Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
yarsuad
yarsuad

MALUMLARDAKİ ÖZGÜRLÜK

Yorum

MALUMLARDAKİ ÖZGÜRLÜK

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

731

Okunma

MALUMLARDAKİ ÖZGÜRLÜK


Adaletin binasına
Saray, saray diyorlar
Saraya, halk nasıl girsin?
Resmiyetten korkuyorlar

Adalet mülkün temeli
Halk; onun hamalı
Sırtı yağır yamalı
Kanunlardan korkuyorlar

Merkezi sistem, vekil
Başkan göstersin, seçil
Her şeyden habersiz, asıl
Bilmesinden korkuyorlar

Ankara kanun yapar
Bürokrat eteğin öper
Valiler seçimle gelsin
Niye halktan korkuyorlar

Özelleştik, sattık, savdık
Halkım, kazandaki avdık
Kim kimi ‘öcü’ gösterirse
Eyvah deyip korkuyorlar

Demokrasi özgürlüktür
Özgürlükse malumlarda
Yarsuadım zulümlerde
Haktan değil, ilahtan korkuyorlar

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Malumlardaki özgürlük Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Malumlardaki özgürlük şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MALUMLARDAKİ ÖZGÜRLÜK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL