Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. s. carnot
Servet Y.
Servet Y.

Bir Demdi Derler..

Yorum

Bir Demdi Derler..

( 1 kişi )

0

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

956

Okunma

Bir Demdi Derler..

Ömür takviminde sonbahar kalmış.
Gözlerim buğulu, şakaklarım kar.
Gençlik çağı aynadaki hayalmiş,
Zaman hüzne durur, içime akar..

Nereye gideyim alıp başımı,
Yılların ardından eyvahı çektim.
Anlayan olmadı bu telaşımı,
Ah, daha dün beşikteki bebektim.

Buluta, rüzgara ferman olurmuş,
Üşütür insanı düşen her yaprak.
Yeryüzü dirilmek için ölürmüş,
Bu hal neyin nesi ey kara toprak ?

Geceler bir başka renge bürünür,
Aman makamında el-ayak tutmaz.
Neye baksam faniliği görünür,
Gönlümün güneşi ebedi batmaz.

Hep gurbet hep firak kanatır kalbi,
Hayat neşeden çok elemdi derler.
Bir kararda durmaz mevsimler gibi,
Gelir geçer böyle bir demdi derler.

Servet Yüksel

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bir demdi derler.. Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir demdi derler.. şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Demdi Derler.. şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL