Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. s. carnot
berrin su siirleri
berrin su siirleri

ESKİMİŞ BİR BAHARIM...

Yorum

ESKİMİŞ BİR BAHARIM...

( 3 kişi )

1

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

1384

Okunma

ESKİMİŞ BİR BAHARIM...


Samimiyetime inanmayan hayatın
Ölüsüne şiirler dokurum
Şöyle der kelam..
Eski bahar kokusuna uyandım bu sabah..
Öküzün altında buza aramadan..
Cennet olmak istedi yorgun yüreğim..
Rahibin kızı sappho güzel afrodit..
Ben bir müslüman çocuğuyum...
Yasaktır buralarda şaire ölüm..
Günahtır sappho..
Bana günah ediyorlar sappho...
Sırf bu yüzden baharım bugün..
Tek yapraklı yoncayım..
Kaç türlü yalnızım bir bilsen..
Ne ardım var ne önüm..
Bir papatya etmez güzelliğim..
Ben hep onun toprağındayım..
Korkuluk gibiyim sappho..
Aşktan başka kuşkusu olmayan..
Bir hiçim..
Ama hiç değilse baharım bugün..
Çukura gömdüm karanlığı..
Ruhumdaki nice öümlerle...
Eskimiş bir baharım bugün..

BERRİN KORKMAZ

İLK KADIN ŞAİR /SAPPHO
Bilinen ilk kadın şair olmasından maada şair ve intihar alegorisinin başat örneklerinden olan Sappho, takriben Milattan Önce 600’lü yıllarda Midilli adasının ‘Lesbos’ kentinde aristokrat bir ailenin kızı olarak dünyaya gelir. Başından sorunlu bir evlilik geçen şaire hayatının önemli bir bölümünü bir kız okulunda öğretmen olarak geçirir. Bir denizciye yahut diğer bir rivayete göre bir öğrencisine aşık olan Sappho, aşkı yanıtsız kalınca Midilli kayalıklarından atlayarak intihar eder.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Eskimiş bir baharım... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Eskimiş bir baharım... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ESKİMİŞ BİR BAHARIM... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bandırmalı
Bandırmalı, @bandirmali
4.3.2013 13:41:00
5 puan verdi
Kaleminize yüreğinize sağlık.değerli sayfanızdan
duygu yüklü güzel bir şiir okudum kaleminizi kutluyor
saygılar sunuyorum..
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL