(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
...Emrullah kardeşimizin yorumu gayet yerinde olmuş.
...siyasette bir partinin rakipsiz kalması "o siyasi partinin despotluğu, zulmü, devlet organlarını kendi ideolojisi doğrultusunda kullanması şeklindeyse" tabiki bu yanlıştır. lakin tüm dünyaya açık bir şekilde serbest seçimlerle 2-3 defa iktidara geliyor ve rakipleri havanda su dövüyorlarsa bunu iktidarın bir kötülüğü olarak görmek çok yanlıştır.
...kıymetli Soner kardeşim "ifrat ve tefrit" konusu bizden ziyade elbette sizin konunuz. ilahiyatçı olmanız münasebetiyle siz bizden daha çok vakıfsınız. lafı şuraya getirmek istiyorum. şu günlerde çok kısa hatta bir beyitle iktifa etmeye başladınız. bunu doğru bulmuyorum. elbette kısa ve öz anlatım daima en iyisidir. elbette bunlar bir matematik değil ve doğruluğu göreceli bunun farkındayım. ama yine de bu denli kısa anlatım her daim tercih edilmemeli diye düşünüyorum. elbette gerekli yerlerde gerektiğinde bir mısrada olabilir. ama şiir dediğin genelde en az bir üç kıta olmalı.
Çok değerli yorumunuza teşekkür ederim.Bu beyitte söylemek istediğim, değişim için yeni fikirlere ihtiyaç duyulduğudur. Türkiyede bazı şehirler hep aynı siyasi görüşte; bu da tutuculuk demektir. Tutuculuk bence gelişememenin ilk sebebidir. Her insanın farklı özellik ve kabiliyetleri vardır. Bundan faydalanmak şehir ve fikir adına fayda sağlar.
Kısa beyitleri, vaktim çok az olduğu için özel defterim veya not defterim olarak kullandığım edebiyat defterine yazıyorum. İlerde bu beyitlerin aerkası gelir ve kıtaya dönüşebilir. kaybolmaması için düşüncelerimi beyit olarak yazıyorum.
Bence doğru tektir. Onbinlerce kişinin bağlı kaldığı fakat realitede yeri olmayan bir fikir, inanış veya kuraldan bir tek kişinin söylediği doğru gerçektir. Çoğunluk siyaha beyaz derse o zaman da mı doğruyu bulduğumuza inanacağız? Doğruya, mükemmele ulaşmak için bir şeyin tekiline çoğuluna bakmak bizi her zaman doğruya ulaştıramayabilir. Her zaman doğruya ulaşmanın yegane yolu ihtiyaç duyulmadıkça niceliği bir kenara bırakıp niteliğe bakmak gerekir. Eminim böyle davrandığımız zaman doğruya ulaşmamız çok daha kolay ulacaktır. Doğruyu söylesin de bir kişi isterse dünyanın tümüne karşı tek başına söylesin, Galile gibi. Ben daima ondan tarafa olurum. Kimsenin sayısına bakmam. Ve tabi yalnızsam, bir şeyin de doğru olduğuna kesinlikle eminsem tüm dünya karşımda dursa hatta canımı alsa o doğruyu savunurum.
sus konuşma ne verirsem onu ye
ama nerede halk
küçükken kuzum diye severler
demek ki büyüyünce koyun gibi güdülmek içinmiş
tek çözüm halkın gücü