak, bekleyişe geçiniz bu melodi eşiliğinde, böylece yazacağınız dizelerin iç uyak yönüyle de uyumlu olmasını kolaylaştırmış olursunuz. Durak yerlerinde özellikle sözcükler sesli harf ile bitmiş, ardından sesli harf ile başlayan yeni bir sözcük geliyor ise melodiyi prozodi kurallarına göre zorlayan bir yapı ortaya çıkabilir. O nedenle yazılan dizeyi en kolay ve akıcı nasıl yazılabilir diye dilinizde çok kez dolandırmalısınız. O zaman başarılı melodik akışı ve duygusu güçlü şiirler yazmak kolaylaşacaktır.
Yoksa 7+7 de heceye uyum sağlasın diye eklenmiş, dizeleri kabalaştıran , akışı durgunlaştıran, duyguyu hantallaştıran söylemler her ne kadar uyaklı olursa olsun, üstüne kaç böcek konarsa konsun; asla şiir değil, manzumedir!!! Kişisel kanım budur!
Evet anonim halk türkülerimizin, başta karacoğlan olmak üzere çoğu 6+5 11 li hece ile yazılmıştır. Burada önemli olan kâlbe doğan ilk dizedir; ( Tansık; İlhan Berk deyimi ile); Bu anahtar dize gönlünüzn kapılarını yeni bir şiire aralar. Buna musiki eklemek istediğiniz zaman, içinizden bir melodi mırıldanın o ilk dize ile, ve gönlünüz hangi dizleri çağıracak bekleyişe geçiniz bu melodi eşiliğinde, böylece yazacağınız dizelerin iç uyak yönüyle de uyumlu olmasını kolaylaştırmış olursunuz. Durak yerlerinde özellikle söcükler sesli harf ile bitmiş ardnıdan sesli harf ile başlayan yeni bir sözcük geliyor ise melodiyi prozodi kurllarına göre zorlayan bir yapı ortaya çıkabilir. O nedenle yazılan dizeyi en kolay ve akıcı nasıl yazılabilir diye dilinizde çok kez dolandırmalısınız. O zaman başarılı öelodik akışı ve duygusu güçlü şiirler yazmak kolaylaşacaktır.
Yoksa 7+7 de heceye uyum sağlasın diye eklenmiş, dizleri kabalaştıran , akışı durgunlaştıran, duyguyu hantallaştıran söylemler her ne kadar uyaklı olursa olsun, üsütüne kaç böcek konarsa konsun asla şiir değil, manzumedir!!! Kişisel kanım budur!
saygılar sunuyorum...