Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
sevgiyesevdalı
sevgiyesevdalı
@sevgiyesevdali

BAŞINA GELMEYEN BİLEMEZ (2331)

16 Mart 2014 Pazar
Yorum
Şiirgram

BAŞINA GELMEYEN BİLEMEZ (2331)

( 2 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1422

Okunma

BAŞINA GELMEYEN BİLEMEZ (2331)

Gün geçmez ki gelmeyesin aklıma,
Hasreti çekmeyen acıyı bilmez.
An var mı ki sen gelmesin fikrime,
Özünde sevmeyen sızıyı bilmez.

Duman, duman hayallerim karışık,
Güven yok zamane kulu yılışık,
Berrak sular bulanmıştır bulaşık,
Su yanında susuzluğu anlamaz.

Asalak insanın farkı yok bitten,
Kandan beslenenler seçilmez itten,
Öyle insan var ki zehirli ottan,
Vicdanı olmayan asla inlemez.

Hak hukuk peşinde gerçeğe koştum,
Adalet sahibi görünce coştum,
Oltaya takıldım mangalda piştim,
Birlik beraberlik yoksa önlenmez.

Ne bilsin varlıklı yokluğun hali?
Sebepleri kimdir kimde vebali?
Sende mi sorulur be Uzun Ali?
Sakalın yok ise kimse dinlemez.

14 Mart 2014

Ali Uzun

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Başına gelmeyen bilemez (2331) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Başına gelmeyen bilemez (2331) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BAŞINA GELMEYEN BİLEMEZ (2331) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.